Mooi België

Deze zomer vertoef ik samen met goede vriendin I. in België. Twee jaar geleden bezochten we samen een summerschool in Praag, vorig jaar spendeerden we acht dagen in Londen en dit jaar viel ons oog op Brussel. Het plan is om in een hotel in Brussel te verblijven en naast een paar dagen in die stad rond te struinen ook dagtrips te maken naar bijvoorbeeld Gent, Brugge, Luik en Charleroi. Bij mooi weer bezoeken we badplaats De Haan, daar heb ik goede herinneringen aan. Echter laten we alle opties nog open en ik heb dan ook jullie hulp nodig.

Zijn er leuke plaatsjes, musea, bezienswaardigheden, winkeltjes, eettentjes et cetera in Brussel of daarbuiten die we echt zouden moeten bezoeken? Of heb je suggestie voor een goed, betaalbaar hotel? En heb jij goede herinneringen aan Brussel of andere Belgische steden? Alle tips zijn welkom! :)

9 Comments on “Mooi België”

 1. Ik ben er ooit met de middelbare school een paar dagen heen geweest. Waar we zaten e.d. heb ik geen idee van. Er was alleen wel een heel tof bier café (ook geen idee hoe dat heette) waar ze meer dan 1000 soorten bier hadden, dat was wel tof!

 2. Bente: dan verbleef je waarschijnlijk in leuven, daar is zo een cafe, en leuke festivals in de zomer! Iedere vrijdagavond van juli, en het weekend rond 10 augustus :-)

  Leuven zu ik al zeker aanraden, een bruisende jongerenstad waar altijd iets te doen is, en veel properder dan luik of brussel.

  Ook antwerpen is aan te raden, vooral om de winkeltjes dan!

 3. Museumtip (alleen al voor het uitzicht op het dakterras – Dat terras kan je ook gewoon apart bezoeken): Muziekinstrumentenmuseum
  Cafétips: Goudblommeke van papier en Delirium (veel bier!)
  Shopping: de rommelmarkt in de Marollen (ook een leuk zwembad als jullie wat baantjes willen trekken)
  Check zeker of er interessante tentoonstellingen zijn in de Sint-Gorikshallen en of Broodje Brussel leuke middagactiviteiten organiseert.
  Art Nouveauspotting is ook een must.
  Als je een dagje Leuven plant heb ik nog veel meer tips!

 4. Pingback: Diary: week 5 – Interview, complimenten en terugblik | SYLVIA KUIJSTEN

 5. Mijn vriend en ik wonen nu al 5 jaar in Gent (in de weekdagen dan toch) en we zijn gewoon verliefd op die stad! Brussel ken ik minder goed, hoewel ik er toch al ’n aantal keer geweest ben. Ik wandel eigenlijk het liefst door steden – ik moet toegeven dat ik amper de toerist heb uitgehangen in Gent of in Brussel…

 6. Pingback: Ask me anything: de antwoorden | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: