Typische herkenbare freelance momenten

Afgelopen week kwam ik dit artikel van Upcoming tegen met daarin 34 herkenbare momenten van het leven van een freelancer. Zoals de meesten van jullie weten, werk ik ook als freelance copywriter & tekstcorrector. Veel van deze dingen kwamen me dus bekend voor, zoals de onderstaande voorbeelden.

Freelance1

Freelance3

Freelance2

Freelance4

Freelance5

Freelance6

Freelance7

Freelance8

Freelance9

Freelance91

Freelance0

Ja, ik doe dus echt wel meer dan een beetje internetten en ja, ik werk ook op zondag. In pyjama, dat dan weer wel ;)

Ben jij werkzaam als freelancer en loop je ook tegen problemen aan?

9 Comments on “Typische herkenbare freelance momenten”

  1. Godogod, ik wilde al geen freelancer worden – nou ja, ik wil wel freelance dingen doen, maar dan naast een vaste baan. Alleen dit boezemt me veel angst in :(

    • Haha, in de praktijk valt het allemaal wel mee ;) Ik vind het heerlijk, op zondag in m’n pyjama wat schrijfopdrachten doen en doordeweeks wel eens door de stad kunnen lopen als iedereen op kantoor zit ;)

  2. Ik schreef onlangs een blog over de briefing, of beter: over een slechte briefing en – door het gebrek aan ervaring – vergeten door te vragen. Dan begin je en merk je dat je maar wat doet, dat je veel te weinig weet …

  3. Grappig dat het dan toch herkenbaar is. En goede tip Willem!

    Het is hard werken en je de klant in hun waarde laten, maar ook durven te vertellen hoe het beter kan. Het is continue strijden, maar dat lijkt mij juist heerlijk. Die uitdaging, die trots als iets lukt, dat iets voor een klant te kunne betekenen. Op zondag kunnen werken en ’s avonds en niet altijd perse om 6 uur op te staan.

  4. Pingback: Dairy: week 4 – Dromen, tentamen & lipstick | SYLVIA KUIJSTEN

  5. Leuk om te zien. Lijkt me zeker niet altijd makkelijk, maar toch ook fijn om toffe opdrachten te doen en te werken in pyjama. Vooral de financiële onzekerheid zal me tegenhouden, lijkt me lastig.

  6. Pingback: Terugblik januari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: