Interviews, nieuwe laptop en herfst

Wellicht het lastigste onderdeel van redactiewerk vind ik het afnemen van interviews. Ik kan me niet veilig en ‘anoniem’ verschuilen achter mijn laptopje, maar zit open en bloot tegenover mensen aan tafel. Op zulke momenten ben ik me ontzettend bewust van mezelf: kijk ik niet raar, is mijn decolleté niet te diep, doet de voicerecorder het nog wel, toon ik genoeg interesse, zijn de vragen geen open deuren of te brutaal? Lastig, lastig.

Toch moest ik er deze week tweemaal aan geloven. Maandag reisde ik in de storm af naar de campus voor een interview met een van mijn favoriete hoogleraren. Ook donderdag mocht ik aan de bak. Dat gesprek vond plaats op het Gerechtshof in Den Bosch. Een van onze freelance fotografen was erbij om wat plaatjes te schieten. Vreemd hoe ‘echt’ het redactiewerk dan ineens wordt. Beide interviews gingen over het beroep van plaatsvervangend rechter. Super interessant, zeker omdat ik het rechterschap naast het schrijver-zijn als mijn droomberoep beschouw. Soms zat ik zo geboeid te luisteren naar hun verhalen dat ik vergat mee te schrijven. Lang leve de voicerecorder!

Nu ik drie maanden op de Univers werkvloer rondloop, vond ik het wel tijd voor wat redactie onthullingen. Over alle intriges, vreemde gebruiken en bullshit bingo kun je hier meer lezen in mijn column.

Ook was ik heel blij verrast toen niemand minder dan Youp van ’t Hek zelf via Twitter reageerde op mijn recensie van zijn show ‘Wigwam’ die ik vorige week had bezocht. Hoe tof is dat? :)

Verder nam ik mijn nieuwe laptop in gebruik. Hulde voor vriendin I. die zo lief was om hem helemaal gebruiksklaar te maken. Overbodige programma’s werden eraf gegooid, handige apps werden geïnstalleerd en ook internet en Word waren zo beschikbaar. Halleluja. Dat ze diezelfde avond de crème brûlées in de combi magnetron liet ontploffen, was haar dan ook meteen vergeven ;)

Laptop.jpg

Op de redactie gingen collega M. en ik dinsdag even de campus op om herfstfoto’s te maken. Wat gekkigheid tussendoor kan dan natuurlijk niet ontbreken. We konden het niet laten om even met de blaadjes te spelen.

HerfstBlog.jpg

Woensdag was de laatste Univers werkdag voor collegaatje Z. Erg jammer, we gaan haar missen op de redactie. Zij nam een chocoladepakket mee naar huis, wij kregen taart.

Taart

Ik kwam deze week twee indrukwekkende blogs tegen die ik graag met je wil delen. De eerste is de column ‘Foto‘ van Nadia Berberella. Prachtig geschreven. Ook heftig vond ik de blog van Mirthe, over verborgen verhalen achter de spullen die we kopen. Onder andere deze foto, waarin we zien hoe arme arbeiders in Bangladesh letterlijk het leven laten om ons als westerse wereld van spullen te voorzien, vond ik schokkend.

Donderdagavond bezocht ik met sister in crime Z. de hiphop en breakdance show ‘Don’t Hit Mama’. Vrijdag werkte ik thuis en hetzelfde gold voor zaterdag. Die avond kwam mam langs om gezellig samen te eten en daarna richting het theater te gaan voor ABBA Mania.

Vandaag krijgen m’n haren een nieuw kleurtje en wordt er gestudeerd. Prima zondagbesteding ;)

Heb jij nog wilde zondagplannen?

22 Comments on “Interviews, nieuwe laptop en herfst”

 1. Wat een fijne week! Kan het me heel goed voorstellen, in real life interviewen is dan toch wel even spannend he. Volgens mij kan je het prima! Super stoer die reactie van Youp van ’t Hek ook! Ik heb straks een verjaardagsfeestje van m’n beste vriendin, zij wordt morgen 30. Zin in! Fijne zondag!

  • Haha, ik kreeg dinsdag door de geïnterviewde van maandag het aanbod om een dagje mee te lopen achter de schermen van het Gerechtshof, dus hij zal het wel gezellig hebben gevonden ;) En veel plezier bij de verjaardag!

 2. Haha, die foto is echt zo leuk he! Lang leven de blaadjes! Hihi.
  Ik ben m’n vrije zondag aan het opofferen aan het schrijven van m’n stageverslag (kan het nog saaier?) en vanmiddag nog ff langswaaien op een verjaardag ;)

  • Haha, precies ;) Ik merkte ook echt dat het tweede interview vlotter ging dan de eerste, ik was minder gespannen. Gevalletje oefening baart kunst denk ik. Nu nog duimen dat ik er een leuke reportage van weet te maken :)

 3. Oh wat leuk om mijn eigen blog hier terug te zien! Ik vind het echt fijn om te lezen dat je aan het denken bent gezet. Mooi ook die blog van Nadia Berberella en tof dat Youp van t Hek in person je recensie heeft gelezen en heeft gereageerd!

  • Ja, dat was echt even zo’n momentje dat je weer even met beide benen op de grond wordt gezet. Natuurlijk weet je dat zulke dingen helaas bestaan, maar om het dan echt zo te zien is toch indrukwekkend en erg triest.. Door het op je blog te zetten maak je daar mensen van bewust en dat vond ik mooi, dus vandaar dat ik een linkje naar je blog heb geplaatst. Keep up the good work! :)

 4. You’re on a roll! :) Ik vind interviewen ook zo naar, ik moet voor mijn scriptie ook mensen interviewen en ondanks dat ik deze mensen ken, is het toch even vreemd, Gek is dat he? Maar goed, bij mij is het gelukkig geen onderdeel van mijn werk :)
  & een nieuwe laptop, toe maar, klinkt goed, die kan ik ook wel gebruiken ;)
  Ik ben benieuwd welke handige apps je dan op je laptop hebt staan! :)

 5. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: