Challenge: Modifasten

Zo, de eerste dagen van het nieuwe jaar zit erop. Ik was het al een tijdje beu dat m’n broeken nét iets te strak zaten en dat ik me te gemakkelijk overgaf aan foute verleidingen als taart, chips en chocolade. 2013 was soms net iets te gezellig, wat resulteerde in vijf kilo extra aan m’n lijf. Tjah, je bent een Brabantse Bourgondiër of niet ;) Time for change!

Ik had de Modifast producten al vaker in de winkel zien liggen, maar vond ze vrij prijzig en durfde het toch niet zo goed aan. Nadat ik in december echter verschillende succesverhalen hoorde en zag van een aantal mensen om me heen, besloot ik om toch wat van die pakken in te slaan. Om nu tijdens de kerstdagen op een houtje te bijten terwijl de rest aan een uitgebreid diner zat, vond ik niet zo leuk. Vandaar dat 1 januari als beste startdatum uit de bus kwam. Inmiddels heb ik er dus de eerste halve week opzitten.

Het principe – 501 calorieën per dag
Het modifasten duurt een maand. De eerste twee weken vervang je het ontbijt, de lunch en het diner door een Modifast shake, reep of pudding. In de derde week eet je nog twee Modifast maaltijden en één ‘normale’ maaltijd. In de vierde week eet je nog één Modifast maaltijd en twee ‘normale’ maaltijden. Drie Modifast maaltijden staan gelijk aan in totaal 501 calorieën.

Van dranken en soep zit ik vaak snel vol, vandaar dat ik de repen links liet liggen en voor de Modifast shakes ging. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken banaan, aardbei, vanille en chocolade. De eerste twee zijn prima te doen, de vanille krijg ik wat moeilijker weg en de chocolade heb ik nog niet geprobeerd. De shakes zitten in pakketten van negen zakjes; een pakket kost ongeveer 17 euro. Dat lijkt veel, maar aangezien je verder niets eet, valt dat wekelijks gezien nog best mee.

Aangezien ik snel duizelig ben door een lage bloeddruk, is het belangrijk dat ik indien nodig toch iets kan eten. Ik moet tenslotte wel normaal kunnen functioneren, gezondheid staat voorop. Daarom sloeg ik naast de Modifast shakes bouillon, rijstwafels en mandarijntjes in voor noodgevallen. Bouillon heb ik inmiddels al gebruikt, de rijstwafels en mandarijntjes liggen nog onaangeroerd in de kast. So far, so good.

De komende weken verschijnt er elke woensdag een update. Dat is voor mij ook een extra stok achter de deur, al is er momenteel genoeg motivatie. Aankomende woensdag dus meer over informatie over een van de grootste vrouwengeheimen: mijn gewicht ;)

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van Modifast?

Modifast week 1: lees het weekverslag hier
Modifast week 2: lees het weekverslag hier
Modifast week 3: lees het weekverslag hier
Modifast week 4: lees het weekverslag hier
Modifast week 5: lees het weekverslag hier
Modifast drie weken na de challenge, lees het hier

26 Comments on “Challenge: Modifasten”

   • Ik niet, en aangezien mijn gezondheid hard achteruit kruipt (diabetis) zal ik moeten gaan lijnen en trainen en puffen en zuchten om af te vallen. Ik vind het zo wie zo onzin dat er echt mannen en vrouwen dingen zijn. We zijn samen één mens.

 1. Ik wil niet vervelend doen, maar is het niet zo dat je lichaam op spaarstand gaat als je extreem weinig (500 per dag is wel extreem weinig) calorieën binnenkrijgt? En dat je lichaam als je weer normaal gaat eten alles vast gaat houden en dat je dus in rap tempo weer aankomt? Of is dit inmiddels ook allemaal al weerlegd?

  Zal wel een verademing zijn, poedershakes op instagram, in plaats van die eeuwige groene smoothies ;)

  • Haha, dat klopt wel hoor, maar omdat je het ‘normale’ eten langzaam weer opbouwt valt zou dat het in een rap tempo weer aankomen tegen moeten gaan, of in ieder geval flink beperken ;) Ik houd er ook rekening mee dat ik na januari wel weer iets aan zal komen als ik die shakes niet meer drink, maar hopelijk toch echt wel minder dan m’n gewicht van 31 december ;)

 2. Ik heb 1x zo’n shake gedronken, ik had er nog een paar ingeslagen maar omdat de eerste me zo’n zware migraine opleverde heb ik de rest nooit aangeraakt. Het is niet voor mij, helaas. Heel veel succes!

 3. Pingback: Nieuwe jaar, Modifast en terugkijken | SYLVIA KUIJSTEN

 4. Dat ga ik je niet na doen.
  Ik moet er niet aan denken om te functioneren op maar 500 calorieen op een dag. Dat verbrand in 45 minuten als ik een rondje hardloop.

 5. Je gaat gegarandeerd afvallen, 500 calorieen per dag staat gelijk aan een crashdieet! Heb het ook ’n aantal jaar geleden geprobeerd maar toch niks voor mij omdat het niet natuurlijk is én ik gewoon van eten hou haha.. Een echte Bourgondiër ook ;) Nu sinds oktober bezig met Weight Watchers (en sport daarbij) en ben nu 10,5 kilo kwijt terwijl ik gewoon alles eet maar dan mindere porties! Ook etentjes, chips of taartjes! Ik vind het echt knap van je dat je shakes probeert en wil WW helemaal niet aanprijzen ofzo hoor maar heb gewoon zo’n goede ervaring hiermee en dat is helemaal natuurlijk, je past gewoon alleen je eetpatroon aan! Succes in ieder geval en ik ben benieuwd naar je updates!

 6. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Blogstatistieken van 2014! | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: