Surprise-tapas vriendinnenavond

Eens in het jaar houd ik met vier van mijn lieve vriendinnetjes in januari een surprise-avond. Dit vanwege de feestdagen, tentamens en bergen sociale verplichtingen in december. Normaal gesproken combineren we dat met gourmet, dit jaar echter met tapas. Heerlijk. Allemaal brachten we wat mee, wat resulteerde in een tafel vol lekker eten waar jammer genoeg nogal wat van overbleef. We hadden veel te veel, puntje voor volgend jaar. Al scheelt het natuurlijk wel dat ik vanwege het modifasten veel minder at dan normaal.

Eigenlijk verlopen die avonden allemaal redelijk hetzelfde. Eerst wordt er uitgebreid getafeld en bijgekletst, dan is het tijd om de surprises uit te pakken en we eindigen de avond (vaak inmiddels nacht) met bergen maffe foto’s waarvan de meeste niet geschikt zijn om op internet te zetten. Uit die wirwar van kiekjes selecteerde ik een aantal foto’s die ‘er wel mee door kunnen’ :P Kijk je mee?

Tapas1.jpg

Alvast wat dingen op tafel zetten. Rond 19.00 uur begon deze zich langzaam te vullen met verschillende soorten wraps, salades, prikkers met tomaatjes, mozzarella en basilicum, meloen met ham, balletjes in tomatensaus, vegetarische hapjes, gevulde champignons, stokbrood met tapenade en dadels met spek. Als toetje bracht ik schattige kerstmanijsjes mee die ik thuis wel eens vaker at.

Tapas2.jpg

Vooral de gevulde champignons en de dadels met spek (die op waren voordat je ‘foto’ kon zeggen) waren erg lekker.

Tapas3.jpg

We spreken altijd af dat we in ieder geval een gedichtje of surprise maken. Hier had I. zich flink uitgeleefd op een toga-surprise voor L.

Tapas5.jpg

En die surprise was zó groot met verschillende raadsels en puzzels dat L. de oplossingen uiteindelijk maar heeft voorgelezen :P Wel geniaal in elkaar gezet.

Tapas4.jpg

Je eigen leeftijd dobbelen om je surprise te mogen uitpakken. Op een gegeven moment zijn we daar maar vanaf gestapt, dat duurde een eeuwigheid :P

De bende van ellende: C. V. I. ik en L. ;)

TapasS

Van V. kreeg ik na het voorlezen van een leuk gedicht mijn gevraagde ‘Gewoon Single’ boek van Karin Ramaker, hij ligt vol spanning op m’n nachtkastje te wachten tot ik hem opensla. Verder stonden er fietslampjes op mijn verlanglijstje. Niet spannend, maar wel praktisch. Ik vind het niet prettig om in Tilburg zonder verlichting over straat te fietsen, dus nu kan ik weer even vooruit.

Tapas8.jpg

Voor C. had ik in plaats van het schrijven van een gedicht een zang- en gitaarcover opgenomen van Carole Kings ‘You’ve got a friend’. Hierboven zitten we daarnaar te luisteren. Blijft toch een beetje awkward om zo naar jezelf te kijken waar anderen bij zitten. L. was hier rechts heel professioneel de laptopknoppen aan het bedienen ;)

Wat betreft die gekke foto’s: zo’n grote verpakte doos vraagt er natuurlijk gewoon om om als rekwisiet te worden ingezet ;)

De avond werd ook gebruikt om ons traditiegetrouwe weekendje weg in de zomer te plannen. De datum ligt inmiddels vast, de locatie moeten we nog even uitzoeken, maar ook daar komen we vast snel weer uit. Eerdere bestemmingen waren de Veluwe en Zeeland.

Aan het eind van de avond kwam de onvermijdelijke groepsfoto nog terug en na wat melige foto’s…

TapasA.jpg

… werd er uiteindelijk toch een serieus exemplaar geschoten.

TapasB.jpg

Ladies, bedankt voor weer een erg gezellige avond, ben heel blij met jullie :) Op naar de volgende surprise-avond!

Hoe zien jouw surprise- of tapasavonden eruit?

17 Comments on “Surprise-tapas vriendinnenavond”

  1. wat leuk! Ziet er uit als een topavond. Leuk idee ook om zoiets in januari te organiseren, na alle feestdagen haha, heb je tenminste niet zo’n dip na die maanden.

  2. Pingback: Diary: week 2 | SYLVIA KUIJSTEN

  3. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: