Dilemma: de About-pagina

‘About’, ‘over’, ‘meer over mij’, ‘leer meer’ of het door mijzelf gebruikte ‘de schrijfster’; welke naam je er ook op plakt, het komt allemaal op hetzelfde neer: meer te weten komen over de persoon achter een blog.

Als ik een leuke nieuwe blog ontdek, is na het lezen van een paar blogs de about page het eerste waar ik naar zoek. Ik wil graag weten wie er achter de verhalen zit, waar de inspiratie vandaan komt, wat toekomstdromen zijn en wat ik op de betreffende blog kan verwachten.

Toch zie ik dat deze pagina door iedere blogger anders wordt gebruikt. Ik vraag me dan ook af wat het beste is. Hoeveel informatie geef je prijs? Zet je er afbeeldingen bij of juist niet? En verwerk je die info in een verhaal of werk je liever met bijvoorbeeld bullet points?

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe jij daarover denkt. Vandaar twee hamvragen: mis je info op mijn pagina en hoe heb je jouw ‘about’ opgesteld? Of meer algemeen: wat zie je zelf graag terug op zo’n pagina?

Ik ben benieuwd! :)

26 Comments on “Dilemma: de About-pagina”

 1. Ik vind je about-pagina erg leuk :) Altijd leuk om zulke stukjes te lezen van een blogger. Ik heb het zelf een beetje op jou manier gedaan.. Ik heb maar 1 foto toegevoegd en een klein stukje over mezelf (en mijn blog) geschreven.

 2. Ik vind die van jou ook erg leuk! Ik vind mijn about-pagina verschrikkelijk, maar ik heb geen idee wat er mee moet en wat ik er op moet zetten. Komt allemaal (hopelijk) nog!

 3. Pfoeh, die about-pagina. Ik vind het altijd maar een lastig stukje, dus die van mij is al heel oud. Die van jou vind ik erg leuk, vooral omdat je meerdere foto’s hebt gebruikt.

 4. Tja, mijn about page stamt nog af van toen ik net met mijn blog begon en is daardoor voornamelijk op de creativiteit gericht. Ik moet hem nog steeds een keer veranderne, maar ach, ik moet mijn hele blog nog een keer veranderen ;)
  Ik vind het altijd leuk om wel wat persoonlijke dingen te lezen, huisdieren, muzieksmaak, filmsmaak, maar goed, dat hangt ook net af van je blog.
  Wat ik wel vaak mis op de blogs is een pagina over de blog. Over je statistieken, over welke fonts er gebruikt worden of waar bepaalde afbeeldingen vandaan komen. De credits, dat mis ik vaak.

  • Met het vermelden van statistieken heb ik wat moeite, omdat mensen vaak het aantal bezoekers en views gelijkstellen aan hoe succesvol een blog is, terwijl elke blogger weer een ander doel of doelgroep heeft. Het vermelden van credits voor fonts, afbeeldingen e.d. vind ik echter wel een goeie, al staat dat eerste bijvoorbeeld al onderaan mijn blog vermeld :)

   • Nee klopt, het hangt ook helemaal af van wat je doelen voor bloggen zijn, ik heb het zelf ook niet staan, hoeveel bezoekers oid, maar ik vind het vaak wel fijne informatie om als bezoeker te weten. Ik weet ook niet precies hoezo!
    En dingen als thema, fonts en credits dat is ook denk ik meer als medeblogger dat ik dat interessant vind :) Het is zeker niet essentieel! :)

 5. Een foto vind ik altijd een must op een about pagina, daarnaast wil ik ook wat informatie over de persoon zelf weten die wel uniek zijn. Zo denk ik dat iedere blogger wel van schrijven houdt, dus dat hoeft er van mij nooit bij. Maar dan vind ik het wel weer leuk zoals bij jou om terug te lezen dat je werkt als freelance copywriter.

 6. Dat is toch juist het hele leuk van bloggen? Dat er geen vaste regeltjes voor zijn? Ik vind een foto juist leuk. Ik hoef echt niet iemands hobby’s te weten of wat diegene voor werk doet. Ik wil gewoon weten wie of wat en waarom je blogt, en zo heb ik de mijne ook opgebouwd. Hangt er ook vanaf of je natuurlijk een persoonlijke blog hebt of niet… Daarom. Je bent er gewoon vrij in :)

  • Dat is zeker waar, vandaar natuurlijk ook de diversiteit van zo’n about-pagina op verschillende blogs. Ik kan me echter voorstellen dat er sterke lezersvoorkeuren zijn wat betreft de info die ze op zo’n pagina willen zien, vandaar de vraag :) Al geloof ik dat ik uit de reacties af kan leiden dat een simpele foto en een korte bio het belangrijkste zijn ;)

 7. Ik vind foto,s van mezelf vreselijk, maar merk wel sinds ik een foto en about me pagina op mijn blog heb dat ik meer volgers heb gekregen. Ik kijk eigenlijk ook altijd het eerst op een blog naar de persoon achter de blog.

 8. Ohh, de hel van de about pagina!

  Ik heb er zelf (nog) geen omdat ik echt geen flauw idee heb van wat ik erop zou moeten zetten.
  En dan bedoel ik dus ook echt geen flauw idee!

  Het is zo’n uithangbord voor jezelf, en mensen gaan je erop beoordelen. En dan heb je die druk van geforceerd mooi, leuk, lief en interessant te moeten zijn. Ik ben al die dingen niet XD

  Voeg daarbij een haat voor foto’s (met mezelf) toe en je houdt weinig over om erop te plempen ;)

  Ik blijf wel een mysterie XD

 9. Ms. Bullet point hier! Ik hou van lijstjes en overzichtelijk en kwam steeds op suffe clichés uit toen ik een lopend verhaaltje probeerde te schrijven, dus ik heb het maar op bullet points gehouden. Met foto (doei anonimiteit… eng! Als compromis is het maar een kleintje), omdat ik dat bij andere mensen altijd leuk vind om te zien. Ik heb daar trouwens ook wat neergezet over de lettertypes en zo, omdat ik het altijd irritant vind als ik bij andere blogs bijvoorbeeld een leuk letterype zie, maar niet kan opzoeken welke het is.

 10. Ik heb een verhaal over mijzelf wat ik meerdere malen opnieuw heb geschreven en zo nu en dan aanpas. Samen met een foto vormt dat mijn about pagina. Ik heb zelf liever een geschreven verhaal van iemand, bulletpoint vind ik heel onpersoonlijk voor een about pagina. Wil iemand echt leren kennen en dat kan doormiddel van een verhaal en het ervaren van een schrijfstijl.

 11. Hmpf lastig. Net zo lastig als er daadwerkelijk eentje schrijven. Want dat ging ook al niet al te gemakkelijk. Er moet wel in ieder geval altijd een foto bij. Meer mag ook. Lees hierboven dat bulletpoints niet zo persoonlijk zijn, ben ik het eigenlijk wel mee eens. Een verhaaltje (ook weer niet te lang) is het leukste.

 12. Ik veranderen mijn ‘about’-pagina nog wel eens. Dan opeens werk ik liever met een lijstje, dan weer met een verhaal in de ik-vorm en een andere moment schrijft ik het liever weer helemaal anders. Ik vind dat er sowieso één foto bij hoort van de persoon in kwestie (of in ieder geval iets wat het persoonlijk maakt).

 13. Dankjewel dat je me er aan helpt herinneren dat ik mijn ‘About Me’-pagina even moet veranderen als ik morgen ouder ben dan dat er geschreven staat! ;)

  Ik heb gewoon een lijstje met daarop kort wie ik ben, wat ik doe en zo.

 14. Moeilijk hoe je zo’n pagina moet indelen, vind ik. Ik heb alleen een foto en een verhaaltje over mijn interesses/hobby’s/waarom ik blog, dat valt bij mij heel erg samen. Veel persoonlijke informatie wil ik niet online delen dus woonplaats oid zul je niet snel zien, die foto is ook alleen maar omdat ik het leuk vind bij anderen. Maarja, ondertussen link ik wel naar mijn Twitteraccount, dus iedereen die iets over me wil ontdekken vindt dat toch wel, denk ik.

 15. Je hebt een superleuke “about” pagina! Ik weet zelf eigenlijk ook niet zo goed wat ik er moet neerzetten. Ik heb alleen wie ik ben en waarover ik schrijf en ik heb geeneens een foto van mezelf. Vooralsnog blijf ik lekker “anoniem” bloggen :D

 16. Pingback: About Time, Mogadishu en freelance ondernemingszaken | SYLVIA KUIJSTEN

 17. Een About-page is inderdaad super belangrijk. Het is, in mijn geval, zo’n beetje het eerste waar ik naar kijk op een blog. Ik heb de mijne een beetje van alles gedaan: het verhaal achter mijn blog, het verhaal achter mij, en wat je op mijn blog kunt vinden. Met een aantal foto’s, want ik vind beeldmateriaal heel belangrijk. Ben best tevreden met mijn pagina, heb het idee dat alles er op staat wat ik belangrijk vind. Maar inderdaad heel erg leuk om de verschillen te zien! Die van jou is ook heel fijn :) En: IK MIS TILBURG!

 18. Pingback: Applausje voor je(me)zelf! | Altijd Zoë

 19. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

 20. Pingback: Jezelf profileren op social media | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: