Het paradijs: Gardameer!

In de tijd dat ik nog met mijn ouders op vakantie ging, verbleven we vrijwel altijd in een huisje op een vakantiepark ergens in Nederland. ‘Exotische’ bestemmingen als Turkije, Spanje en Griekenland kende ik niet. Waar mijn klasgenoten na de zomervakantie bruinverbrand en met door sproeten bezaaide gezichten terugkeerden in de schoolbankjes, was ik nog altijd mijn bleke zelf. Nu hadden wij altijd gezellige en actieve vakanties en kijk ik daar met veel plezier op terug, maar stiekem vroeg ik me ook wel eens af hoe het moest zijn om kameel te hobbelen, zandkastelen te bouwen aan de costa en gekke foto’s te maken bij de toren van Pisa.

Lazise

Een geliefde vakantieplek van klasgenootjes was het in Italië gelegen Gardameer. Op campings grenzend aan het meer of in hotels in naastgelegen steden vierden zij de zomer. Een verblijf in een knus middeleeuws stadje als Lazise lijkt me wel iets. Hier vind je verschillende campings en hotels waar je tegen mooie tarieven kunt verblijven. Ook natuur vind ik belangrijk, in dat geval zou ik in Bardolino goed zitten. Hier hebben ze ook een aantal grote evenementen, zoals het Palio del Chiaretto en Festa dell’ Uva e del Vino (wijnfeesten) en het feste Medievale, waarbij ambachten en de klederdracht uit de middeleeuwen voorbij komen.

Bardolino

Nu hebben mijn ouders toevallig voor komend jaar al een reis naar Italië gepland. Ze doen hierbij onder andere Rome, Napels en Vaticaanstad aan. Bij mij kriebelt een bezoek aan het Gardameer echter nog steeds, dus wellicht schrijf ik deze zomer wel met mijn voeten in dat water mijn blogjes!

Ben jij wel eens bij het Gardameer geweest?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gardameer.com

22 Comments on “Het paradijs: Gardameer!”

 1. Jep, járen geleden, toen ik nog met lego speelde en de camping overcrosste met mijn mountainbike.

  Ik kan me er weinig van herinneren (dat zegt genoeg), behalve dat ik het niet zo’n bijzondere bestemming vond. Heel druk en toeristisch, gewoon een groot meer met bergen zoals er wel meer zijn, en de stadjes vond ik ook niet bijzonder. Maar dat kan ook zijn omdat ik toen nog iets andere interesses had.

  Ik zou zeggen: leuk voor een dagje, maar volgens mij zijn mooiere bestemmingen waar je bruin van terug kunt komen :-).

 2. Jaa, heel erg mooi maar op sommige plekken wel echt super toeristisch! Maar aangezien jij wilde weten hoe dat is, is het de perfecte plek is haha. Vergeet niet Verona te bezoeken, daar is het balkonnetje van Romeo en Julia :)

  liefs,
  Femke

  p.s: bedankt voor de lieve reacties op mijn blog!

 3. Herkenbaar, wij bleven ook altijd in Nederland omdat mijn vader niet ver weg wilde. Wat jij hebt met het Gardameer heb ik dus met Frankrijk – ik ben nooit verder dan een weekend Parijs gekomen…

 4. Hi Sylvia,

  Ik ben destijds 3 weken in Lasize geweest. Ik reed er in m’n Ford Capri naar toe en heb daar 3 hele leuke weken gehad.

  In een klein hotel met zwembad en een leuke dame achter de bar.

  Van haar heb ik nog een foto, ze mocht me wel J

  Pap

 5. Normaal gingen wij ieder jaar naar Lago di Garda. De afgelopen twee jaar ben ik niet geweest, MAAR mijn ticket voor dit jaar is al geboekt :) Wij gaan altijd met de caravan, maar dit jaar vlieg ik wat later en staat de caravan al. Wij zitten altijd in de buurt van Lazise, maar ik vind alle dorpjes rondom het meer leuk!

 6. Alle foto’s en plaatsen die je noemt herken ik, ik ben in mei 2013 naar het Gardameer geweest en vond het geweldig. De combinatie van het mooie meer, de heuvels/bergen erachter en de historische sferen is echt geweldig. Wel schijnt het in de zomer enorm druk te zijn (en warm). Ik was er in mei en het was toen al gezellig druk (en ik kon al lekker op m’n korte broek lopen).

 7. Leuk geschreven! Ik ben er nog nooit geweest, maar eigenlijk wil ik er wel een keer heen. Gewoon omdat het zo populair is, kijken wat er echt zo leuk aan is!
  Italie is sowieso een heerlijk land om je zomervakantie (deels) te spenderen, lijkt me.

 8. Ik was vroeger met mijn ouders in Duitsland of Nederland. Ook ik was jaloers op mijn klasgenootjes die ver weg gingen. Nu maak ik zelf wilde plannen en verre reizen. Maar in Italië zag ik Sardinië en Rome, maar ik wil er nog erg graag eens rondreizen. Dat Gardameer wil ik ook zien! En blogjes schrijven met m’n voeten in het water!

 9. Heel herkenbaar! Ik ging vroeger ook altijd met mijn ouders in Nederland, wat wel eigenlijk heel erg leuk was hoor daar niet van. Toen ik met m’n huidige vriend kreeg was het wel even wennen, die ging namelijk elk jaar in de zomer 5 weken naar Zuid-Frankrijk! Sindsdien was ik dus ook elke zomer aan de Côte d’azur te vinden haha.. Maar nu bovenaan m’n lijstje staat ook Italië!! Ook Gardameer ! En Cinque Terre, droooomdorpje!

 10. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: