Bezoekje Efteling

Eerste kerstdag spendeerden we niet zoals gewoonlijk onder de boom en aan het kerstontbijt, maar in de Efteling. Mam had een geheel verzorgd bezoek voor vier personen gewonnen, dus stapte ik met mijn ouders en broertje rond elf uur door de poorten van het mooiste pretpark van Nederland.

Efteling

De eerste stop was de Fata Morgana, gevolgd door de Panda Droom. Hier belandden we in het naastgelegen restaurant Octopus, waar we koffie, chocolademelk en appeltaart kregen. Op ons gemakje slenterden we vervolgens naar Carnaval Festival en de kookpotten, daar ben je nooit te oud voor ;)

Over oud worden gesproken: ik wilde graag in die halve maantjes in Lavenland en deed heel hard mijn best om de enkel kleine kinderen met wat ouders om me heen in de rij te negeren :P

LandvanLaaf

Vroeger was het Diorama – de miniatuurwereld met de treintjes – een van mijn favoriete Efteling onderdelen. Helaas is er tegenwoordig niet zo heel veel meer van over.

Ook maakten mam en ik even een rondje in de naastgelegen carrousel, terwijl pap en m’n broertje naar ons zwaaiden als we in een koets voorbij kwamen.

Efteling1b

Via de Pagode wandelden we naar het Sprookjesbos, maar niet voordat we een panini met drankje hadden gehaald bij een van de kraampjes. Mijn broertje vond het wel tijd voor wat spanning, dus hij verliet ons een uurtje om het Sprookjesbos te verruilen voor onder andere een ritje in de vliegende Hollander.

Efteling4
In het Sprookjesbos lijkt het net of ik toch elke keer weer wat nieuws ontdek. Via een makkelijk te volgen route word je langs alle sprookjes geleid. Dat lijkt tenminste zo, want op mysterieuze wijze hebben we Roodkapje en Doornroosje over het hoofd gezien.

Het was tijdens ons bezoek gezellig druk in het park met werkelijk prachtig weer. Wat een mazzel hebben we daarmee gehad! En tjah, al die kinderen waren ook gewoon vertederend, zoals hieronder bij de Draak. Dat manneke in de blauwe jas was een dapper kereltje ;P

De Waterlelies vind ik een van de mooiste sprookjes. Prachtig gemaakt, de stem van Paul de Leeuw die het verhaal vertelt en dan die muziek die zo fijn in je hoofd blijft hangen ;)

Efteling7e.jpg

Na het Sprookjesbos besloten we te gaan dineren in Het Witte Paard, waar we onze tegoedbonnen inleverden voor friet met saté, kipspiesjes en runderstoofvlees. Heerlijk! Een van de mooiste attracties hadden we vanwege de vrijwel altijd lange wachtrij tot het laatst bewaard: de Droomvlucht. Helaas bleek foto’s maken een wat lastige opgave, maar het is dan ook bijna heiligschennis om die attractie door een cameralens te bekijken ;)

Voordat we weer in de auto stapten, kocht ik in een van de souvenirshops nog een Anton Pieck kalender en fijne oorwarmers als een mooie herinnering aan een geslaagde eerste kerstdag. Dat op stap gaan tijdens deze feestdag is ons alle vier goed bevallen, volgend jaar weer?

IMGP1423

20 Comments on “Bezoekje Efteling”

  1. Pingback: Kerst, Efteling & Rotterdam | SYLVIA KUIJSTEN

  2. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Pingback: Nieuwe jaar, Modifast en terugkijken | SYLVIA KUIJSTEN

  4. Ik vermoed dat je toch niet het rode pad hebt aangehouden in het Sprookjesbos;).. Roodkapje is tussen Langnek en de dansende rode schoentjes in en Doornroosje is het allereerste sprookje via de officiële ingang:p.
    Leuk om te lezen dat jullie een leuke dag hebben gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: