Happy Challenge: wat zijn jouw waarden?

Het eerste deel van de Happy Challenge. Dit mooie initiatief van Kelly, Marieke en Lisanne heeft al menig blogger bereikt en is stap voor stap te volgen via de speciaal daarvoor opgerichte Facebookgroep. Ook ik ben ‘besmet’ met het feel good virus en ga de uitdaging met beide handen aan. Elke week komt er een opdracht online die je na laat denken over jezelf, over waar jij voor staat en waar je gelukkig van wordt. Klinkt goed toch?

De eerste opdracht is gelijk een pittige: kies je drie belangrijkste waarden. Nu gaven de drie dames ons al een lijst met mooie voorbeelden. Dat wordt dus selecteren en afwegingen maken, want het lijkt haast onmogelijk om maar drie waarden te kiezen. Met recht een ‘challenge’ dus. (sorry voor het wat onduidelijke Word plaatje trouwens, maar dit scheelt een hoop scroll-werk ;))

Waarden
Na wikken en wegen heb ik toch een top drie samengesteld.

#1 Liefde
Eerst wist ik niet of ik deze wel wilde kiezen, want het lijkt zo standaard. Wellicht is dat ook zo, maar eigenlijk is liefde een verzamelterm voor veel van de bovenstaande waarden: familie, vriendschap, naastenliefde, respect, loyaliteit, zorgzaamheid, betrokkenheid, gulheid, trouw, mededogen; het zijn enkele voorbeelden die uit liefde voorkomen. Daarom is het dus een verdiende nummer 1.

#2 Humor
Als verstokte vrijgezel krijg ik wel eens de vraag wat ik nu eigenlijk zoek in een man. Hoewel ik eigenschappen als eerlijkheid en trouw kunnen zijn natuurlijk belangrijk vind, neemt humor voor mij ook een heel belangrijke plaats in. Ik wil met iemand kunnen lachen: van de meest simpele dingen tot de meest bizarre situaties. Iemand die me met grapjes uit een dipje kan praten en zichzelf niet al te serieus neemt. Zolang hij maar wel in staat is om zo nu en dan ook een serieus gesprek te voeren. Ook bij vriendschappen vind ik humor erg belangrijk, dan voel ik me al snel bij iemand op mijn gemak.

#3 Openheid
Ik krijg nog wel eens de opmerking dat ik vrij persoonlijk en open blog. Of dit echt zo is, vind ik moeilijk te beoordelen. Ik denk er niet echt bij na. Ik ben oprecht van mening dat als mensen eens wat vaker zouden durven zeggen wat hen bezighoudt – zowel in positieve als negatieve zin – we een veel fijnere samenleving zouden hebben. Openheid – en daarmee jezelf durven laten zien – haakt ook aan bij andere waarden die ik belangrijk vind, zoals creativiteit, eerlijkheid, betrokkenheid, kennis, vrijheid en authenticiteit.

Volgende week vrijdag opdracht twee, ik ben benieuwd!

happychallenge-omslag-met-namen

Doe jij mee aan de Happy Challenge? En wat zijn jouw drie belangrijkste waarden uit het bovenstaande lijstje?

45 Comments on “Happy Challenge: wat zijn jouw waarden?”

 1. Wat een mooie toevoeging om voor openheid te kiezen. Ik ben er zelf nog lang niet uit welke waarden het voor mij zijn, ik vind denk ik gewoon zoveel dingen belangrijk. Daarom is deze challenge misschien ook wel goed voor mij, even terug naar de essentie. Pssst, als ik erover blog, mag ik dan je word afbeelding stelen? (:

 2. Ik vind het ook echt een lastige challenge, het zet je toch wel behoorlijk aan het denken. Ik ga er binnenkort denk ook een blogje over maken en die online zetten, ga er nu nog goed over nadenken. 2 weet ik er al, maar over die 3e.. Wil er het liefst een heleboel kiezen, bijna allemaal hebben ze wel wat.. Ik ga trouwens je afbeelding ook stelen hihi

 3. Leuk! Morgen kan je bij lezen welke drie ik gekozen heb. Vind het echt een leuke challenge die je ook echt eraan toe zet om na te denken. Soms lijkt iets zo vanzelfsprekend maar door deze opdrachten kom je erachter dat je soms iets totaal anders belangrijk vind.

 4. Oehhh heel lastig!
  Mijn waarden zijn, na veel wikken en wegen, gezondheid, echtheid en liefde.
  Gezondheid: ja lijkt me vrij logisch! Ik zou er zo veel voor over hebben om fit te zijn en ik streef zelf ook naar om goed voor mezelf te zorgen.
  Echtheid: Daarmee bedoel ik de echtheid van een mens. Ik heb echt een hekel aan mensen die liegen, bedriegen en niet zichzelf zijn.
  Liefde: Iedereen heeft liefde nodig..!

 5. Leuk om te zien dat jij voor openheid koos! Dat is iets waar ik moeite mee heb, ik ben vrij gesloten en ben ook verlegen, maar je hebt grotendeels wel gelijk! Als mensen gewoon zouden zeggen wat hen bezighoudt, zou de wereld/maatschappij er een stuk beter uitzien :)

 6. Ik had nog nooit van deze challenge gehoord. Erg leuk! Wel erg lastig hoor om te kiezen. Het is voor mij vanzelfsprekend dat liefde bovenaan staat, ook al is dat erg cliché. Waar zouden we zijn zonder liefde in ons leven? Of dat nou in de vorm van je partner, je familie, je vrienden, je huisdieren of wat dan ook is. Andere waarden kiezen is dan weer een stuk moeilijker.. hmm. Plezier is voor mij ook een belangrijke waarde en dan niet alleen plezier in leuke dingen, maar ook plezier vinden in verplichte klusjes etc.

 7. Leuk om te lezen! Humor en liefde zijn ook heel belangrijk! En met happy dingen te denken & te doen, voel je jezelf ook zóveel happy’er! PS Ik heb je genomineerd voor een Liebster Award!

 8. Ik vind het echt een hele mooie Challenge!
  Mooi om jou keuzes met onderbouwing te lezen.
  Ik zal liefde denk ik ook op de eerste plaats zetten, gevolgd door innerlijke rust en uitdaging. Denk ik, hihi jee wat is dat kiezen lastig!

 9. Best wel grappig dat het net dezelfde zijn op 1 en 3, ben ik nog niet tegengekomen! :) Wel erg leuk om te lezen hoe we deze beiden nog ietsje anders opvatten. Humor vind ik erg leuk omschreven ook, je hebt helemaal gelijk wat betreft lachen met kleine dingetjes tot lachen met bizarre situaties. Eén van de fijnste dingen in mijn relatie, dat je je op je gemak voelt om met zo’n dingen samen te lachen :)

 10. Ik vind openheid wel een hele mooie! Ik denk ook echt dat een beetje openheid echt heel veel kan opleveren in de samenleving. Delen waar je mee zit, en luisteren naar waar een ander mee zit. Begrip en begrijpen, ja daar mag wel wat extra van komen :)

 11. Dit zijn hele mooie waarden! Tja, open bloggen, dat is een discussie op zich. Dat zeggen mensen ook van mij, maar zolang ik me er prettig bij voel, is het oké.

 12. Pingback: Happy challenge: wat is jouw droom? | SYLVIA KUIJSTEN

 13. Ik zie liefde best vaak terug, heb er zelf ook voor gekozen maar zo leuk dat iedereen hem anders invult.
  Mooi om je waarden te lezen.

 14. Pingback: HAPPY CHALLENGE #1 WAT WIL JE NOU ECHT? | Style by Manouk

 15. Pingback: Happy Challenge: je dromen visualiseren | SYLVIA KUIJSTEN

 16. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 17. Pingback: Happy Challenge: wat wil je veranderen? | SYLVIA KUIJSTEN

 18. Pingback: HappyChallenge #1: Wat zijn jou waarden? | BioteafulBioteaful

 19. Pingback: Wat vind jij belangrijk in het leven-Happy Challenge |Bioteaful

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: