Feeling good!

Inmiddels zitten er drie weken Modifast op. Met mooie resultaten, relatief weinig down momenten en leuke, lieve reacties. Onderwerpen als gewicht, mijn lichaam in het algemeen en zelfvertrouwen; het is altijd een issue geweest en ik hoop dat dit ooit minder wordt. Ik ben me bij anderen altijd heel bewust van mezelf: hoe ik zit, praat, kijk, beweeg. Dat kan enorm belemmerend werken, zowel tijdens stapavonden en borrels in gezelschappen als in bijvoorbeeld werkcolleges of de sportschool. Ik denk dat het modifasten daar op een positieve manier aan kan bijdragen, maar de échte verandering zal toch het omzetten van die knop in de hersenpan moeten zijn, of ik nu 60 of 75 kilo weeg.

Sommige mensen hebben gewoon echt overal schijt aan. Heerlijk lijkt me dat. Mijn broertje is zo iemand en hoewel dat soms irritant is, bewonder ik dat erg in hem. Vorige week kwam ik een tof filmpje tegen van een man die helemaal in z’n element danst bij het zwembad. Ik heb zo gelachen, wat een fantastische kerel! ‘Dance like nobody’s watching’, moet ik ook maar eens proberen ;) Weinig tijd? Spoel dan even door naar 2.25, mijn favoriete stukje.

 

Is mijn probleem voor jou herkenbaar? Waar ben jij onzeker over?

14 Comments on “Feeling good!”

 1. Gek doen in het openbaar vind ik niet ‘moeilijk’, juist mijn kwetsbare kant laten zien aan de mensen om me heen maakt me heen onzeker. Ik merk dit vooral op stage: ik kan alles en ik durf elke klas les te geven. Vervolgens lig ik weer een nacht wakker, omdat ik eigenlijk doodsbenauwd ben. Ik ben er onzeker over of het wel mag, je zwaktes tonen…

 2. Ik denk dat iedereen wel onzeker is, ergens, of ergens over. Maar je mag er gewoon zijn hoor! :) Wat maakt het uit hoeveel iemand weegt of hoe diegene eruit ziet, elk mens heeft wel iets unieks in zich, wat hem of haar heel mooi en leuk maakt! Ik hoop dat die knop snel word omgezet in je hoofd, want je mag er zijn! :)
  En ik zeg dit misschien wel heel ‘makkelijk’, maar ik heb ook gewoon m’n onzekerheden hoor, het is heel moeilijk het gene wat je over jezelf weet, ook daadwerkelijk toe te passen en te laten… Nogmaals, ik vind het echt knap dat je met modifast bezig bent!

 3. Iedereen is wel eens onzeker, maar aan onzekerheid heb je niets. Onzeker zijn maakt je alleen maar onzekerder en dat zien ook anderen. Kin omhoog, trots op jezelf zijn en iedereen vind je een waanzinnig mooi mens!

 4. Jeeej I love dat filmpje! Heerlijk als mensen zich gewoon zo laten gaan. Vergeet even jezelf, niet zo bewust zijn van hoe je je gedraagt etc. Zo onbezorgd. Maar ook moeilijk, ik herken je onzekerheid zeker.

 5. Ik herken je onzekerheid zeker. Vroeger was ik ook zo, maar na dingen te hebben meegemaakt en zelfverzekerder te zijn geworden ben ik ook zo iemand geworden die “schijt” heeft.. Wat maalt het uit wat anderen van je vinden? Zodra jij gelukkig met jezelf bent straal je dat ook uit, en zullen mensen je ook zo behandelen! Ze denken echt niet “goh zij zou eigenlijk moeten afvallen” of whatever.. En dat gelukkig zijn hangt echt niet af van het getal op de weegschaal!

 6. Ik zou ook wel overal schijt aan willen hebben, ik ben namelijk ook best onzeker, al hoewel het wel steeds minder word. En die man.. Ik heb ZO hard gelachen erom.. Vooral om 2:25 inderdaad hahaha

 7. Pingback: Dairy: week 4 – Dromen, tentamen & lipstick | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Ik was altijd heel onzeker over alles. Ben vroeger heel erg gepest op school en dit heeft toch wel aardige sporen nagelaten. Inmiddels heb ik een geweldige vriend, ben ik 5 kilo afgevallen en durf ik mij sinds een jaar in een bikini te vertonen op het strand én op een camping en heb ik gewoon een geweldig, zelfverzekerd leven :D

 9. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: