Horror: kijkavonden

Ik had altijd een vrij uitgesproken mening over studentenhuizen: absoluut niks voor mij. Het delen van een badkamer met tien anderen, moeten wachten op je beurt met koken, het verplichte ‘gezellig doen’; ik hield liever de touwtjes in handen.

Toegegeven, er was nog een andere reden. Eentje waarvan ik wakker kon liggen en spontaan ging hyperventileren. Kijkavonden. Als kersverse student had ik al de nodige horrorverhalen over vleeskeuringen en de snoeiharde kritieken over potentiële huisgenoten gehoord. No way dat ik dergelijke avonden zou ondergaan waarbij ik hakkelend en met het zweet in mijn bilnaad op een oude stoffige bank vragen zou beantwoorden als ‘hoeveel pandapunten heb je?’ en ‘zou je sambal snuiven om onze nieuwe huisgenoot te worden?’. Gelukkig bleef dat alles me bespaard toen ik een klein appartementje vond in Oud-Noord. De huisbaas de hand schudden, papiertje tekenen, sleutel aannemen en klaar. Hallo vrijheid, blijheid.

Lees verder…

11 Comments on “Horror: kijkavonden”

 1. Wat een grappig artikel.
  Ik woon zelf in een studentenhuis in Utrecht en ik vind het heerlijk.
  Kijkavond zijn inderdaad niet leuk als je op zoek bent naar een kamer, maar zodra je een kamer hebt en dus aan de andere kant van de bank zit, zijn kijkavonden tof! ;)
  Ieder zijn mening, haha. :)

 2. Ik herken het helemaal, het beeld, de kijkavonden (wat heb ik een kijkavonden gehad haha) en heb uiteindelijk ook alleen anti kraak gewoond daardoor en nooit écht in een studentenhuis. Want yak!
  Maar ik ken wel huizen waar het er heel gezellig aan toe gaat, maar ik ben blij dat ik gewoon alles voor mijzelf heb en bijna altijd ook heb gehad! :)

 3. Brr, nee, dat was ook niets van mij! Gelukkig is mij dit leed ook bespaard ;) M’n zusje heeft inmiddels een kamer in groningen, met een huisgenootje die eigenlijk nooit thuis is, en die heeft ze gekregen dmv een wachttijd :p

 4. Haha leuk, ik hou van horror, dus ik zou het juist tof vinden!
  Ik woon al 5 jaar in een studentenhuis in Barneveld met nog 9 meiden :) gezellig hoor! Al ben ik nu ENORM toe aan wat voor mezelf :)

 5. Pingback: Klusjesmannen, interviews en kijkavond | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Ik ben ook niet vd studentenhuizen. Al zat mijn horror voornamelijk in angst voor enge andere mensen en een vies huis waar de ongedierte niet weg te krijgen zou zijn. Heb altijd iets voor mezelf gehad, heerlijk

 7. Pingback: Terugblik september | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: