And the award goes to…

Die goeie ouwe Liebster Award. Zo nu en dan komt hij weer opduiken, zowel bij andere blogs als bij mij. Ik werd gisteren genomineerd door Lotte van Make-up Junkie. Natuurlijk beantwoord ik graag haar elf vragen! Zelf heb ik al vaker bloggers genomineerd voor de Liebster Award, dus die stap sla ik eventjes over.

1. Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Die snooze-knop indrukken! De wekker staat vrijwel standaard op kwart voor zeven en na twee keer snoozen kom ik dan m’n bed uit. Ik weet dat het beter is om gelijk uit bed te springen als de wekker gaat, maar het idee dat je nog een paar minuutjes langer in je warme nest kunt blijven liggen is gewoon onbetaalbaar. Ondanks dat snoozen beschouw ik mezelf wel als een ochtendmens. Ik ben het meest productief tussen 7 en 12.

2. Favoriete beauty product.
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet zoveel verstand heb van beauty producten. Ik gebruik dagelijks de foundation van de Hema (nummer 1), dus dat bombardeer ik bij dezen tot favoriet.

3. Waarom ben je gaan bloggen?
Ik heb altijd dagboeken bijgehouden, maar terwijl mijn hand dan nog bezig was met regel 1, was ik in gedachten al drie pagina’s verder. Dat werd op een gegeven moment een beetje frustrerend. Typen gaat een stuk sneller en ik vind de interactie met lezers erg leuk. Ik heb door het bloggen een aantal leuke mensen leren kennen. Bloggen is daarnaast een gemakkelijke manier om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen.

4. Wat is je favoriete eten? (en ik wil recepten zien! :p)
Dat is dan toch echt mams lasagne, heerlijk!

Benodigdheden:
 • pak Knorr Italiaanse lasagne Bolognese
 • 250 gram rundergehakt
 • 150 gram gesneden soepgroenten
 • rode paprika
 • grote ui
 • 100 gr geraspte kaas
 • 400 ml melk
 • 250 ml water
 • Chili-, paprika- en kerriepoeder
 • Ketjap manis
Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
In de hapjespan:
– Bak de rundergehakt rul. Kruiden met chilipoeder of paprikapoeder.
– Gesneden ui toevoegen. Kruiden met kerriepoeder.
– Gesneden paprika toevoegen + even later de soepgroenten.
– Voeg een scheutje ketjap manis toe.
– De sausmix uit het pak mengen met de melk in een mengkom. Dit mengsel + het water toevoegen aan de gehakt. Ongeveer 2-3 min.
– Het geheel zachtjes laten koken (de saus blijft dun).
 
Vet de ovenschaal in. Begin met een dun laagje saus en leg daarop 3 lasagnevellen. Herhaal met nogmaals een laag saus en weer 3 lasagnevellen. Eindig met een laagje saus. Zorg dat er geen stukjes lasagnevel boven die laag uitkomen, anders worden ze keihard. Bestrooi met een flinke laag geraspte kaas.
 
Dan volgen 35 – 40 min. van wachten tot die overheerlijke lasagne gegeten kan worden!

5. Heb je huisdieren? Zoja vertel wat meer over ze!
Oew, een van mijn favoriete gespreksonderwerpen ;) Ik heb een kat, Chuck (klik op de naam voor allerlei schattige foto’s), van 2.5 jaar oud. Het is een ontzettende angsthaas, maar hij maakt me altijd aan het lachen en is stiekem de baas in huis. Er gaat weinig boven zo’n spinnend beestje op schoot.

6. Heb je een verslaving?
Dorito’s met guacamole dip van de Plus!

7. Op welke karaktereigenschap van je zelf ben je trots?
Jeetje, dat vind ik altijd zulke lastige vragen… Ik hoor van anderen vaak dat ik een doorzetter ben, dat vind ik een mooie eigenschap.

8. Hoeveel internet je gemiddeld? (bloggen niet meegerekend)
Oew, de laptop staat overdag eigenlijk vrijwel non stop aan. Dit vanwege studie, mail, social media, freelance schrijfopdrachten en ander schrijfwerk (en tjah, toch ook vanwege de blog). Als je me mailt, heb je dan ook binnen no time reactie.

9. Zou je je organen verkopen voor veel geld? Zo ja, welk orgaan zou je verkopen?
Oef, dan moet de geldnood wel ontzettend hoog zijn. In principe zou ik dat niet doen, al is het alleen maar omdat het verboden is. Aan de andere kant: zeg nooit, nooit. Als ik dan een orgaan zou verkopen, zou dat een nier zijn. Daarvan heb je er tenslotte twee.

10. Wat is je favoriete blog?
Dat vind ik een lastige, ik volg veel leuke blogs. Als ik echt echt écht zou moeten kiezen, ga ik voor Kliefje.com, gewoonweg omdat ik van haar echt zelden een blog oversla. Ik spit haar verhalen vrijwel standaard door bij het ontbijt. Ik merk dat ze over veel dingen hetzelfde denkt als ik en dat ook nog op een originele, humorvolle manier weet te brengen. Sowieso lees ik het liefste persoonlijke blogs. Maar nogmaals: er zijn voor deze vraag veel blogs die ik had kunnen noemen.

11. Noem 5 dingen die je nog wilt doen voor je dood gaat.
Een chicklit schrijven, verliefd-verloofd-trouwen, een succesvolle eenmanszaak runnen als copywriter, goed leren koken en (peet)tante worden!

9 Comments on “And the award goes to…”

 1. Ik vind zo’n vragen altijd geweldig, ze geven je een gevoel van ” de persoon achter de blog beter te kennen”, hoewel de vragen mss niet waarheidsgetrouw zijn ingevuld :-) en wat zou ik ook graag van schrijven mijn beroep maken,….

  • Haha, waarom zouden mensen ze niet waarheidsgetrouw invullen? Er zal ongetwijfeld wel een keer iets wat verdraaid worden of wat aangedikt, maar ik ga er toch vanuit dat mensen op de vragen een eerlijk antwoord geven ;)

 2. Pingback: Terugblik september | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: