Powervrouwen

Anne van Vierentwintig Lentes besteedt deze maand veel aandacht aan de Jonge Vrouw. Hiervoor heeft ze onder andere de Maand van de Jonge Vrouw-tag bedacht. Aangezien ik dit een mooi initiatief vind, vul ik de vragen in. Het is de bedoeling dat ik dan ook drie blogsters nomineer waarvan ik hoop dat zij de tag-vragen ook in willen vullen. Die drie namen kun je onderaan het artikel terugvinden. Ook heb ik op Annes verzoek het bijbehorende logo hierboven geplaatst.

Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?
Het leuke is het constant ontdekken van nieuwe dingen en opdoen van nieuwe indrukken. Ook kom je er steeds meer achter wat je wel en niet kan, waar je talenten liggen en waar je gelukkig van wordt. Het hele leven is een leerproces en dat gaat met vallen en opstaan. Minder leuk hieraan is de onzekerheid die daarbij komt kijken. Fouten maken vind ik niet erg, wel ben ik altijd bang om mensen teleur te stellen.

Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?
Het aandurven van nieuwe dingen, zowel groot als klein: op kamers gaan, een kat in huis nemen, actief worden bij een studievereniging, sollicitatiegesprekken, iemand durven zeggen dat je hem toch stiekem wel erg leuk vindt, et cetera. Ik was erg trots toen ik de Oefenrechtbank – een vak waar ik jaren tegenop heb gezien – afsloot met een 9 (!) voor mijn pleidooi, dat had ik écht niet aan zien komen. Ook de uitgave van mijn columnbundel was zeker een hoogtepunt, net als mijn huidige baan bij de Univers.

Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?
Phoe, ook dat zit ‘m weer in de kleine dingen: met Kerst met z’n allen om de boom, kaarten met familie, fotoalbums doorbladeren, boswandelingen maken met pap, puzzelen met mam, liedjes luisteren die me aan vroeger doen denken. Eigenlijk best kneuterig als ik het zo lees, maar het is gewoon zo ;)

Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? (foto’s? ;))
Haha, ik ben absoluut geen trendvolger, dus ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik geen slachtoffer ben geworden van een foute modegrill. Daarmee wil ik overigens niet beweren dat ik een goede smaak heb, want dat is weer een heel ander verhaal ;)

Hoe denk jij over feminisme?
Tjah, dat ligt er een beetje aan wat je daaronder verstaat. Met spandoeken schreeuwend over straat gaan trekt me niet zo, vrouwen die zich succesvol in een mannenwereld staande weten te houden kan ik erg waarderen. Ik denk dat het feminisme de laatste decennia de maatschappij wel in positieve zin veranderd heeft; meer gelijkheid en meer kans tot zelfontplooiing. Toch zijn er we er nog lang niet, maar elk succesje is er een. Ik beschouw mezelf overigens niet echt als een feminist, maar af en toe een beetje tegen de bestaande regels aanschoppen op dat gebied zit wel enigszins in me.

Heb jij wel eens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?
Ik heb daar gelukkig geen heel duidelijk voorbeeld van. Wat je natuurlijk wel eens merkt, is dat bepaalde werkzaamheden eerder door een man of juist een vrouw worden uitgevoerd. Zo werk ik bijvoorbeeld naast de Univers-redactie ook bij een bakkerij en daar wordt het fysiek zwaardere werk wel door mannen uitgevoerd. Maar discriminatie puur op basis van geslacht? Nee, dat heb ik nog niet meegemaakt.

Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?
Dat ik blij ben dat ze me geen bepaalde rol heeft opgelegd, maar dat ze me vrijlaat in mijn keuzes. Dat ik blij ben dat ze er no matter what voor me is en altijd heeft benadrukt dat het heel belangrijk is om altijd dicht bij jezelf te blijven en jezelf geen stempel op te laten drukken.

Zo, dat waren de vragen. Degenen die ik bij dezen nomineer (yup, al die D’s zijn puur toeval) voor deze tag zijn:

  1. Danielle
  2. Dina
  3. Debby

Had jij al van de tag gehoord?

7 Comments on “Powervrouwen”

  1. Pingback: Theatermarathon, criminelenbrein en nonnenambities | SYLVIA KUIJSTEN

  2. Jazeker van gehoord, zat al te overwegen om ‘em in te vullen en nu heb jij mij getagd, dus ik ga even goed over de vragen nadenken:) Leuk om te lezen, en helemaal niet kneuterig die dingen uit je jeugd, juist fijn dat je dat soort herinneringen hebt! Mooi ook die dingen die je benoemt waar je trots op bent, mag ook terecht!

  3. Pingback: Terugblik oktober | SYLVIA KUIJSTEN

  4. Pingback: MJV - Tag, het overzicht - 24 Lentes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: