Dagje Rotterdam

Afgelopen vrijdag bezocht ik met vriend M. Rotterdam. Ik had nog twee vrijkaartjes liggen voor een Da Vinci tentoonstelling in het oude postkantoor aan de Coolsingel en ik kreeg de tip om het Boijmans van Beuningen museum te bezoeken. Verder kende ik de stad eigenlijk niet, een mooie gelegenheid om eens op onderzoek uit te gaan. Helaas gooide het weer enigszins roet in het eten; toen we het centraal station in Rotterdam uitliepen, moest ik me vasthouden aan een paaltje om niet weg te waaien.

Toch wisten we gemakkelijk het postkantoor te bereiken, waar we nog vijf minuutjes met andere enthousiaste bezoekers moesten wachten voordat we naar binnen mochten. Duidelijke informatieborden, interactieve uitvindingen, schilder- en beeldhouwwerken, documentaires; er viel niets op aan te merken. Wellicht had het nog ietsje uitgebreider gemogen: we waren er in een uur doorheen. De expositie is nog tot 6 januari te zien. Meer informatie vind je hier.

DVFront.jpg

Na een korte stop bij de naastgelegen Mac (waar ik de ijskoffie met mokka ontdekte, wat een uitvinding ;)) doken we wat winkels op het Beursplein in voordat we worstelend tegen de regen en wind onder een paraplu richting het Boijmans van Beuningen museum liepen. Ik moet eerlijk toegeven dat de moed me enigszins in de schoenen zonk toen we door de glazen ramen al een zaal van het museum konden zien; moderne beeldende voorwerpen, niet helemaal mijn ding. Op de site had ik echter gezien dat er ook de nodige kunst aan de muur moest hangen en dat bleek gelukkig waar. Het museum is overzichtelijk ingedeeld in kunst uit verschillende eeuwen en weer verder onderverdeeld in beeldhouwwerken, schilderijen, interieur, design en kunst die zich niet zo gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Helaas mocht ik van een (groot) deel van de schilderijen geen foto’s nemen.

IMGP1482

Een leuk detail is trouwens dat je je jas aan een kledinghanger moet hangen en vervolgens met een touw omhoog moet takelen, waarna je deze met een slot vast kunt zetten. Zeer diefstalbestendig en helemaal passend bij de sfeer van het museum. Verder kon ik het niet laten om wat uit de museumshop mee te nemen: kaarten van mijn favoriete werken en een boekje met leuke spreuken.

Na het museum bezochten we de bejubelde Witte de Withstraat, waar we uiteindelijk terecht kwamen bij restaurant Werelds om een hapje te eten: een schattig tentje uit de negentiende eeuw met een aardig echtpaar dat prompt de keuken voor ons opende en heerlijke rock ’n roll muziek draaide. De simpele daghap smaakte prima (ook het toetje van vanille-ijs met slagroom en mandarijn en walnoten is een aanrader), dus mocht ik ooit nog eens in Rotterdam verzeild raken, dan ga ik terug!

Rotterdam als stad maakte geen indruk op me. Hoewel ik het heerlijk vind om met de metro en tram te reizen en ook het station mooi is, ademt de stad weinig sfeer uit. Wellicht kwam dat door het weer of door de haast uitgestorven straten, dus misschien moet ik het nog een kans geven. Het architectuur museum wil ik eigenlijk nog bezoeken, net als de haven, Kunsthal en Oude Jacob Catshuis. Rotterdam, tot in de zomer?

Header afbeelding: bron

21 Comments on “Dagje Rotterdam”

 1. Ah fijn museum lijkt dat me, Rotterdam als stad maakt ook niet echt indruk op mij, geen idee waarom, vind het wel fijn om er in de avond naar de bios te gaan en op stap te gaan, maar overdag in de stad is het mij er veel te druk op een mindere manier.

 2. Rotterdam is inderdaad een stad wat van alles heeft.. Komt misschien ook wel omdat oude gebouwen schaars zijn. Rotterdam heeft wel fijne plekjes, en ik kom er graag om familie te bezoeken. Winkelen doe ik ook liever in een andere stad wanneer ik een warme sfeer zoek. Rotterdammers zelf vind ik ook geen sfeer makers, alleen met uitgaan hihi

 3. Klinkt fijn! Ik vind Rotterdam wel een leuke stad, het is allemaal wel nieuwer als sommige andere steden, maar ik vind het wel wat hebben. Ik kom er graag.

 4. Volgens mij ben ik daar in een ver verleden wel eens heen geweest. Maar ik was een puber, dus ik herinner me niks meer van dat museum. Jammer! Het ziet er namelijk leuk uit. :)

 5. Oeh, die expo daar wilde ik ook heen, maar voor 6 januari ga ik dat denk ik niet meer halen helaas. En de Kubushuizen staan op mijn lijstje, die lopen gelukkig niet weg ;)

 6. Pingback: Kerst, Efteling & Rotterdam | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Boijmans is echt een leuk museum, was er ook twee maanden geleden met vrienden (al wilden we eigenlijk naar het Witte de Withmusuem en waren we per ongeluk het verkeerde museum binnengestapt; we hadden het pas de volgende dag door, maar vond het zeker niet erg :p ). Alleen werden onze jassen niet zo kunstig opgehangen, lijkt me echt een gave ervaring! Verder moet je inderdaad de plekjes in Rotterdam kennen. ;) Al is het qua totale stad niet echt een sfeermaker.

 8. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

 9. Pingback: Nieuwe jaar, Modifast en terugkijken | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 11. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: