Bloggerboekje

Ken je nog die vriendenboekjes van vroeger? Daar stond standaard in dat ik kok wilde worden. Laat ik tegenwoordig nu altijd het liefste even snel in een kwartiertje koken.. ;) Bij Mireille kwam ik zo’n vriendenboekje tegen, zij doopte hem om tot ‘bloggerboekje’. Ook Ilse vulde de vragen in. Hieronder vind je de mijne, ik heb hun vragen gecombineerd en ook zelf weer wat vragen toegevoegd. Vul jij ‘m ook in? :)

Naam: Sylvia KuijstenSylviaKuijsten
Leeftijd: 23 jaar
Geboortedatum: 24-04-1990
Broers/zussen: 1 broertje, René (21). Alhoewel ‘broertje’ niet echt de lading dekt, hij is ruim een kop groter dan ik en een heel stuk breder, beer van een gespierde kerel ;)
Lengte: 1.72m
Klas: vijfdejaars studente Rechtsgeleerdheid
Favoriete vak: vroeger geschiedenis, tekenen, Duits en Nederlands. Nu Strafprocesrecht, Rechtsgeschiedenis, Forensische psychiatrie en Jeugdrecht.
Minst favoriete vak: vroeger aardrijkskunde, natuurkunde en gym. Nu Ondernemings & Insolventierecht, wat een verschrikking.

Droomberoep: Rechter en schrijfster. Het liefste een combinatie van die twee!
Hobby’s: schrijven, bloggen, zingen, gitaar spelen, musea (kunst, geschiedenis), theater, bioscoop, city trips, lezen (met name columnbundels), op pad gaan met vrienden en knuffelen met Chuck. Stiekem ook een beetje verslaafd aan social media, want ik ben terug te vinden op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, TumblrPinterest en Youtube. Whoeps. Al ben ik lang niet overal even actief.

Ik houd van: familie, vrienden, kat Chuck, kleine geluksmomentjes
Ik heb een hekel aan: schijnheiligheid, liegen, meelopers, egoïsme

Favoriete schrijver: Hanna Bervoets, Martin Bril, J.K. Rowling, Steve Berry
Favoriete serie: Once Upon a Time, Downton Abbey, Law & Order
Favoriete film: The Shawshank Redemption, Despicable Me, The Curious Case of Benjamin Button
Favoriete eten: Mexicaans, Italiaans, Grieks (met name lasagne (made by mam!!), Mexicaanse wraps en tzatziki)
Favoriete drank: muntthee, chai tea spice, vanillekoffie, rode port
Favoriete blogonderwerp: qua leesmateriaal bij anderen: persoonlijke stukjes, qua zelf schrijven: columns
Favoriete blog: tjah, zie dan maar eens te kiezen.. Ik heb een hele waslijst aan favo blogs, waaronder die van Debby, Dina en Laura.

Wat zou je graag willen bereiken met je blog: natuurlijk hoop ik dat mijn blog nog verder groeit, ik vind het fantastisch om te zien dat er nog steeds lezers bijkomen en lees met veel plezier de lieve reacties die jullie achterlaten. Ik twijfel momenteel wel nogal welke kant ik op wil met mijn blog. Aan de ene kant vind ik het leuk om de diaries te schrijven, tags in te vullen en filmpjes te delen. Aan de andere kant wil ik ook de ‘serieuzere’ kant op en mijn schrijfwerk – columns, redactieartikelen, blogs voor andere sites – een grotere rol laten spelen. Zeker als ik mijn freelance schrijfwerk uit wil breiden, kom ik daar haast niet onderuit. Mocht je hiervoor tips hebben, let me know!

Wat is je grote bloggerstip: wees geïnteresseerd in je lezers! Durf hen te vragen om tips, doe iets met hun kritiek en bovenal: bezoek – als ze zelf schrijven – ook eens hun blogs. Ik laat zelf bij een aantal blogs eigenlijk altijd een reactie achter, omdat ik vind dat de bloggers leuke stukjes neer weten te pennen, maar van sommigen – met name de ‘grote’ bloggers – komt er nooit wat terug. En dat vind ik toch jammer. Hoewel je niet moet bloggen om bezoekersaantallen en reacties, zijn met name die laatste toch wel een kroon op je werk. Wederzijdse interesse en feedback kan het bloggen nét dat beetje extra geven. Natuurlijk zal ook ik hier en daar wel eens een steek laten vallen, maar ik probeer daar wel echt op te letten en als iemand een reactie achterlaat, altijd even te kijken naar diens blog.

Wil je het bloggerboekje net als Mireille, Ilse en ik invullen? Voel je dan vrij om de vragen te kopiëren en te beantwoorden op je eigen blog onder de noemer ‘Bloggerboekje’. Het lijkt me leuk om te lezen hoe jij ‘m hebt ingevuld, dus stuur me gerust de link! En ik denk dat Mireille ook wel geïnteresseerd is in je antwoorden ;) Veel invulplezier!

37 Comments on “Bloggerboekje”

 1. Ik hield vroeger zo veel van dat soort boekjes! Mijn moeder heeft mijn oude boekje ook bewaard en ik vind het heel leuk om daar soms door heen te bladeren, oude klasgenootjes en vriendinntjes inclusief foto.. Om nog maar niet te spreken over poezie albums <3

 2. Jeej leuk! Ik had niet verwacht dat mensen het echt zouden overnemen maar nu het toch gebeurt vind ik het zo gaaf!
  Erg leuke antwoorden en toevallig dat we aan hetzelfde een hekel hebben.

  liefs Mireille

 3. Oh wat een leuk idee dit! :) Ik ben benieuwd welke kant je opgaat met je blog, ik denk dat je lezers ook echt wel geinteresseerd zijn in je serieuzere en inhoudelijkere schrijfwerk hoor! En ik ben het helemaal eens met je tip, ik vind het altijd heel leuk als bloggers die ik volg mij ook volgen en andersom, hoe zielig het ook mag klinken om internet als gezellig te beschrijven, het wordt toch een beetje gezellige community zo!

 4. Leuk ik ga hem ook invullen en deze week ergens posten. :) Ik blader af en toe nog eens door mijn oude boekjes en dan is het zo leuk om te lezen dat iedereen mooie dromen had. :)

 5. Gelukkig zet je je adres en telefoonnummer er niet is…je geeft veel van jezelf bloot…mooi, maar ik zou het zelf niet doen.
  Daarom blog ik ook onder een pseunoniem.

 6. Dit is echt zo’n leuk idee haha! Wie weet vul ik hem binnenkort eens in, ik denk het wel! Interesse in je lezers is inderdaad zeer belangrijk, ik vind het ook erg jammer dat je van grote bloggers vaak geen response krijgt..

 7. Hartstikke leuk om te lezen! Ik neem hem denk ik wel over, vriendenboekjes invullen vond ik vroeger altijd heel leuk. Dan upgrade ik het nu tot bloggerboekje, haha!

 8. Pingback: Bloggerboekje | Life is a lie worth living for

 9. Pingback: Life of a blogger: Bloggerboekje | Book BabblesBook Babbles

 10. Pingback: Life of a blogger: Bloggerboekje - Madelon | Book BabblesBook Babbles

 11. Origineel hoor! Ik heb vroeger ook veel van dit soort boekjes gehad, zo tof! Ik ben benieuwd welke kant je met je blog op gaat. Ik zal het wel merken, want ik blijf je volgen. Ik loop wel regelmatig wat achter met bijlezen, maar ja, ook dat hoort erbij.

 12. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

 13. Pingback: Tag: Evaward! | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: