Jezelf profileren op social media

Al eerder postte ik een blog over het dilemma van de about-pagina. Wat vermeld je, hoe moeten lezers je zien, hoe ver ga je? Heb je überhaupt een ‘about’ pagina en waarom wel of niet?

Nu ben je bij zo’n blogpagina vrij om deze naar eigen inzicht in te vullen. Heel anders is dat bij bijvoorbeeld Instagram en Twitter. Ik heb echt m’n hoofd gebroken over wat ik met dat beperkte aantal tekens wilde doen. Vermeld ik karaktereigenschappen, baantjes, interesses, hobby’s, houd ik het bij naam en leeftijd? Uiteindelijk kwam daar het onderstaande resultaat uitrollen, waarbij ik de Twitterinfo als ‘buitenstaander’ beduidend interessanter zou vinden om te lezen dan het Instagram profiel. Als ik dat zo teruglees, zegt het eigenlijk weinig. Werk aan de winkel dus.

TwitterInfo

InstaInfo

Hoe heb jij dat aangepakt? Ga je voor een korte, oppervlakkige bio of wil je je volgers en lezers een ‘echt’ kijkje in de keuken gunnen met de kleine hoeveelheid tekens die je op dergelijke profielen hebt?

Advertenties

22 reacties op ‘Jezelf profileren op social media

 1. Goede vraag! Ik heb een tijdje geleden al mijn bio’s veranderd, daar ik op zoek was naar een nieuwe baan. Nu sta ik dus weer op het punt om alles terug te draaien of te vernieuwen…. Het blijft moeilijk! Dus hopelijk komt er hier nog een goede tip langs ;-) Je Twitterbio vind ik trouwens echt heel erg leuk!! :-D

 2. Ik zou op dit moment niet eens weten wat ik daar heb staan. Hahaha. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit naar de profielen van iemand kijk. Ik vind het interessanter om te zien wat ze posten, dan wat er in die bio staat. Een boeiende bio wilt nog niet zeggen dat dat wat ze plaatsen dat ook is (en andersom geldt dat natuurlijk ook).

 3. Ik vind dit ook wel een lastig punt! Ik wil namelijk wel wat zeggen over mezelf maar niet té veel zeg maar, omdat dat misschien ook niet leuk is om te lezen. Lastig!

 4. Ik ben eigenlijk te weinig actief op sociale media. Ik wist niet eens wat er in mijn beschrijving stond. ‘k Heb hem nu ook een klein beetje aangepast, maar het kan nog beter… Ik denk dat het er voornamelijk vanaf hangt waarvoor je die profielen wil gebruiken: Twitter kun je namelijk perfect privé en beroepsmatig gebruiken. Dan zou ik er bijvoorbeeld voor zorgen dat de tweets in overeenstemming zijn met de beschrijving.

 5. Lastig ja.. Ik heb zelf wel een about-pagina op mijn blog, ‘over de blogger en de blog’ waar ik kort wat over mezelf en over mijn blog vertel. Maar iedere keer denk ik weer ‘ik moet het weer eens aanpassen want het ziet er niet uit’, haha!

 6. Een beetje verrassingseffect moet er wel inzitten, net als jouw “ik geef gratis knuffels” en een opvallend weetje dat heel veel kan zeggen, zoals jouw “heb een theater VIP plek”. Beide weetjes nog nooit in een ander profiel gezien. Zelf heb ik al tijden Hard voor natuur. Zacht voor vrouwen. Open voor wereld. Schrijver. Rijmer. Kijker. Paris, Geneve, New York · apiedapie.com in mijn twitterprofiel staan. Hmm, revisie coming soon …

 7. Ik vind het ook lastig want inderdaad wat vermeld je nu wel of niet? Ik denk dat je vooral moet kijken naar hoe je wilt dat mensen je zien en dan zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. Ik vind die bio’s in termen altijd heel leuk, maar aangezien ik eigenlijk nooit echt kort van stof ben heb ik gewoon een hele geschreven bio op mijn blog bijvoorbeeld.

 8. Ik heb zelf een blog en Twitter en IG en ik kan niet eens zo zeggen wat ik er heb staan.. Ik vind zelf dat het iets korts moet zijn maar wel moet opvallen en interesse moet wekken bij bezoekers/lezers. Lastig dus en een Eye opener dat ik er wat bewuster aandacht aan moet besteden

 9. Hmm ik moet zeggen dat ik op Instagram niet bewust bio’s lees van “goh wie is dit en wat staat daar?” Maar bij blogs kijk ik juist wel heel vaak op de About pagina. Bij mezelf had ik eerst en heeel verhaal staan maar dan denk ik toch waarom zo uitgebreid haha.. En waarom zouden mensen dit interessant vinden om te lezen?! Maar nu heb ik gewoon korte woorden die bij mij en mijn passies passen: handiger, overzichtelijker en ik vind het leuker.

 10. Pff lastig, denk daar niet echt over na, behalve op het moment wanneer ik zoiets moet invullen na. Heb het destijds ingevuld en heb geen flauw idee wat er bij mij staan, waarschijnlijk iets van: Stephanie, 23 jaar, Barneveld, relatie 5,5 jaar en Dier- en Gezondheidszorg. Verder zou ik het echt niet weten! Ik vind zoiets sowieso lastig in te vullen wanneer er maar een bep. aantal tekens zijn. Mijn About Me pagina op m’n blog is daarom lekker uitgebreid, want ik kan niet beknopt zijn (zoals je nu leest, haha).

 11. Ik zit er tussenin, wil eigenlijk meer melden als het maximum aantal tekens, maar ook weer niet teveel ;p Misschien zou ik er iets meer over moeten nadenken, haha.

 12. De about pagina vind ik bij andere leuk om te lezen. Interessant en geeft me een beeld van die persoon. Daar houd ik van! Daarom heb ik er zelf ook een… hij is toe aan vernieuwing, maar daar moet ik echt even voor gaan zitten. De korte bio’s vind ik lastiger.. je wilt er veel en alles inzetten.. maar toch weer niet TE veel.. lastige kwestie. Ik begrijp je vraagstuk. Ben benieuwd wat je er zelf aan gaat veranderen. Want zo te lezen wil je het veranderen;). Al iets terug van theperfectyou trouwens:)!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s