Mogadishu

‘’Godverdomme, je hebt een gat in m’n shirt gebrand!’’ Met deze woorden heeft de jongen op het podium meteen de aandacht van het publiek te pakken. De andere spelers roken op hun gemak een sigaretje, terwijl hij met minder katoen om het lijf de sullige nerd uitscheldt die per ongeluk tegen hem opliep.

We bevinden ons op een gemengde middelbare school. Een docente wil voorkomen dat een van haar zwarte leerlingen – Jason – van school wordt gestuurd. Hij heeft haar in een gevecht met een andere leerling op de grond gegooid als ze tussenbeide wil komen. Jason beseft dat hij hierdoor in de problemen kan komen en besluit haar te beschuldigen van racisme. Hij weet zijn aanwezige vrienden ervan te overtuigen om voor hem te liegen, met als gevolg dat de lerares wordt geschorst en steeds dieper in de problemen lijkt te komen.

Lees verder…

2 Comments on “Mogadishu”

  1. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: