Lezingen, student food en mijlpaaltjes

Het collegejaar is alweer zo’n zes weken op gang. Nu ik minder actief ben bij de studievereniging en ook de activiteiten daarvan oversla die voorgaande jaren een soort van verplicht waren, is er ineens veel meer tijd voor andere dingen. De agenda zit dus nog net zo vol, maar wel met activiteiten die meer aansluiten op de toekomst. En dat is fijn.

Dinsdag bezocht ik samen met I. een lezing over cybercrime. Interessante sprekers, enthousiast publiek en een leuke sfeer. Ook voor de Univers bleek het nieuwswaardig, waardoor een verslag van de avond  hier beschikbaar is. Het meest opvallende feit dat tijdens de lezing naar voren kwam? Spammers bieden een betere klantenservice dan bol.com!

Woensdag kwam M. na een zelfstudiedag ’s avonds langs om een hapje te eten en bij te kletsen. Het was voor het eerst sinds tijdens dat ik weer een satéschnitzel at. Damn, wat heb ik die dingen gemist.

Elke donderdag is er een redactievergadering. Aan het begin hiervan worden de Google Analytics erbij gehaald en horen we welke tien webartikelen die week het beste gescoord hebben. Wat bleek? Mijn blog stond hoog in de rankings. Niet dat zo’n top 10 plek me iets kan schelen, want we zijn als redactie tenslotte een team en ook ontbreekt het me vaak aan competitiedrang. Wél is het heel fijn dat sitebezoekers je stukken lezen, dan schrijf je ze niet voor niets.

Aan het eind van de donderdagmiddag ging ik met weekendtas en al richting Den Bosch. Hier at ik samen met I. bij De Zoete Inval. Prima maaltijd, al was de wachttijd nogal lang, zeker gezien het verder vrijwel lege restaurant. Dat bezorgde ons dus enigszins de zenuwen, want om kwart voor zeven moesten we richting Uden voor de tweede lezing van deze week, ditmaal over forensisch technisch onderzoek. We kwamen daarvoor terecht in een oude kloosterkapel, waar gepassioneerde mannen enthousiast over hun werk bij de forensische opsporing vertelden. Hoewel het niveau van de presentatie wat lager was dan die van dinsdag en het ook rustiger was in de zaal, beschouwde ik de avond als geslaagd.

Ik bleef die avond bij I. slapen en door een eigen kamer, hun prachtige badkamer en het gekookte eitje dat ’s ochtends bij het ontbijt klaarstond, waande ik me spontaan in een hotel. Eenmaal terug in Tilburg zat ik enigszins in de zenuwen; het huwelijkscadeau voor mijn ouders was nog steeds niet bezorgd en het feest was twee dagen later. Na een telefoontje richting de klantenservice, waar ik eeuwen in de wachtrij stond en naar een vervelend deuntje moest luisteren, kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. Ik heb iemand nog nooit zó vaak ‘mevrouw Kuijsten’ in een gesprek van pakweg drie minuten horen zeggen. Ik ben vrij allergisch voor geslijm, dus ik was blij dat de hoorn weer op de haak kon, nadat ik de garantie had gekregen dat het cadeau écht de volgende dag in de brievenbus zou liggen.

Belofte maakt schuld en gelukkig werd deze ingelost, want de volgende middag viste ik het pakje uit de brievenbus en kon ik richting Drunen. Hoe het feest is bevallen en wat mijn ouders van het cadeau vonden, lees je volgende week.

Fijn weekend! 

12 Comments on “Lezingen, student food en mijlpaaltjes”

  1. Jeetje, zés weken? Hier de helft nog maar, maar wat gaat het snel hea? Ik heb volgende week gewoon alweer mijn eerste tentamen (essays etc niet meegeteld dan)! En wat grappig trouwens, die site, ik ga meteen even kijken! :-)
    (voordeeltje van eruit geweest zijn: nieuwe leesmaterie! Tevens nadeel, haha)

  2. Pingback: Terugblik september | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: