Het lay-out dilemma

Ik heb ze een tijdje geprobeerd te onderdrukken, maar toch komen ze de laatste dagen steeds vaker bovendrijven: veranderingskriebels. Ik heb mijn huidige lay-out alweer ruim een half jaar en hoewel hij nog steeds aan vrijwel al m’n eisen voldoet, wil ik stiekem toch ook wel iets anders. Maar wat? Dat is de vraag.

Momenteel twijfel ik tussen drie opties. De eerste is het simpele Coraline theme. Strak, clean, overzichtelijk en alle functies die ik wil zitten erop. Nadeel: wellicht een tikkeltje onpersoonlijk en de theme wordt door bloggers veel gebruikt. Het kopje ‘blogs’ kan ik hier verwijderen zodat de ‘In de media’ pagina netjes bij de rest staat.

Coraline

De tweede optie is haast het tegenovergestelde, maar stiekem heb ik al vaak naar deze lay-out gekeken: TheStyle. Ik vind het prettig om op deze manier een blogoverzicht te hebben en de lay-out is niet bepaald standaard. Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om drie widgets toe te voegen en als je op een blog klikt, heb je de beschikking over een rechter zijbalk. Ook hiermee is dan aan het eisenlijstje voldaan. Nadeel? Het is meer geschikt voor de columns, recensies en rechtenartikelen dan voor de persoonlijke weekoverzichten en tags. Een beter idee krijgen? GoeieStijl heeft vrijwel dezelfde lay-out.

TheStyle

En tjah, optie drie is het behoud van de huidige theme. Overzichtelijk, persoonlijk en wederom kan ik de eisen checklist helemaal afstrepen. Dan blijf ik alleen wel met die kriebels zitten, dus of dat de oplossing is?

Waar zou jij voor gaan?

31 Comments on “Het lay-out dilemma”

 1. Ik stem ook voor de huidige layout behouden, vind hem veruit de mooiste en in mijn hoofd hoort deze layout bij jouw blog. Maar goed, ik verander mijn blog ook constant dus kan wel begrijpen dat je verandering wil.

 2. Ik vind je lay-out eigenlijk heel mooi zoals die nu is. Maar goed, ik kan me wel voorstellen dat je zin hebt om dingetjes te veranderen, ik heb mijn lay-out gisteren ook helemaal aangepast (nou ja, met veel hulp van M. dan).
  Als je graag iets wilt veranderen, kun je ook een standaard thema nemen en daar dingen in aanpassen?

 3. Ik vind je huidige lay-out alleszins heel mooi, maar misschien ook een beetje braafjes. Zelf ben ik wel fan van die tweede optie, maar voor mij zou het nadeel daarbij zijn dat er altijd een goede afbeelding bij moet, anders werkt die lay-out gewoon niet. (Maar jij hebt geloof ik ooit nog een gelijkaardige lay-out gehad met rode hokjes? Die vond ik bijvoorbeeld ook heel erg mooi!)
  De eerste optie vind ik eerlijk gezegd heel saai. Ik hou wel van een persoonlijke tint aan een lay-out.

 4. Ik vind optie 3 toch het beste. nr 1 is gruwelijk saai, sorry! En nummer 2 vind ik te donker voor jou. Dus wellicht met kleuraanpassingen meer geschikt?
  Wellicht een idee voor je kriebels om voor mij een mooie layout te maken :P Ik heb eigenlijk al het hele jaar geen layout waar ik écht blij mee ben. Al geloof ik dat op dit moment het redelijk is :D

 5. Als je wilt vernieuwen (ik begrijp die kriebels) zou ik voor optie 3 gaan. Maar je huidige lay-out vind ik ook juist heel leuk. Ik ben er aan gewend en vind ‘m heel stijlvol en overzichtelijk. Misschien toch zo laten?

 6. Herkenbaar! Ik had ook last van de “veranderingskriebels”. En ik vond het heel lastig om op zoek te gaan naar iets nieuws of beters.

  Ik vind je eerste optie niet mooi. Het straalt helemaal niks uit. Natuurlijk gaat het om de woorden, maar ik vind dat het oog ook iets wil. De tweede optie vind ik persoonlijk niets. Ik kan me niet vinden in de lay-out. Uiteindelijk vind ik juist je huidige design het fijnst. Het midden is de plek voor al je content – wat het belangrijskte is – en rechts kun je uitwijken naar andere items.

 7. Ik sluit me net als de rest aan: optie 3 heeft de voorkeur, maar als je dan toch perse wilt veranderen zou ik wel voor 2 gaan XD
  Kweenie, ik vind je lay-out nu echt awesome, dus ik zou gewoon de kleurtjes eens veranderen of een nieuwe widget scoren oid XD

 8. Ook ik zou het bij de huidige houden ;) maar ja, wie zijn wij! Als jij zin hebt om te veranderen moet je dat vooral doen. Je kan toch ook nog altijd terug? Of is dat dan weer heel veel werk…?

 9. Ik vind deze erg tof (nummer twee dus, je hebt hem al veranderd? ;) ) maar kan dus niet vergelijken met nummer drie. Nummer 1 valt wat mij betreft sowieso af.
  Nummer twee vind ik bijzonder :)

 10. Ik vond je vorige lay-out ook prachtig, maar ben ook onder de indruk van deze! En je moet uiteindelijk toch doen wat je zelf wilt, het is jouw blog! Als je eenmaal de veranderingskriebels hebt, gaan ze nooooooooooit meer weg, dus veranderen moet je dan sowieso :p. Ik ken het gevoel. Al ben ik tegenwoordig iets “honkvaster”, als je dat zo kunt noemen, haha.

 11. Oei, die veranderkriebels zijn herkenbaar. Daarom verander ik ook relatief vaak van layout haha. Hoe dan ook vind ik je huidige layout mooi, dus zou die zo houden!

 12. Pingback: Tentamens, lay-out & Powervrouwen | SYLVIA KUIJSTEN

 13. Pingback: Terugblik november | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: