Diary: week 6 – Behaalde bachelor, modifasten voorbij & feesten!

Sjongejonge, wat een week! Het modifasten is afgelopen, ik kocht m’n kleding in een maatje kleiner én ik haalde mijn bachelor. Ofwel:

1779316_10201509789726781_1726725739_n

Maandag bezocht ik met vriendin C. de Primark in Eindhoven. Ik was er nog niet eerder geweest, wat ideaal dat het zo vlak bij het centraal station ligt! Ik kocht twee vesten, een shirtje, rugzak, sjaal, lippenbalsem en nieuwe lingerie. Dat laatste staat niet op de foto, er zijn grenzen ;)

Primark.jpg

Dinsdag werkte ik bij Univers. Halverwege de ochtend kreeg ik een appje van vriendin A. ”Ik droomde vannacht dat je een 5.8 voor je tentamen had ;)” Grinnikend appte ik terug. ”Als dat toch eens waar kon zijn!” Toen ik ’s avonds thuiskwam, kreeg ik een Facebookberichtje van een studiegenootje. ”Mag ik je feliciteren?” Damn, stonden de punten er nu al op? Ik had ze pas volgende week verwacht. Aangezien ik het tentamen erg lastig vond, had ik helemaal geen hoop dat ik het gehaald zou hebben. Wat zeg ik, ik had al een laatste vakregeling aangevraagd, was langs de studieadviseur geweest en alweer begonnen met leren voor het mondeling. Ik was dan ook stomverbaasd dat er achter mijn naam een 6 stond. Say whut?? Die bachelor was gewoon ineens binnen, totaal onverwacht!

Bachelor

Nog steeds flabbergasted zat ik twee uur later in het theater voor de show ‘Maar je krijgt er ook heel veel voor terug‘. Eenmaal weer thuis kroop ik meteen m’n bed in, ineens helemaal kapot.

Woensdag werd ik happy wakker, maar was er nog steeds die plotselinge vermoeidheid. Veel tijd om daar aandacht aan te besteden had ik echter niet, want vriendinnetje L. studeerde af! In een volle zaal met familie en vrienden op de campus hield ze een vlammende verdediging van haar scriptie en kreeg een mooie 7,5. Daarna borrelden we in de Esplanade op de goede afloop. Ze is de eerste van ons die de meestertitel voor haar naam heeft staan, toch bijzonder :)

Afstuderen.jpg

Verder verscheen mijn laatste modifast update, net als mijn column over die periode.

Donderdag was de baaldag van de week. Verslapen, kat Chuck die mijn hele handtas onder plaste en een mindere werkdag omdat ik compleet gesloopt was. Ik weet niet wat het is, maar het leek net of m’n lichaam er even genoeg van had. Ik houd het maar op stress die eruit moest. Ik ging dan ook eerder weg van de redactie en kroop thuis vrijwel direct m’n bed in, om de volgende ochtend pas weer wakker te worden. Ik ging terug naar Drunen, there’s no place like home op zulke momenten. Hier sliep ik de hele middag in mijn vertrouwde bedje, om ’s avonds na heerlijke lasagne van mam weer terug naar Tilburg te gaan. Vriendin L. hield namelijk haar afstudeerfeest in een kroeg en daar wilde ik graag bij zijn. Het was de bedoeling om maar een half uurtje te blijven, maar barkrukken, bitterballen en goed gezelschap maakte dat ik uiteindelijk tot de laatste zes aanwezigen op het feestje behoorde.

Dat werd gelijk afgestraft, want zaterdagochtend werd ik wakker met een werkelijk gigantische hoofdpijn. Ik lag vrijwel de hele dag op bed, voornamelijk slapend, en kwam er ’s avonds rond acht uur uit om wat te eten. Daarna voelde ik me beduidend beter.

Vandaag lijkt de ergste vermoeidheid weg te zijn en probeer ik alles zoveel mogelijk op een rijtje te zetten. Wat wil ik de komende maanden gaan doen, is dit met elkaar te combineren en het belangrijkste: wil ik niet te veel? We zitten tenslotte alweer bijna halverwege februari, voordat ik het weet is het augustus en zit ik weer in de collegebanken. Er moeten nog heel wat knopen doorgehakt worden!

Wat zijn jouw zondagplannen?

18 Comments on “Diary: week 6 – Behaalde bachelor, modifasten voorbij & feesten!”

 1. Ik had dat ook toen ik m’n bachelor binnenhad, een soort fysieke inzinking ofzo. Heel apart, en bij mij was het niet eens een zaak van halen/niet halen meer, maar blijkbaar is het toch die spanning dat je dan eindelijk echt klaar bent en na al die jaren een soort bewijs hebt :)

 2. Wat een week, ik kan mij echt heel goed voorstellen dat alles eruit komt, slim om je eraan toe te geven ;-)
  Ik hoop dat je ondertussen wel nog lekker op je roze wolk zit, dat heb je zeker verdiend! En gefeliciteerd met je maatje minder! :)

 3. Fijn dat je je weer wat beter voelt! Michael en ik gaan vandaag lekker Amsterdam in, winkelen en waarschijnlijk veel schuilen in restaurantjes want het weer hier is niet om over naar huis te spreken ;)

 4. Lijkt er inderdaad op dat er een boel vermoeidheid en stress naar buiten is gekomen. Nu genieten van alles en ontstressen :) lekker even genieten. Leuk overzichtje!

 5. Gefeliciteerd met het behalen van je bachelor! Gewoon goed slapen, dan ga je je vanzelf weer beter voelen. Ik heb soms ook van die periodes dat ik helemaal kapot ben. Gaat wel weer over. Ik moet ook nodig eens naar de Primark, maar ik heb even een shopverbod. Ik moet sparen om op vakantie te kunnen gaan in de zomer :p

 6. Congrats met het behalen van je bachelor. Geniet er maar lekker van en op tijd je rust pakken nu. Volgens mij heb ik dezelfde sjaal, maar dan in het rood. Er zit ook een leuke muts bij met een pomponnetje erop :) Mijn kat heeft vanochtend alles onder gezeken, dus daar ben ik net van aan het bijkomen haha! Verder ga ik wat bloggen, boodschapjes doen en lezen.

 7. Wow wat een week vol mijlpalen, gefeliciteerd! Niet gek dat je zo moe bent nu, dat heb ik ook altijd als ik na een drukke periode opeens rust heb. Nu lekker genieten van je welverdiende rust ;)

  Leuke dingen heb je gekocht bij Primark! Ik moet ook echt weer gaan :)

 8. Ook deze heb ik gelezen en kom daarbij tot de conclusie dat mijn gedachten weer juist waren. Bij het feestje van L. maar een halfuurtje aanwezig zijn kon natuurlijk niet kloppen.

  Dat tot de laatste behoren die weggaan heb je van je vader. Ik was namelijk ook een geweldige plakker!

  Pap

 9. Dus echt super!! Dat je het gehaald hebt. Ik ken het gevoel, vooral als je denkt dat het toch niet gelukt is. Dat gevoel van ongeloof, geweldig.
  Ik kan me ook goed indenken hoe vermoeiend de tijd daarna is. De hele tijd het hoofd omhoog houden met alles, als dat dan weg valt kun je je daar inderdaad heel moe van voelen.

  Btw: ik vind die Primark rugzakjes zo leuk!!

 10. hahaha, goeie week dit. Hou het inderdaad maar op de afstudeerstress. Dat eist toch meer tol dan je misschien denkt (ik spreek uit ervaring, want een vriendinnetje van mij is net afgestudeerd en die heeft nu precies hetzelfde, haha). GEFELICITEERD in elk geval en vergeet er vooral niet van te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: