High tea, ziek & vrienden

Zondagavond voor mij geen personeelsuitje met de Emté, maar interviews uitwerken voor de Univers. De redactie is altijd net iets te rumoerig en gezellig om mijn voicerecorder af te spelen, dus besloot ik daar op m’n gemakje thuis wat tijd in te stoppen. Kaarsjes, warme chocolademelk, een melodieus snurkende kat Chuck op de bank erbij.. heerlijk, zo’n productieve avond.

Interviews

Maandagmiddag had ik een gezellig high tea met vier lieve vriendinnetjes. Helaas was het te donker om leuke foto’s te maken, maar we hebben ons urenlang prima vermaakt. Fijn dat die ‘maandagdates’ – waarbij we elke maand een keer gezamenlijk bij elkaar komen – nog steeds goed werken. Dat is toch de garantie om even met z’n vijven bij te kunnen kletsen ondanks onze totaal verschillende agenda’s. De rest van de tijd spreek ik hen dan ook voornamelijk apart van elkaar.

Tijdens dat uitje had ik ook wat minder goed nieuws te vertellen. Al eerder deze week meldde ik hier dat mijn tasje is gejat. Wel potverdorie, wat hebben we er toch vervelende medemensen tussen zitten…

Eenmaal thuis vond ik een geinig testje op internet. De antwoorden zijn zo algemeen dat ze op iedereen kunnen slaan, maar ik vind het toch altijd wel leuk om de vragen even te beantwoorden. Ik had de onderstaande uitslag, welk resultaat komt er bij jou uit de Dr. Phil test?

slide-22-728

Maandagavond begon ik me een beetje beroerd te voelen. Keelpijn, hoofdpijn en een plotselinge vermoeidheid. Dinsdag was het er niet beter op geworden, zodat ik halverwege de dag op de redactie werkvloer de handdoek in de ring gooide en op de fiets naar huis stapte. Terwijl ik op bed lag, kreeg ik via whatsapp een berichtje van vriendin A. met ”Ik moest hierbij aan jou denken, badeendfiets!” en onderstaande foto. Kijk, dat heb je op zulke momenten even nodig ;)

badeendfiets

Woensdag werd er verder uitgeziekt. Ik vind het zo lastig om dan niks te doen en gewoon je lichaam de kans te geven te herstellen. Op de een of andere manier heb ik nooit echt rust; onder films en series ben ik altijd wel met dingen bezig, ook tijdens het avondeten werk ik meestal achter m’n laptop door. Gelukkig kom je dan zo ook nog wel eens leuke dingen op het internet tegen. Zo blijkt de zus van een studiegenootje een gouden strot te hebben, heel fijn om naar te luisteren. En ja, ze heeft ook een website :)

Naamloos

Donderdag fietste ik dan ook weer vol goede moed naar de redactie. Helaas beviel dat fietstochtje iets minder goed dan verwacht en werd ik na de redactievergadering in de ochtend onverbiddelijk naar huis gestuurd. Een ”Je ziet er niet uit” en ”Ik ga je nu ziek melden” later peddelde ik een tikkeltje moeizaam terug naar huis. Toegegeven, ergens was ik wel blij dat ik mijn bed in kon kruipen, maar toch voelde het ergens alsof er met koeienletters ‘Fail!’ op mijn voorhoofd geschreven stond. Damn you, bacillen! Tjah, en dan moet je er maar het beste van maken hè ;)

Fever

Vrijdag voelde ik me nog geen haar beter en werd ik door mijn broertje opgehaald om bij mijn ouders verder uit te zieken. De muren kwamen in mijn appartementje inmiddels op me af en stiekem slaapt het nergens zo goed als in je eigen vertrouwde slaapkamertje. Na een slaapmarathon van pakweg 14 uur werd ik gebroken wakker, maar voelde me eenmaal aangekleed en wel toch weer een stukje beter. Ik werd ’s middags weer terug gebracht naar Tilburg, waar mam even samen met me boodschappen haalde (waarbij ik stond te hijger en piepen als een stoomlocomotief) en kat Chuck me warm verwelkomde, want die kon ook weer niet te lang alleen zitten.

Vandaag probeer ik toch wat te studeren en kleine klusjes uit te voeren, dat liggen en niksnutten ben ik nu behoorlijk beu. Wat helpt bij jou goed tegen verkoudheid of griep? En heb je mijn blogs over tips voor meer blogbezoekers en vreemde zoektermen al gelezen? :)

Fijne zondag!

28 Comments on “High tea, ziek & vrienden”

 1. Nou gelukkig ben je weer ietsjes beter, vervelend zo’n griepje! Ik ontken het altijd zo lang mogelijk, totdat het echt niet meer kan. Tegen die tijd ben ik natuurlijk al lang over m’n eigen grens gegaan haha;) Lekker rustig aan doen, dikke sokken en thee helpt altijd iets! En dat heb je al gedaan zo te zien=) Fijne zondag!

 2. Vervelend he, ziek zijn! Maar als je dan toch uiteindelijk niet anders kan dan toegeven moet je ook gewoon lekker helemaal uitzieken.. Grote kop muntthee en onder een dekentje! Op de een of andere manier helpt dat altijd haha.

 3. Het beste wat bij mij werkt is inderdaad ook slapen bij mijn moeder thuis. Op de een of andere reden kom ik daar meer tot rust. (wellicht omdat ik dan niet van alles zie wat er in mijn huis moet gebeuren). Beterschap!

  • Precies, heb ik ook. Sowieso ook omdat ik in een studentencomplex woon, dus dan is er altijd wel iets van geluid om je heen. Normaal gesproken geen probleem, maar op zo’n moment wil ik nog geen papiertje horen ritselen ;)

 4. Ik was afgelopen week ook ziek, zo vervelend, want ik studeer nog en heb er dus eigenlijk helemaal geen tijd voor. Je mist zóveel dan in één enkel weekje. Dus ik heb één college geskipt en ben verder wel naar school gegaan. Een tip: als dat even kan niet doen en gewoon uitzieken inderdaad, veel slimmer. Dan kwakkel je niet zo lang door en herstel je veel beter ja ;) Fijn dat je je inmiddels wel wat beter voelt, maar voor de rest natuurlijk nog beterschap!

 5. Stiekem is het toch fijn dat je ‘maar’ gewoon ziek was XD
  Toen ik Madelon tegenkwam en die zei dat je ziek was, en vervolgens las over je brute beroving dacht ik toch echt even dat je met een zware zenuwinzinking thuis zou zitten :O

  Zo eentje waar alleen maar heel veel chocola tegen helpt ;)

 6. Soms moet je lief zijn voor jezelf en goed je rust pakken. Ik hoop dat je alweer wat opgeknapt bent ook. Die fiets is super trouwens! Maar het fietst wel wat onhandig denk ik ;-)

 7. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: