Vrijheidsstrijder

Van sommige mensen hoop je – uiteraard tegen beter weten in – dat ze het eeuwige leven hebben. Omdat ze iets waardevols doen, genegenheid tonen aan hun medeburger, strijden voor gelijkheid en rechtvaardigheid en de wereld een stukje beter maken.

Nelson Mandela was zo’n man. Ik moet dan ook eerlijkheidshalve bekennen dat er een klein traantje werd weggepinkt toen ik daarstraks op Twitter las dat deze Nobelprijswinnaar voor de Vrede met bijnaam ‘Madiba’ is overleden. Een paar A4-tjes over wat hij voor de wereld heeft betekend zijn zo gevuld, maar liever laat ik hem zelf nog even aan het woord. Dan doe ik hem meer recht dan met mijn gekwebbel. Klik op de plaatjes voor zijn bekendste quotes en mooie woorden.

Laten we echter vooral ook niet vergeten dat de goede man 95 is geworden. Een respectabele leeftijd, waar menig mens voor zou tekenen. Mijn gesnotter maakte dan ook al weer snel plaats voor een – tikkeltje melancholische – glimlach. Hij heeft misschien niet het eeuwige leven, maar hij zal in ieder geval in menig hart voortbestaan. Is dat eigenlijk nog niet veel belangrijker?

UPDATE: Nog meer quotes lees je op 9gag. Benieuwd hoe de ochtendkranten het nieuws brachten? Lees het hier.

5 Comments on “Vrijheidsstrijder”

  1. Niet het eeuwige leven, wel voor altijd en eeuwig de wereld een stukje mooier gemaakt. Gek he, hoe verdrietig het is en tegelijkertijd is het goed. Deze man heeft zijn strijd gestreden, aan ons allen om zijn idealen na te blijven streven. Moge hij rusten in vrede ♡

  2. Pingback: Single, bios & powervrouw | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Wauw ik bekeek de reactie’s en wilde hetzelfde achter laten als Food, love and happiness “niet het eeuwige leven, maar wel voor eeuwig een groot verschil gemaakt”. Een hele bijzondere man met geweldig mooie oprechte quotes.

  4. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: