Modifast: week 3

De derde Modifast week zit erop! Hieronder lees je hoe de week is gegaan aan de hand van mijn eetdagboek, BMI, het weegmoment (*pompompom*) en het resultaat.

In principe is fase 1 (drie shakes per dag) na twee weken voorbij en mag je in de derde week naast twee shakes per dag één normale maaltijd gaan eten. In het Modifast boekje staat echter dat fase 1 minimaal twee weken en maximaal drie weken mag duren, dus besloot ik om met 2,5 week mooi in het midden te gaan zitten. Nu was eigenlijk het plan om fase 1 dus door te trekken tot afgelopen zaterdag. Echter bleken woensdag t/m vrijdag nogal hectisch en verving ik de shakes te vaak door soep en rijstwafels. Daarom pakte ik zaterdag de drie shakes per dag weer op en ging daarmee door tot dinsdag. Het principe bleef daarmee dus hetzelfde, maar verschoof wat. Vanaf nu is het wel écht tijd voor fase twee.

Eetdagboek
Woensdag 15 januari
’s Ochtends: chocolade shake
’s Middags: kommetje gevulde champignonsoep
’s Avonds: twee rijstwafels met een beetje pindakaas
+ kop koffie, twee koppen thee, glas water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij)
– twee volkoren biscuitjes

Donderdag 16 januari
’s Ochtends: vanille shake
’s Middags: kommetje bamisoep
’s Avonds: rijstwafel met pindakaas + mandarijntje
+ drie koppen koffie, twee koppen thee, half glas spa rood
– twee tucjes, glas champagne

Vrijdag 17 januari
’s Ochtends: bananen shake
’s Middags: twee rijstwafels met pindakaas
’s Avonds: dipstokjes met aioli
+ drie glazen water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij), kop thee, kop koffie, kop bouillon
– twee volkoren biscuitjes

Zaterdag 18 januari
’s Ochtends: aardbeien shake
’s Middags: chocolade shake
’s Avonds: vanille shake met snuifje kaneel
+ kop koffie, kop thee, glas water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij)
– handje snoeptomaatjes

Zondag 19 januari
’s Ochtends: aardbeien shake
’s Middags: chocolade shake
’s Avonds: vanille shake met een snuifje kaneel
+ kop koffie, kop thee, glas water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij)
– drie volkoren biscuitjes, vier schijfjes komkommer zonder schil met een beetje zout, mandarijntje, koekje

Maandag 20 januari
’s Ochtends: vanille shake met snuifje kaneel
’s Middags: aardbeien shake
’s Avonds: chocolade shake
+ twee koppen koffie, glas water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij), glas water

Dinsdag 21 januari
’s Ochtends: aardbeien shake
’s Middags: vanille shake
’s Avonds: kommetje champignonsoep + twee rijstwafels met pindakaas
+ drie koppen koffie, twee glazen water met een beetje aanmaaklimonade (suikervrij)
– een volkoren biscuitje, twee koekjes

BMI

Weegmoment
01 januari: 74.8 kilo (BMI: 25,28)
07 januari: 71.4 kilo (BMI: 24,13)
14 januari: 69.1 kilo (BMI: 23,36)
22 januari: 67,5 kilo (BMI: 22,82) (Zelf je BMI uitrekenen? Dat kan hier)

Modifast week 3

Het begin van de derde Modifast week was zoals gezegd hectisch. Op donderdag bestond Univers 50 jaar en was het feest op de redactie met champagne en de magazine jubileum editie die uitkwam. Ik waagde me aan één glas bubbels plus twee tucjes om niet helemaal op een nuchtere maag te hoeven drinken. Ik kan je zeggen, ik voelde ‘m alsnog hangen. Gelukkig werkte het daarop volgende fietstochtje in de koude buitenlucht prima en had ik nergens last meer van toen ik thuiskwam.

Vrijdagavond had ik echt even een oplaadmoment nodig. Ik had een intensieve vier uur durende bijles achter de rug en na mijn fietstocht naar huis was ik zo slap als een vaatdoek. Geen shake dus, maar dipstokjes met aioli. Zeker niet het gezondste, maar man, wat voelde ik me daarna een stuk beter! Mijn buik protesteerde nogal, maar ik kon er weer tegenaan. De volgende dag was ik 0,2 kilo zwaarder, maar het was het waard.

Overigens snap ik dat er voor fase 1 maximaal drie weken staat. Veel langer houd je dat ook niet vol, al is het maar vanwege je darmen. Je wilt op een gegeven moment gewoon eten. Niet zozeer ‘slechte dingen’, maar gewoon een boterham, gekookt eitje of een glas (soja)melk. Daar liep ik deze week erg tegenaan. Zaterdag stapte ik wel weer over op de drie shakes per dag en dat wist ik tot maandag redelijk goed vol te houden. Dinsdag besloot ik ’s avonds soep en rijstwafels te pakken. Geen volwaardig diner, maar wel meer vullend en vaster dan shakes. Zo kan ik het weer langzaam opbouwen. Ergens is het eng om vanaf nu weer één normale maaltijd te mogen eten. Wat kan ik het beste pakken? Waar kan mijn maag tegen? Kom ik niet gelijk weer aan? Welke maaltijd zal ik vervangen? Allemaal vragen die door m’n hoofd spookten.

Hoe gek het misschien ook klinkt, die shakes geven je zekerheid, een houvast en ook zeker een stok achter de deur. Het gaat tot nu toe best goed en dat wil ik graag zo houden. Ik merk dat mijn kleding ruimer gaat zitten en ben – hoe gek ook dit misschien klinkt – eigenlijk juist minder bezig met eten dan eerst. Ik heb geen trek meer in chocolade, friet, alcohol of vette dingen. Wel dus in het normale voedsel waar ik het net al over had. Ook ben ik bang dat die craving naar foute dingen in alle hevigheid komt opzetten als ik weer normaal ga eten. Of ik daar dan weerstand aan kan bieden, is de vraag. Wel had ik afgelopen weekend om onverklaarbare redenen ontzettend zin in sushi, maar door het modifasten kon ik dat net wat makkelijker van me afzetten dan normaal. Ik ben dus een tikkeltje huiverig voor week 4, maar ook wel benieuwd naar de weegschaalresultaten. We zullen zien!

Resultaat week 1: -3,4 kilo
Resultaat week 2: -2,3 kilo

Resultaat week 3: -1,6 kilo
Resultaat totaal: -7,3 kilo

33 Comments on “Modifast: week 3”

 1. Ik vind het echt heel erg knap van je dat je het volhoudt, ik zou het nog geen dag kunnen haha! EN de kilo’s vliegen er ook af zie ik, wauw! Petje af :)

  liefs,
  Femke

 2. Wauw, wat superknap dat je dit kan en volhoudt! Al ben ik wel benieuwd hoe het de komende weken dan gaat. Je leeft echt op weinig eten per dag zeg. Respect :) en succes er verder mee!

 3. Wat een bikkel ben jij. Ik neem de shakes van Herbalife maar ik smokkel veel te vaak. Modifast klinkt wel aardig. Het werkt goed voor jou volgens mij.

 4. Ik volg je op de voet met je Modifast blogs. Opzich gaat het bij mij ook goed door gewoon niet te snoepen en op te letten wat ik drink en eet en hoeveel. Er is bijna 4 kilo af in twee weken. Maar je maakt me ontzettend nieuwsgierig naar Modifast en heb er al een paar keer mee in mijn handen gestaan. Ik ben alleen zo bang dat ik het niet volhoud met mijn werk in de kinderopvang. En dat, als je weer ‘gewoon’ mag eten, de kilo’s er weer bij komen. Ik blijf je voorlopig dus nog even volgen om te zien hoe het jou vergaat. Succes!

  • Ow wauw, wat een mooi resultaat! Werken bij de kinderopvang lijkt me best intensief, dus dan zou ik Modifast niet aanraden. Ik fiets wel vrijwel dagelijks naar de campus, maar zit op de redactie voornamelijk achter de computer en die enkele keren dat ik bij de bakkerij werk heb ik er geen last van gehad, maar waarschijnlijk ook omdat ik daar niet dagelijks werk. Ik zou dan gewoon lekker normaal blijven eten en letten op wat je pakt, want dat levert duidelijk ook al veel op! :) Of vervang bijvoorbeeld maar 1 maaltijd door een shake in plaats van 3, dat scheelt ook al :) Na het modifasten schrijf ik na een maand weer een update over hoeveel ik weer ben aangekomen (of misschien toch nog afgevallen, who knows ;)), ben daar zelf ook erg benieuwd naar :)

 5. Pingback: Feeling good! | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Super knap Silvia! Ik heb altijd een beetje mijn vragen bij dit soort diëten maar dat wil niet wegnemen dat ik het reuze knap vind. Ik kan me voorstellen dat de shakes je een bepaalde houvast geven en dat het spannend is om weer ‘gewoon’ te gaan eten. Maak voor jezelf gewoon duidelijke eetlijstjes vóór de tijd zodat je daar weer je houvast in vind. Je weet zelf echt wel wat gezond en minder gezond is dus dat gaat helemaal goedkomen :D! Bij mij is er onderhand ook anderhalve kilo af in 3 weken (voor mij enorm veel want afvallen gaat bij mij heeeeel langzaam) en ik ga vandaag weer wegen. Vind het gewoon spannend hahaha! Hopelijk nog iets meer er af :)

  Heel veel succes komende week, ik houdt je in de gaten ;-)!

  Liefs van Rosie

 7. Wauw, goed bezig. Knap hoor! Ik ben met wat vergelijkbaars bezig. Heb de afgelopen maanden onder begeleiding het Cambridge-programma gedaan, ook met shakes en repen. Ben 20 kilo kwijt en nu langzaam aan het afbouwen. Dat vind ik het spannendst, want nu begint het pas: op gewicht blijven. Ik wens je heel succes en blijf je volgen! Tip: veel water drinken, helpt echt (niet meer dan 2-2,5 liter per dag, teveel is ook niet goed).

 8. Oh wauw das echt heel knap, miss is het ook wel wat voor mij. Ben net na NYC 2 kg afgevallen en ben bang dat het er zo weer op zit! Ik wil liefst nog 3 kwijt en dan ben ik happy! You go girl!

 9. Pingback: Dairy: week 4 – Dromen, tentamen & lipstick | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Wat goed dat je al zoveel kwijt ben, alleen ben ik van mening dat als je straks stopt met de shakes en weer wat normaler gaat eten je of het dubbele gaat aankomen of het jojo effect gaat krijgen. Ik hoop het natuurlijk niet voor je, maar is vaak wel zo. Ook aangezien je zoveel in een week kwijt raakt, wat niet zo heel goed voor je lichaam is.

  Maar als dit goed voor jouw voelt moet je zeker ermee door gaan. Suc6 verder.

 11. Pingback: Modifast: week 4 | SYLVIA KUIJSTEN

 12. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 13. Pingback: Modifast: week 5 (Het zit erop!) | SYLVIA KUIJSTEN

 14. Pingback: Modifast: drie weken later | SYLVIA KUIJSTEN

 15. Pingback: Challenge: Modifasten | SYLVIA KUIJSTEN

 16. Pingback: Populairste blogs van 2014! | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: