Première groentje, cabaretseks en chocolade

Afgelopen zondag Facebookte ik enigszins gespannen, maar vooral excited het bovenstaande. Ik kan je melden: ik ben niet gestruikeld. Wel deed ik die middag enorm veel indrukken op en was het een ontzettend toffe ervaring. Wil je weten of ik me staande hield tussen alle bekakte accenten, opgespoten lippen en jeugdhelden? Lees dan het sfeerverslag of de recensie.

Dinsdag was het vrouwendag op de redactie; de mannelijke collega’s hoefden niet te werken, waren op vakantie of werkten thuis vanwege ellenlange files. Gevolg? Bergen chocolade en pepernoten, veel gekwebbel, gelach en foute muziek. Heerlijk.

Vrouwendag

Er was meer goed nieuws die dag: ik mag deze maand elf keer op de fiets naar de Tilburgse schouwburg peddelen voor het schrijven van recensies van voorstellingen. Ik zal me dus de komende tijd onderdompelen in de wereld van cabaret, dans, toneel, muziek en show. Kan het nog beter?

Donderdag mocht ik gelijk op pad voor de cabaretvoorstelling van Karin Bruers. Wat een verschil met afgelopen zondag: ik droeg geen galajurk en het publiek kwam niet pas vijf minuten voor aanvang op het gemakje binnenlopen. Yup, dit is duidelijk meer mijn ‘ding’. Hoe ik de avond vond? De recensie is hier terug te lezen.

Karin Bruers

Owja, over die recensies trouwens. Vanaf heden is er aan de rechterkant van de pagina de categorie theaterrecensies terug te vinden. Hierin worden alle sfeerverslagen en recensies opgeslagen zodat de theaterdieren onder jullie kunnen kijken of de betreffende shows ook iets voor jullie zouden zijn. Ook is er een apart kopje voor films en boeken.

Verder kreeg ik in de loop van de week nog een paar leuke reacties op mijn blog Mama Appelsap. Bezoekersaantallen, likes en dergelijke zeggen me niet zoveel. Dat mensen me aanspreken omdat ze stukken van me hebben gelezen of de moeite nemen om mijn blogs te delen, doet me wel echt wat. Erg leuk :)

De rest van de week bestond uit nog meer werk en studeren. Vandaag heb ik even een rustig dagje. Ik merkte dat ik de laatste tijd een beetje veel hooi op mijn vork nam, dus uitslapen was vanochtend geen overbodige luxe.

Heb jij een leuke week achter de rug?

Fijne zondag!

Featured image: bron

19 Comments on “Première groentje, cabaretseks en chocolade”

  1. Oké. Ik heb nu al diverse chocoladepepernoot-foto’s voorbij zien komen. Mensen, het is nog niet eens november?! ;-)

    Maar wel echt super vet dat jij zo vaak naar de Tilburgse schouwburg mag om alles te zien, te voelen, te aanschouwen, te beleven en erover mag schrijven! :-D

  2. Superleuk dat je zoveel theaterrecensies gaat schrijven! Ik heb de vorige twee ook met veel plezier gelezen. Een tip (ik vergeet het zelf eerlijk gezegd ook heel vaak omdat ik enthousiast wil vertellen wat ik zo fijn (of juist slecht) aan een voorstelling vond): vergeet bij musicals en toneelstukken niet om even in het kort de verhaallijn te vertellen. Dat komt mijzelf (als ik schrijf) altijd voor als onboeiend maar voor de lezer is het wel een fijne introductie. Ik heb de film flashdance bijvoorbeeld nooit gezien en miste in die recensie dus waar het verhaal over ging. Het was nog steeds een leuk artikel om te lezen daar niet van :) Maar t schijnt dat lezers van recensies een klein samenvattinkje waarderen.

    • Ah, thanks voor je tip, dat waardeer ik :) Ik kreeg dat inderdaad vanuit de redactie ook mee, dus daar ga ik bij de komende recensies op letten. Dat is ook een extra reden waarom ik blij ben dat ik de komende tijd zo vaak naar voorstellingen kan, recensies schrijven is toch ook weer een vak op zich, kan ik mooi oefenen ;)

    • Dank ;) Ach, waarom niet, het zijn ook gewoon mensen. En ze hebben zeker niet allemaal kapsones. Ik voel me alleen wel prettiger in een normale outfit, dus in die zin hoeven premières van mij niet zo. Wel leuk om een keer mee te maken.

  3. Ohh Kinder chocolade, dat vind ik zoooo lekker! Haha ik haalde met enige regelmaat zo’n surprise ei, niet vanwege de surprise maar omdat ik die chocolade zo lekker vind;) Super stoer zeg, die premiere! Leuke ontwikkelingen, en geweldig dat je voor je werk naar die voorstellingen kunt!

  4. Pingback: Terugblik oktober | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: