About Time, Mogadishu en freelance ondernemingszaken

De vraag die deze week centraal stond op mijn Facebookpagina was de volgende: waarom ouderen per se in leven houden om ”eindigend in een verzorgingstehuis aan een aquarium te likken”? Aanleiding hiervoor was dit, het blijft een veelgelezen artikel. Wat vind jij?

Dangerous Minds behoort al jaren tot mijn lievelingsfilms. Een blanke lerares (Michelle Pfeiffer) moet hierin in een ‘zwarte’ getto wijk leerlingen weer op het juiste pad zien te krijgen. Toen ik de aankondiging van het toneelstuk Mogadishu onder ogen kreeg, was ik door het soortgelijke verhaal dan ook meteen verkocht. Gelukkig had de aankondiging niets te veel gezegd: had was een erg goed stuk waar ik afgelopen maandag dan ook een lovende recensie over kon schrijven. Ook werd ik heel blij van het onderstaande:

Mogadishu

Dinsdag bezocht ik met Z. de film About Time. Via PS By Dila had ik twee vrijkaartjes gewonnen, waarvoor nogmaals dank. Ik dacht dat het een typische romcom zou zijn, maar gelukkig had het verhaal veel meer diepgang dan dat. Stiekem pinkte ik dan ook af en toe een traantje weg.

AboutTime

Woensdagochtend bleek mijn werkcollege niet door te gaan, dus studeerde ik een dagje thuis. Ik postte verder een blog over het dilemma dat de about-pagina heet en daar kwamen leuke reacties op. Hoe heb jij jouw about-pagina eigenlijk opgesteld?

About page

Donderdag werkte ik op de redactie, waar ik onder andere een artikeltje publiceerde over het feit dat jongens toch echt dommer blijken dan meisjes ;) Naast vergaderen was er ook ruimte voor het eten van broodjes filet américain en – ach, waarom ook niet – toastjes met brie. ’s Avonds at ik met bevriende collega’s taco’s, lakten we onze nagels met een glow-in-the-dark goedje en speelden we een rondje glow-in-the-dark midgetgolf. Briljant.

Glow

Vrijdag bezocht ik een interessante workshop over juridische zaken voor ondernemers. Altijd goed om weer even door te nemen wat je kunt doen als je met niet betalende opdrachtgevers, schendingen van het auteursrecht, et cetera te maken krijgt. De workshop werd gegeven door Marnix, de initiatiefnemer van Jurivies, waar ik ook blogs voor schrijf. Diezelfde dag verscheen daarvoor toevallig mijn blog Ich bin ein Langstudierder, dat toch voor opvallend veel studenten herkenbaar bleek.

Ook kwam mijn eerder al in het Univers magazine gepubliceerde Engelse artikel over universiteitsrankings nog eens in het Nederlands op de site online. Hoe scoort jouw universiteit eigenlijk op de wereld ranglijsten?

Fijne zondag!

6 Comments on “About Time, Mogadishu en freelance ondernemingszaken”

  1. Ik vond About Time eigenlijk een beetje tegenvallen. Het was een prima film voor een regenachtige middag. Maar niet voor in de bioscoop. Maar het is wel een film die je aan het denken zet. Misschien was ik niet in de juiste bui voor die film. Maar ik heb ook wel een aantal andere films gezien die ik beter vond! :)

  2. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: