Mijlpaal: bachelor gehaald :)

Ow jongens, wat is het leven toch mooi! Eergisteren kwam het punt van mijn laatste bachelorvak binnen en tegen alle verwachtingen in was het zowaar een voldoende! Daarmee mag ik mezelf dan eindelijk de Bachelor of Law titel toekennen!! Vanaf nu kan ik in principe als jurist aan de slag, zo’n gek idee.

Degenen die mij al langer volgen, weten dat de bachelor 5,5 jaar lang een erg zware strijd voor me is geweest. Veel onvoldoendes, veel hertentamens, veel frustratie, veel vallen en opstaan, veel peptalks van vrienden, familie en studiegenoten en veel onzekerheid en twijfel. Was de studie niet te hoog gegrepen, paste het wel bij me, was Tilburg University de goede plek voor me? Tal van dit soort vragen hebben eindeloos door m’n hoofd gespookt. Nu is dat eindelijk voorbij.

Ik heb dinsdagavond niet gefeest. Wel las ik met een big smile alle felicitaties en lieve berichtjes en dook ik op tijd m’n bed in. Ineens helemaal kapot. Ik besef nu pas hoeveel energie en kopzorgen de studie me heeft gekost en ik zweef nog steeds op wolkjes. Heerlijk!

Overigens moet ik er wel gelijk bij zeggen dat die afgelopen 5,5 jaar zeker niet allemaal kommer en kwel zijn geweest. Ik was altijd erg actief naast de studie en heb met volle teugen van het studentenleven genoten, dus ik kijk ook zeker met veel plezier op die periode terug.

Ik kan niet wachten om in september aan mijn strafrechtmaster te beginnen. Eindelijk weer vakken volgen die ik leuk vind, want mijn struikelvakken zaten allemaal in andere rechtsgebieden. Waarom nu niet gelijk aan de master beginnen? Omdat ik een paar maanden rust wil. Even geen tentamenstress of met m’n billen in de collegebanken, maar opladen voor september en er dan weer vol goede moed tegenaan. Wat ik in de tussentijd ga doen? Er staat gelukkig genoeg op de planning, dus me vervelen doe ik geen moment.

Ik wil me de komende maanden vooral richten op schrijven. Natuurlijk bij Univers, via mijn freelance werk en mijn blog, maar ook ligt er nog een thuisstudie Copywriting die ik nu eindelijk af kan ronden. Verder wil ik graag leren omgaan met Photoshop en vind ik fotografie steeds interessanter, dat zou ik graag willen leren. Daarnaast wil ik al langere tijd vrijwilligerswerk doen, daar is nu ook ruimte voor. Wat en waar? Dat zoek ik de komende tijd uit. Ook staat er hier in een keyboard in m’n kamer die te weinig gebruikt wordt, vanaf nu kan ik dus weer heerlijk op die toetsen gaan rammen. Al blijft m’n hart altijd bij de gitaar liggen.

Natuurlijk vergeet ik ook de studie niet: de komende maanden zijn perfect om zo nu en dan eens wat colleges te volgen van mastervakken die me interessant lijken. Dan kan ik vrijblijvend kijken of die iets voor me zijn. En natuurlijk staat leuke dingen doen met familie en vrienden heel hoog op de to do lijst, wat een toppers :)

Morgenavond wordt er in de stad een feestje gebouwd en drink ik weer voor het eerst in lange tijd een wijntje. Ow, en het aller aller állermooiste moment van dit hele gebeuren? Het gejuich van mijn ouders aan de andere kant van de lijn toen ik ze vertelde dat ik mijn bachelor binnen had. Onbetaalbaar.

graduation-cartoon

29 Comments on “Mijlpaal: bachelor gehaald :)”

 1. Wow, gefeliciteerd!! Ik kan me goed voorstellen dat je nu op wolkjes loopt :) Fijne plannen heb je ook voor in de tussentijd. Geniet van deze “overwinning”!!

 2. Gefeliciteeeeeerd! Supergoed dat je nu eindelijk klaar bent, geniet van je maanden ‘rust’ (oftewel druk bezig zijn met leuke en andere dingen die niet onder studeren vallen) :)

 3. Woohoooo wat ONWIJS fijn en goed meid! Jeetje dat is een titel om trots op te zijn! :)

  En wat tof dat je vrijwilligerswerk wilt gaan doen, heb je al een idee in welke richting je dat zoek en of je dat in je studie richting wilt gaan doen?

  E even heerlijk bijkomen en even leven, ik geef je GROOT gelijk, dik verdiend ;-)

 4. Gefeliciteerd!
  Ik vond het ook wel even een opluchting toen ik m’n eerste papiertje binnen had. Dat tweede papiertje (is door gezondheidsproblemen) een stuk groter struikelblok gebleken. Maar die opluchting van het behalen van m’n bachelor houdt me wel gemotiveerd om door te gaan met m’n master. Ik kan niet wachten tot die binnen is.
  Geniet er nog van en mocht je op zoek zijn naar iemand om een dagje mee te gaan fotograferen dan weet je me te vinden.

 5. Pingback: Ask me anything: de antwoorden | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Diary: week 6 – Behaalde bachelor, modifasten voorbij & feesten! | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Pingback: Populairste blogs van 2014! | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: