Als een bus

Ik weet niet wat dat is met sterrenbeelden. Ik lees in de krant altijd mijn horoscoop, maar meer ter entertainment dan dat ik het serieus neem. Deze week kwam ik per toeval op een pagina voor de beschrijving van de stier – mijn sterrenbeeld – uit. En laat die nu zo goed als helemaal kloppen zonder dat ik mezelf in allerlei bochten moest wringen om mezelf erin te herkennen.. Toch apart.

De stier is in de slechtste betekenis van het sterrenbeeld lui en weet geen maat te houden. Ook nog eens op en top een veelvraat en nog een stalker bovendien. Dit is wel een hele ongunstige karakterschets van de loyale, trouwe, hardwerkende stier, die op een Bourgondische manier van het leven geniet.

De meeste stieren zijn makkelijk in de omgang, wat naïef en haast niet boos te krijgen, maar maak een stier niet kwaad, want dan krijg je te maken met de horens van de stier. Eenmaal boos dan heeft hij een rode waas voor ogen en zal zijn vijand nimmer vergeten. Stieren hebben een goed geheugen en kunnen doorgaans wel goed leren, maar hebben vooral tijd nodig om de stof tot zich te nemen.

Toch geeft de stier er de voorkeur aan om met zijn handen te werken en blinkt vaak uit in een bepaald ambacht. Velen zijn bijzonder creatief en hebben een uitstekend oog voor kunst, schoonheid en kleur. De meeste stieren zijn tamelijk materieel ingesteld. Niet voor de heb, maar gewoon uit overweging van comfort en veiligheid.

Geloof jij in horoscopen? En wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?

Afbeelding: bron

12 Comments on “Als een bus”

 1. Hahahahaha, mijn lief is een stier,……..en het klopt wel min of meer, ikzelf ben een maagd en ook daar worden nagels met koppen geslagen!!

 2. Wauw die omschrijving past precies bij mijn zus (is ook een stier). Is er toevallig ook een omschrijving van een waterman? =)
  Ik geloof eigenlijk niet zo in horoscopen maar het is gewoon leuk om te lezen. Wel is het raar dat je jezelf er vaak in herkent.. Ze schrijven gewoon zo algemeen dat je het op veel manieren op kan vatten :P

  • Ja, dat is bij horoscopen inderdaad vaak zo. Bij de beschrijving hierboven in ieder geval niet, daarom vond ik dat wel bijzonder ;)

   Waterman: ”Dit zijn de excentriekelingen onder de sterrentekens en daar zijn ze doorgaans ook nog trots op. Wordt het allemaal te gewoontjes voor de waterman, dan zorgt hij wel even voor wat reuring. De meeste watermannen zijn geweldige vernieuwers en wanneer zij chaos willen creëren dan hebben zij dat in een handomdraai gedaan. Zij doen dit alleen wanneer zij dit nodig vinden, want het zijn vooruitstrevende mensen, die de beste bedoelingen hebben met de mensheid en met de natuur. Daar waar onrecht heerst of starheid, daar komt de waterman de boel even loswrikken. Ze worden niet makkelijk begrepen door hun omgeving en dat stoort de waterman op zijn minst. Het is het teken die zijn medemens onvoorwaardelijk liefheeft. Het zijn echte hervormers. De negatieve waterman slaat hierin door en wordt een echte relschopper. Een waterman is een eenling, alhoewel hij wel naar echte vriendschap verlangt en zeer trouw is. Hun omgeving kan ze wat oppervlakkig vinden, maar in hun denken en in hun hart houden ze altijd rekening met hun medemens en met hun achterban.”

   En, en? :)

   • Ik ben een Waterman en ik herken mezelf hier amper in, alleen “een Waterman is een eenling”. Ik geloof er ook niet zo in. Maar stuur wel altijd de grappige horoscoopjes door naar mijn vriend. Bijv. als er staat dat ik de liefde van me leven tegen ga komen vandaag.
    Ik vind die in de Metro het grappigst.

 3. Ik ben ook een stier, grappig om dit zo te lezen. Ik lees ook altijd mijn horoscoop als ik een krant in mijn handen krijg al vraag ik me vaak af of het allemaal klopt. Het is soms zo algemeen…

 4. Leuk geschreven! Ik geloof inderdaad wel in sterrenbeelden. Soms zijn ze voor de hand liggend, maar ik heb ooit mijn sterrenbeeld laten lezen door iemand die mij niet kende. Ze wist precies wat er in mijn verleden was gebeurd omdat ze zag hoe de sterren stonden (ze moest mijn geboortedatum en exacte tijd weten) en dat was best schrikken.

 5. Pingback: Terugblik oktober | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: