Tentamen & lay-out

Een update in notendop, want er moet geleerd worden. Dit vanwege mijn twee tentamens – Ondernemings & Insolventierecht en EU-recht in de praktijk – op 11 december. Ja, goede planning hè? En om het allemaal nog spannender te maken, vonden de tentamens in eerste instantie ook nog eens allebei plaats om 13.00 uur. Hoe is het mogelijk. Dan wordt het toch een lastig verhaal. Gelukkig werd dat snel ‘opgelost’ door een van de twee te verzetten naar later op de dag. Ik mag nu van 13.00 tot 16.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur bikkelen, ik kan niet zeggen dat ik ernaar uitkijk.

Afgelopen maandagavond had ik een responsiecollege van Ondernemings & Insolventierecht waarin we nog vragen mochten stellen. Het vak wordt dit jaar voor het laatst gegeven en biedt geen colleges meer aan, waardoor ik ben aangewezen op zelfstudie. Stiekem nog best lastig, zowel qua motivatie als het zelf op een rij krijgen van de stof.

Het leek me dan ook niet geheel onverstandig om even hulp in te schakelen, waardoor studiegenootje N. en ik dinsdagochtend op de campus zaten om de stof door te spreken aan de hand van een oefententamen. Superlief dat ze daar tijd voor vrij wilde maken en ik had er zowaar aan het eind van de bespreking een stuk meer vertrouwen in. ’s Avonds maakte ik een korte pitstop bij vriend P. om te eten en Boston Legal te kijken, aangezien ik vrijdag niet bij zijn verjaardag aanwezig kon zijn.

Woensdag vond het laatste college van dit semester plaats: een werkcollege van EU-recht in de praktijk. Gelukkig was dat meer dan prima te volgen, geeft wel vertrouwen. Aan het eind van de middag ging ik met vriendinnetje I. naar de film Malavita, om vervolgens bij de Mac te eindigen, waar we ook vriendin L. en haar vriend toevallig tegen het lijf liepen.

Donderdag werd er gewerkt op de Univers redactievloer en zat ik ’s avonds voor de buis voor Expeditie Robinson. Het belooft een spannende finale te worden! Verder stelde ik ’s avonds mijn nieuwe lay-out in. Ondanks de reacties op mijn lay-out dilemma is het toch anders geworden dan de meeste lezers hadden aangegeven. Hopelijk kun je toch met deze keuze leven ;) Ook voegde ik trouwens begin deze week een nieuwe pagina toe aan mijn blog: In de media.

Vrijdag volgde ik een Jurivies tentamentraining voor EU-recht in de Praktijk. Van 15.00 tot 18.30 uur werd het complete vak er doorheen gejaagd. Erg effectief en heel fijn om te oefenen met vragen en weer alle stof voorbij te zien komen, maar ik kan je zeggen dat je daarna echt met hoofdpijn de zaal uitloopt. Daarna volgde een bustochtje terug naar het ouderlijk huis, want de volgende ochtend ging de wekker weer om 04.00 uur voor het werk bij de bakkerij.

Zaterdagavond bezocht ik met I. de supertoffe show ‘Powervrouwen’ in het theater. Meer hierover volgt later deze week, we hebben ons meer dan prima vermaakt.

En tjah, vandaag is het leren geblazen. Elf dagen van eenzame opsluiting zorgen hopelijk voor het eindelijk kunnen afsluiten van mijn bachelor.

Fijne zondag!

16 Comments on “Tentamen & lay-out”

  1. Hey Silvia. Studeren zonder de bijhorende ‘hoorcolleges’ lijkt me echt heel moeilijk. Ik wens je ontzettend veel succes met je tentamens, de bachelor is in zicht ;)

  2. Succes met studeren! Ik snap dat het lastig is om een vak te doen als je er helemaal geen colleges van hebt. Colleges zijn meestal toch een beetje een stok achter de deur om stof te lezen etc. Ik ben op dit moment bezig met het schrijven van een kinderboek voor mijn minor creatief schrijven en daarvoor moet ik ook zelf mijn deadlines stellen en mezelf aan het werk zetten. Dat is soms verdomd lastig.

  3. Heeel veel succes met studeren! You can do it! En als het een troost voor je mag zijn: ik zit tot 13 december ook vrijwel achter de boeken, want horrorvak sociologie komt eraan. :P

  4. Succes met leren. Yes you can! Ik ben blij dat mijn tentamens nog wat verder weg zijn, dan blijf ik nog even lekker in de ontkenningsfase ;) Ik vind je layout heel tof trouwens, heel overzichtelijk en professioneel!

  5. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: