Klusjesmannen, interviews en kijkavond

Zo, sinds tijden weer een update op zondag. Momenteel vliegen de weken een beetje aan me voorbij. Vrije tijd is er weinig, maar erg vind ik dat niet. Het werk bij de Univers bevalt nog steeds goed, de eerste collegeweken zijn voorbij en op de een of andere manier kan ik een betere afweging maken tussen het wat cheesy klinkende ‘me, myself and I time’ en afspreken met studiegenootjes en vrienden dan vorig collegejaar.

Wie mij beter kent, weet dat ik een enorme bel-angst heb. Ik kan echt urenlang rondjes om de telefoon blijven lopen voordat ik de guts heb om daadwerkelijk te bellen. En tjah, als je dan telefonisch iemand moet interviewen, wordt dat lastig. Dat is het ‘voordeel’ van het werken op een redactie; je komt er niet onderuit. Die schop onder m’n kont is dan net wat ik nodig heb. En zo hing ik afgelopen woensdagavond voor een cover story een half uur aan de lijn met een pretparkdeskundige. Prima gesprek en een aardige man; achteraf vroeg ik me af waarvoor ik nu bang was geweest. De volgende dag voegde hij me spontaan toe op LinkedIn; blijkbaar had ik toch iets goed gedaan. Score!

Over dat interviewen trouwens: ook daarvan gaat het zweet in m’n bilnaad staan. Voor het eerdergenoemde artikel zat ik echter afgelopen maandag een klein uur tegenover een professor die me van alles vertelde over de arbeidsmarkt. Ook dat viel uiteindelijk reuze mee. Waarom ga je met dergelijke ‘angsten’ dan op een redactie werken, kun je je afvragen. Simpel: omdat ik – naast het feit dat het een mooie uitdaging en tof werk is – graag over die dingen heen wil komen.

Verder beleefde ik deze week mijn eerste kijkavond. Kijkavond? Ja. Voor een studentenhuisreportage bezocht ik een huis met negen studenten in Tilburg. Na een rondleiding en gezellig mee mogen dineren, mocht ik ook blijven voor de kijkavond. Aangezien ik die nooit heb gehad, was dat een leuke bijkomstigheid. Mijn vooroordelen werden tijdens deze avond trouwens aardig onderuit gehaald, nooit verkeerd.

Verder stonden de afgelopen twee weken in het teken van klusjesmannen. Eerst kwamen twee fraaie exemplaren de rubbers in de raamkozijnen vervangen, vervolgens stond er een voor de deur voor de ventilatie-installatie (prachtig woord) en omdat afgelopen week mijn raam besloot om uit het kozijn te vallen, moest ook daar door een Handige Harry naar worden gekeken. Het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen. Alles is gelukkig gerepareerd. Bijkomend voordeel: mijn huisje heeft er zelden zo schoon uitgezien, want ik wilde hen natuurlijk niet in een of ander stofnest terecht laten komen.

Komend weekend wordt pap 60 en zijn mijn ouders ook 25 jaar getrouwd. Daar moest ook iets voor in elkaar gezet worden. Wat dat is, lees je volgende week ;)

Daarnaast heb ik voor het eerst midgetgolf in de glow in the dark variant gespeeld. Briljant, gewoonweg prachtig. Fotograferen was gewoon echt niet te doen, maar toch kan ik het niet laten om even twee plaatjes met je te delen.

gitd1gitd2

Fijne zondag!

20 Comments on “Klusjesmannen, interviews en kijkavond”

 1. Ik heb ook heel erg lang bel-angst gehad hoor, terwijl ik gewoon journalistiek studeer haha! Maar ja het is ook zo’n leuk beroep en als je het genoeg keren hebt gedaan groei je er zeker weten over heen.

 2. Toen ik van mijn bel-angst af wilde komen, ben ik gewoon een tijdje in een callcenter gaan werken. Hahaha. Al zal bellen nooit een hobby van mij worden. Ik ben trouwens wel jaloers op je, hoor. Ik wil ook werken op een redactie! :-D

  Jaaaa, midgetgolf glow in the dark! Leuk! Ook eens gedaan met “mijn” jongere. En natuurlijk alvast gefeliciteerd met alle mijlpalen van je ouders!!

  P.S. Doe jij niet aan bronvermelding bij jouw afbeeldingen? ;-)

  • Owja, aan die bronvermelding moet ik eens gaan werken. Het irritante aan die featured afbeeldingen is dat je ze niet door kunt linken naar de pagina waar ze vandaan komen en als je het eronder zet, is dat gelijk de eerste zin van je blog, dat staat niet op Facebook enzo. Misschien voortaan maar een aparte zin onderaan de blogs ;) Overigens probeer ik gewoon rechtenvrije plaatjes te pakken, scheelt weer ;)

 3. Die belangst die komt me bekend voor, het scheelt dat als je veel dingen moet doen via de telefoon, je er vanzelf overheen kan stappen. Soms moet het gewoon. Ik merk ook altijd dat wanneer ik gewerkt heb, ik mijn telefoon ook prive sneller opneem, ookal is het een onbekend nummer oid. bijzonder hoe een mens werkt :)

  En verder herken ik je drukte maar al te goed, hier is het helaas ook zo druk dat vrije tijd schaars is. Ik heb dit weekend wel vrij gehad, maar was zo druk met schoonmaken en opruimen dat het voorbij is gevlogen :(

 4. Hoi! ik wil even komen vertellen dat ik vind dat je erg leuk schrijft!
  p.s. Ik heb je op mijn blog genomineerd voor de Liebster Award.
  Check voor meer info make-upjunkie.nl <3

  xoxo

 5. Hoi ik wil even vertellen dat ik vind dat je erg leuk schrijft!
  p.s. Ik heb je op mijn blog genomineerd voor de Liebster Award.
  Check voor meer info make-upjunkie.nl <3

  xoxo

 6. Glow in the dark midgetgolf is leuk! Heb het ook een keer gedaan. We hadden toen nog geluk ook, want het was zo rustig dat de man achter de balie zei dat we nog wel een rondje mochten doen.

 7. Owh en dat midget glow in de dark golf klinkt wel echt heel erg leuk! Ik heb binnenkort een neon glow in de dark feestje, ik ben nog erg aan het brainstormen over leuke outfits! :D

 8. Pingback: Terugblik september | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: