Ich bin ein Langstudierder

Sylvia. 23 jaar. Langstudeerder. Aangenaam.

Vijf jaar geleden begon ik vol goede moed aan mijn studie in Tilburg. Ik wilde al vanaf mijn twaalfde advocaat worden, ik had er nooit aan getwijfeld dat dat mijn succesvolle toekomst zou zijn. Al redelijk snel werd echter duidelijk dat dit misschien toch net iets anders zou uitpakken. Niet omdat ik geen rechten meer wilde studeren of dat de stof niet interessant was, maar omdat tentamens en ik geen vrienden waren. Papers, scripties, groepsopdrachten en presentaties? No problemo. Schriftelijke tentamens? Ai ai ai.

Lees verder…

Afbeelding: bron

8 Comments on “Ich bin ein Langstudierder”

  1. Goed geschreven! Je doet er misschien iets langer over dan de rest, maar zo te lezen ben je ondertussen ook druk met andere plannen. Ik denk dat dat juist ook een verstandige keus is, dit zijn inderdaad de jaren waarin je nog van alles kunt uitzoeken en niet perse hoeft te focussen op één ding.

  2. ooooooh zo herkenbaar! Soms moet ik gewoon even weten dat ik niet de enige ben! Ik ben nu 5e jaars student communicatie en hoewel projecten me inderdaad heel goed afgaan ben ik een ramp in schriftelijke tentamens! De studenten met wie ik begon zijn inmiddels geslaagd en het jaar erna haalt me ook langzaam in.. Vreselijk gevoel is dat, maar ik kan er ook vrij weinig aan doen.. :(

    • Precies, dat gevoel dat ik niet de enige ben moet ook bij mij af en toe even bevestigd worden. Wist niet dat jij ook al een tijdje bezig was, maar ook jij doet volgens mij veel dingen naast je studie :)

  3. Ik vind het belachelijk als mensen 8 jaar over hun studie doen omdat ze te lui zijn om goed te leren voor hun tentamens, maar als je hard je best doet vind ik het een heel ander verhaal. En jij bent alles behalve lui, als ik zo lees hoe druk je weken wel niet zijn met je werk voor het universiteitsblad etc. Gewoon lekker je eigen gangetje blijven gaan. Je komt er wel!

  4. Ach joh je komt er wel. :) Ik ben dan wel geen langstudeerder, Maar ik heb 8 jaar over mijn VWO gedaan en ben na een jaar gestopt met een andere studie. Ondertussen wordt ik 22 en zijn de brugklassers waar ik vroeger mentor van was ook eerstejaars student. Ja dat doet af en toe ook best een beetje pijn. Maar wij komen er wel met een omweg. :)

  5. Heel herkenbaar, ik ben in 2006 begonnen met studeren en studeer NU pas af! Maar gelukkig, eindelijk, is het wel echt aan het gebeuren. Ik kon het afgelopen tijd nog niet helemaal geloven, er waren nog wat beren op de weg (studiepunten samenvoegen, oude programmas en een hoop geneuzel!) maar die zijn nu eindelijk allemaal opgelost! Dus nog een maandje en dan scriptie inleveren en klaar!
    We komen er wel ;)

  6. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: