2013: blogjaar

WordPress stuurt elk jaar op 31 december een blogoverzicht met onder andere de meest gelezen posts en veel gebruikte zoektermen. Erg leuk om terug te lezen. Hieronder lees je (een aantal van) de resultaten.

In 2013 kwamen er 231 posts online. De teller staat daarmee in totaal op 392 blogs. Needless to say is dus dat mijn blogfrequentie aardig omhoog is gegaan in 2013 in vergelijking met voorgaande jaren.

26 mei 2013 was de drukste dag. De meest populaire post die dag was ‘Pakjes, eindpresentatie Oefenrechtbank en overwinning!‘. Erg leuk, want de eindpresentatie van de Oefenrechtbank was voor mij een van de hoogtepunten van 2013.

Populairste posts
Ik was een tikkeltje verbaasd over dit lijstje, er staan namelijk in het rijtje van de vijf meest gelezen posts in 2013 drie blogs van 2011 en 2012: nummer 1 (juli 2011), nummer 2 (ook juli 2011) en nummer 5 (februari 2012). Blijkbaar komen nogal wat rechtenstudenten op mijn site terecht door deze artikelen en blijft de inhoud actueel, erg leuk om te zien.

1. HIV-jurisprudentie – Voorwaardelijk opzet nader beschouwd
2. Stalking – de grens tussen gezonde belangstelling en obsessie
3. Verliefd
4. Voeten, nutteloze sites en regels aan je laars lappen
5. De googlende rechter; een afbreuk aan zijn lijdelijke positie? 

Zoektermen & traffic
De meest gebruikte zoektermen waren ‘hiv 1 arrest’, ‘sylvia kuijsten’, ‘hiv arresten’, ‘hiv arrest’ ‘street art’. Dat mensen mijn naam googelen blijf ik een beetje vreemd en stiekem toch ook een tikkeltje eng vinden, maar aan de andere kant voel ik me ook wel vereerd.

De meeste mensen komen op mijn blog terecht via Facebook. Bloglovin komt op een mooie tweede plaats. De derde plaats is voor Twitter, met in de kielzog de site van de Onafhankelijke Bloggers Associatie. Op plaats vijf vinden we ten slotte LinkedIn.

Bezoekers

World

Mensen uit 76 verschillende landen hebben mijn blog bezocht. Ze komen voornamelijk uit Nederland, België en de Verenigde Staten.

Reacties
Ik heb ook in 2013 weer veel lieve, opbeurende en kritische reacties van lezers mogen ontvangen. Meestal neemt tussen de een en vijf procent van mijn totaal aantal bezoekers per blog de moeite om een reactie achter te laten. De meest opvallende reactie kwam begin december. Ik vond hem toen nogal kwetsend en heb ‘m niet goedgekeurd. Wél schreef ik er voor Univers de blog Dozijnslet over, ik hoor tenslotte niet elke dag dat iemand me een ‘dertien in een dozijn slet’ vindt. Achteraf heb ik er met vrienden en collega’s smakelijk om kunnen lachen, maar ik vraag me toch af waarom iemand zoiets doet.

Al met al was 2013 een mooi jaar. Ik kreeg er een hoop nieuwe volgers bij, in real life werd ik regelmatig aangesproken over mijn stukjes en ik sleepte een paar mooie schrijfopdrachten binnen door mijn blog. Wie had dat gedacht?

Overigens was dit een post over mijn blogjaar. Mijn persoonlijke mooie momenten van 2013 vind je hier. Ja, er is leven naast de blog ;)

Ik wil je bij dezen alvast een mooi, spetterend, creatief, liefdevol, muzikaal, vrolijk en vooral gelukkig 2014 wensen! Op naar een mooi nieuw (blog)jaar!

16 Comments on “2013: blogjaar”

 1. Wat een leuk overzichtje! Dat er zoveel oude posten ook nog worden bekeken, leuk!

  Ik wens je al het goeds toe voor 2014!!

 2. Je post zorgde ervoor dat ik mijn mail ging nakijken. En Inderdaad, heb ook netjes de mail van wordpress gekregen. Moet alleen ff wachten tot thuis voor ik ‘m goed en helemaal kan lezen :))

  Hele fijne jaarwisseling gewenst! en de beste wensen voor 2014.

 3. Wauw, wat heb je veel geschreven dit jaar. Dat zie je natuurlijk meteen terug aan je bezoekersaantallen. Fijn dat, dat allemaal zo goed gaat. Lekker zo door blijven gaan in het nieuwe jaar :)

 4. Wat leuk dat wordpress dat maakt! Fijn dat het zo’n goed blogjaar voor je is geweest. Het lijkt me heel grappig om in het echt aangesproken te worden op je posts! En wat apart eigenlijk dat er ook mensen uit Alaska je blog bezoeken, omdat je toch Nederlandstalig schrijft.
  Hopelijk blijf je volgend jaar net zo doorgaan! Dan kom je er wel :)
  Fijne jaarwisseling!

 5. Pingback: Terugblik december | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Mooi overzicht, vond het zelf ook leuk naar dat overzicht in WP te kijken. Leuk dat je veel meer bent gaan bloggen, dan kunnen we in 2014 hopelijk ook weer veel van jouw hand verwachten. Veel schrijfplezier!

 7. Pingback: Nieuwe jaar, Modifast en terugkijken | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Jaaaa, ik vond het ook echt zo leuk om het te zien. Ik wist niet dat je dit kreeg (ik blog nog geen jaar) maar vond het heel leuk bedacht. Leuk om zo’n overzichtje te zien, ik ga zo even kijken welke ik nog niet heb gelezen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: