Happy challenge: wat is jouw droom?

De tweede opdracht van de Happy Challenge gaat een stapje verder dan de eerste: waar we vorige week onze drie belangrijkste waarden in een blog moesten verwerken, is deze week de vraag wat onze dromen zijn. Eitje, dacht ik, plannen en dromen zat. Toch was het net even wat lastiger om het ook daadwerkelijk op het digitale papier te krijgen.

Ik heb geen spectaculaire fantasieën zoals het maken van een wereldreis, het optreden voor een miljoenenpubliek of het schrijven van een bestseller. Ook van het idee van een villa met zwembad en Mercedes voor de deur ben ik al lang geleden afgestapt. Hoewel ik later wel een gezin met lieve man en een paar koters wil, behoort ook dat niet echt tot mijn ideaalbeeld.

Ik heb ook niet één grote droom, daarvoor vind ik te veel dingen leuk. Wél hoop ik in de toekomst een paar van de onderstaande kleinere dromen te combineren.


Een eigen tekstbureau

Momenteel werk ik alweer een jaar als freelance copywriter & tekstcorrector. Nu sleep ik daarbij geen miljoenen deals binnen, maar wel kleine opdrachten waarmee ik een leuk extraatje verdien. Dat geld besteed ik voornamelijk aan het onderhouden van kat Chuck, het geven aan goede doelen, een cocktail op het terras, cadeautjes en theatervoorstellingen. Het lijkt me heerlijk om fulltime in opdracht teksten te schrijven voor bedrijven en particulieren. Helemaal tof zou het zijn als ik daarbij lieve, hardwerkende en inspirerende mensen om me heen zou kunnen verzamelen om samen dat tekstbureau mee te runnen. Ik kan prima alleen werken, maar leuke collega’s om je heen is toch wel heel fijn.

Freelancer

Werken op een redactie
Hierbij is ook dat collega-aspect erg belangrijk. Ik loop nu een half jaar rond op de Univers redactie en dat bevalt me nog beter dan ik van tevoren had gehoopt. Ik leer er dagelijks weer bij, zowel op schrijfgebied als over mezelf. Ik ben wel benieuwd hoe het er op een redactie als Quest of NRC aan toe gaat en zou daar graag deel van uitmaken. Dat kan als vast redactielid, maar ook op freelance basis.

09-01-2014 Tilburg: redactie Univers Magazine. COPYRIGHT WWW.TONTOEMEN.COM

Boeken schrijven
In 2012 gaf ik mijn eerste columnbundel uit, het blijft een mooie mijlpaal. Er liggen echter nog verschillende half afgewerkte manuscripten op de plank te verstoffen, dus hopelijk kan ik die op een dag bewerken tot volwaardige boeken!

Kinder- of strafrechter worden
Ik studeer natuurlijk niet voor niets rechten, ook op dat gebied heb ik verschillende interesses. Hoewel ik altijd heb geroepen dat ik advocaat wilde worden, trekt het rechterschap me de laatste jaren steeds meer. Bij kunnen dragen aan de samenleving, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en de wereld een beetje beter maken zijn daarbij de grootste drijfveren. Kunnen werken bij het Gerechtshof in Den Bosch staat dan ook hoog op het dromenlijstje!

Een eigen adviesbureau
Ik ben met name geïnteresseerd in strafrecht, jeugdrecht, intellectueel eigendom, cybercrime en vreemdelingenrecht. Als ik op een van die gebieden een eigen adviesbureau zou kunnen starten – wederom zou het mooi zijn om dat in samenwerking met anderen te kunnen doen – ben ik een gelukkig mens. Het liefst in zo’n mooi oud herenhuis in Den Haag. A girl can dream, right?

Een eigen lunchroom
Voor sommigen komt dit vast als een enorme verrassing, maar stiekem lijkt het me heerlijk om een eigen lunchroom zoals Bagels & Beans te hebben. Een klein zaakje ergens in een mooie stad, prachtig!

Verder zijn er nog een rits aan kleine dingen die ik graag zou willen leren, waaronder piano spelen, goed fotograferen, websites bouwen en kunnen omgaan met Photoshop. Ook staan het weer gaan volgen van gitaarlessen en het doen van vrijwilligerswerk hoog op het verlanglijstje.

Nu meer over jou: doe jij mee aan de Happy Challenge en wat zijn jouw dromen?

32 Comments on “Happy challenge: wat is jouw droom?”

 1. Wat mooi dat je zo veel concrete dromen hebt om daadwerkelijk naar toe te leven! Ik heb nog nooit van jouw beroep gehoord en zou er graag meer over willen weten! Welke opleiding volg je of heb je gevolgd? Het lijkt me heerlijk om te schrijven, en dan vooral lijkt met leuk dat het divers blijft vanwege het ‘verschillende opdrachten van verschillende bedrijven’ idee! Misschien mag ik dan bij jouw bedrijfje werken? Hihi! Erg mooi gedaan, alvast ontzettend veel succes met het verwezelijken van al dit moois! Veel liefs, Stella.

 2. Wat een mooie lijst dromen heb je! Dit is misschieneen heel raar compliment omdat ik je niet ken, maar je komt heel enthousiast en hardwerkend over en het zou me echt niets verbazen als een heel aantal van deze dromen waarheid worden :)

 3. Wat leuk dat je ook aan de challenge van Lisanne en co mee doet! Ik heb er geen blogposts over geschreven (vind ik niet zo bij mijn blog passen), maar ik hou het thuis wel bij in een documentje.
  Mooie dromen en goed haalbaar ;)

 4. Ik vind dromen opschrijven vaak toch wel moeilijk. Maar misschien is dat omdat je ze dan ook concreter maakt (of zou moeten maken) en sommige dromen dan helaas toch iets minder realistisch blijken, hahaha ;)

 5. Wauw jij bent zeker ambitieus en dat is natuurlijk hartstikke positief. Leuk om te zien hoe je zo veel dromen hebt en ik hoop dat je van allemaal eens mag proeven of ze natuurlijk allemaal kan combineren.

 6. Wat een mooie dromen en wat een ambitie! Dat is echt super positief en je bent er ook wel hard mee bezig om ze te verwezenlijken! Ik zie jouw dromen zeker uitkomen! :)

 7. Pingback: Dairy: week 4 – Dromen, tentamen & lipstick | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Dat zijn een paar mooie dromen zeg… Ik ben hier ook mee bezig, in me hoofd is het een makkie maar het daadwerkelijk op te schrijven vind ik een stuk lastiger.

 9. Mijn droom. Pfuuuh. Moeilijk. Ik zou het niet weten. Zolang ik met rust gelaten wordt en voldoende boeken in de buurt heb (en internet) heb ik eigenlijk geen speciale droom(wens) oid voor ‘later’. En het is verrekte onduidelijk wanneer dat ‘later’ nou ’s komt.

 10. Dat wordt een tekstbureau in de rechtbank, waar je ook nog lekkere broodjes kunt eten. Ik zeg: gat in de markt! Ik wel een keertje komen lunchen. Mooie dromen, veel succes met het realiseren ervan!

 11. Pingback: Zelfs de kleurloze Tsukuru Tazaki maakt zijn passie waar | Tussen Droom en Daad

 12. Pingback: Happy Challenge – Week 2: Dromen | Zowiezoe

 13. Pingback: Happy Challenge: je dromen visualiseren | SYLVIA KUIJSTEN

 14. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 15. Pingback: Ask me anything: de antwoorden | SYLVIA KUIJSTEN

 16. Pingback: Happy Challenge: wat wil je veranderen? | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: