Single, bios & powervrouw

Ik geef het toe, ik had aan het begin van de week wat opstartproblemen. Alles was zoveel leuker dan het leren voor tentamens. Kerstkaartjes schrijven bijvoorbeeld. Maandag kwam mijn column ‘Sneue Single?‘ online. Hierin vraag ik een bepaald heerschap om met me te daten. De volgende dag kreeg ik van hem persoonlijk een mailtje, erg attent. Of het is uitgelopen op een ontmoeting met kaarslicht en oesters? Dat lees je hier.

Ook mijn stukje over Powervrouwen werd maandag de digitale wereld in geslingerd. Via Facebook kreeg ik daar een paar leuke reacties op, altijd fijn!

Daarnaast kon ik twee nieuwe boeken op mijn nachtkastje leggen: werk van Hanna Bervoets en Martin Bril, twee auteurs die ik zeer bewonder. Bij gebrek aan zin om te koken, hield ik het voor het diner bij soep en twee beschuitjes, terwijl ik me ondertussen met flinke tegenzin door een samenvatting heen werkte. Diezelfde avond zag ik een van mijn oud-SecJure genootjes voorbij komen bij het optreden met zijn band bij De Wereld Draait Door, toch apart.

Dinsdag kwam gelukkig het omslagpunt en zag ik van 09.00 tot 21.00 uur niks anders dan mijn wettenbundels. Daarna kroop ik nog een half uurtje achter mijn laptop en kwam ik toevallig bovenstaande horoscoop van ELLE tegen, toch een beetje freaky. Ook werd er het nodige fruit weg gewerkt, ik zit er niet op te wachten om net nu ziek te worden. ’s Avonds gingen gezellig de kaarsjes aan.

Woensdag wilde ik eigenlijk even de stad in, maar er viel buiten van dat vieze miezerspul waar je stiekem zeiknat van wordt, dus bleef ik toch maar binnen. Ik stuurde mijn decemberbijdrage voor Nadelunch in (later deze week hier te lezen), maakte als lunch een ham-kaas tosti met rucola (aanrader!) en ploeterde vrolijk verder op mijn samenvattingen. Chuck kwam af en toe even kijken hoe het ging.

Donderdag was – surprise! – weer een studiedag. Dat wil niet zeggen dat ik af en toe geen moment van zwakte had en me heel even stiekem schuldig maakte aan wat sog-gedrag. Ik bedoel, hallo, die pepernoten vielen echt niet zo in hartjesvorm uit het zakje… ’s Avonds ging ik met oud-collegaatje Z. naar Catching Fire (Pathé, IMAX) nadat we eerst een bezoekje hadden gebracht aan de Mac. Na alle enthousiaste verhalen was ik erg benieuwd naar de film. Gelukkig bleek ‘ie net zo goed – misschien zelfs nog beter – te zijn als verwacht. Nu helaas weer een jaar wachten op het vervolg.

Na de film sprake een dakloze ons buiten aan. Hij had wat kaartjes bij zich die hij verkocht voor 1,50 euro. Z. en ik trokken beiden onze portemonnee. Hoewel ik wel vaker geld doneer, deed dit me stiekem wel wat. Hij probeerde zich ondanks zijn taalachterstand toch verstaanbaar te maken en toen ik door de kou, wind en regen naar huis fietste, hoopte ik van harte dat hij die avond op een warme plek kon overnachten. Thuis las ik op Twitter dat de geliefde Nelson Mandela was overleden. Ondanks zijn leeftijd toch een schok, het was een inspirerende man. Zijn mooiste quotes vind je hier.

Verder kwam het nieuwe Univers magazine uit. Mét mijn cover story over het werk van plaatsvervangende rechters. Hiervoor kreeg ik de mogelijkheid om twee van mijn voorbeelden te interviewen: Tijs Kooijmans en Theo de Roos. Dus ja, stiekem was ik wel een klein beetje trots toen ik deze editie in de rode Univers bakken op de campus zag liggen :) Sorry voor de onduidelijke foto trouwens, het is even niet anders. Mocht je nu benieuwd zijn naar het artikel en de rest van het magazine, dan kun je hier de PDF-versie lezen. Mijn artikel is terug te vinden op pagina’s 12-15.

Over de vrijdag kan ik kort zijn, ik voelde me zoals hierboven. Aan het eind van de dag had ik echter wel alles gedaan wat op de to do lijst stond, dus wat dat betreft prima. Zaterdag ging ik even met de stofzuiger door mijn huisje, werkte een afwas van een week weg en deed de broodnodige boodschappen. Er volgde weer een laaange date met m’n studieboeken en ’s avonds kwamen mijn ouders even langs voor thee met gebak en zaten we aan de buis gekluisterd voor Downton Abbey. Pap wist de hardnekkig verstopte wastafel weer door te laten lopen, waardoor ik niet langer in de keuken mijn tanden hoef te poetsen. Held! <3

Verder stond deze week voornamelijk in het teken van makkelijk comfort food. Donderdagavond maakte ik pizza (voelt toch nog wat gezonder dat die supermarkt exemplaren), zaterdagavond ging er een bakje kant-en-klare lasagne de oven in (tjah, dat dan weer wel). Ik had al de hele week om onverklaarbare reden zin in geitenkaas, dus flanste ik zaterdagmiddag als lunch een waldkornbroodje met geitenkaas, honing en rucola in elkaar, uiteraard met een gezond glaasje sinaasappelsap. Yum! Vanmiddag weer ;)

Los van dit alles verscheen mijn Sneue Single column ook op The Post Online, verzond ik los van mijn maandelijkse donatie twee sms’jes voor Unicef en ontving ik de Suzan, een tijdschrift over ADHD waarvoor ik artikelen redigeer in het kader van mijn freelance werk. Hoewel ik zelf weinig mensen met ADHD in mijn omgeving ken, stonden er stiekem toch heel interessante artikelen in.

Mijn uitzicht is de komende dagen nog het onderstaande. Heb jij wel wilde weekendplannen?

Fijne zondag!

Studie

14 Comments on “Single, bios & powervrouw”

  1. Succes met je tentamen morgen! Moet helemaal goed komen toch? Vandaag een dagje winkelen op het programma, genoeg plek onder de kerstboom voor leuke cadeautjes!

  2. Leuk overzicht, interessant om te zien en lezen hoe jij je week door brengt. De Hunger Games was inderdaad goed, gelukkig kunnen we nog twee delen verwachten, leuk! Succes met het drukke studeren!

  3. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: