Happy Challenge: wat wil je veranderen?

Week 4 van de Happy Challenge. Naast het op een rijtje zetten van onze waarden en dromen en het visualiseren van die dromen, is deze week de vraag welke dingen we willen behouden en welke juist graag veranderen. Deze opdracht komt precies op het juiste moment, want het is een vraag die bij mij afgelopen week erg speelde. Mijn bachelor is binnen en ik heb de komende maanden dus even vrij van de studie tot ik in september aan mijn master begin. Een mooi moment om de balans op te maken.

Dit wil ik graag behouden:

#1 Leuke dingen doen/tijd spenderen met vrienden en familie
Ik ben gezegend met leuke vrienden en lieve familie om activiteiten mee te ondernemen. Daar maak ik graag tijd voor vrij en wil ik ook behouden. Zonder hen zijn alle dingen die ik doe toch een stuk minder leuk. Verder ga ik regelmatig in m’n uppie even de stad in of naar het theater. Dat bevalt me prima.

#2 Kansen grijpen
Om de zoveel tijd komen er dingen voorbij die je gewoon niet kunt laten lopen. Hoewel ik momenteel al genoeg doe, wil ik wel de kansen grijpen die ik krijg, of dat nu op het gebied van studie, werk, vriendschappen of andere dingen is.

#3 Hard werken
Ik ben eigenlijk altijd bezig en ik vind het heerlijk. Ik moet in m’n agenda altijd rustmomentjes inplannen, omdat m’n dagen anders zo vol zitten. Dat ik nu een paar maanden niet studeer, wil niet zeggen dat ik ineens elke ochtend uitslaap of in m’n pyjama op de bank hang, daar zou ik helemaal gek van worden. Er is nog genoeg te doen!

#4 Ervaring opdoen
Met name op schrijfgebied wil ik graag ervaring blijven opdoen. Het werken bij het universiteitsblad draagt daar in grote mate aan bij, maar ook samenwerkingen met andere bloggers en mijn freelance werk zijn daar erg geschikt voor. Ik zie mijn studietijd als de jaren om zoveel mogelijk dingen uit te proberen, dus daar probeer ik zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Dit wil ik graag veranderen:

#1 Meer rust
Het belangrijkste de komende maanden is rust. Dat is iets wat ik de afgelopen jaren eigenlijk gemist heb. Don’t get me wrong, ik was altijd zelf degene die overal bij wilde zijn en zoveel mogelijk mee wilde maken, maar het is een feit dat me dit de nodige energie heeft gekost. Ik merk dat ik het erg lastig vind om bijvoorbeeld tijd vrij te maken om gewoon eens relaxt op de bank een boek te lezen. Er spoken dan altijd dingen door mijn hoofd die ik nog moet of zou kunnen doen. Hopelijk kan ik daar de komende maanden verandering in brengen.

#2 Minder stress
Dit sluit aan bij het vorige punt. De bachelor heeft me de nodige stress gekost. De komende maanden wil ik kijken hoe ik dat bij mijn master kan voorkomen. Ook ben ik pas weer begonnen met yoga oefeningen, ik denk dat dat me ook kan helpen.

#3 Vaker ‘nee’ zeggen
Mijn ouders verzuchten wel eens dat ik alles leuk vind en van alles wil doen. Ook als mensen me vragen om iets te doen, vind ik het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Dat is iets om aan te werken, ik wil me niet altijd schuldig voelen als ik aangeef dat iets even niet kan.

#4 Meer sporten
Er is een tijd geweest dat ik fanatiek twee à drie keer per week naar de sportschool ging. Ik ben helemaal geen sporttype, maar stiekem vond ik het heerlijk om te merken dat ik elke keer net wat langer kon rennen of net die gewichten een paar keer vaker de lucht in kreeg. Vaak is die drempel om m’n schoenen aan te trekken en daadwerkelijk op de fiets naar het sportcentrum te stappen de grootste horde, hopelijk kan ik mezelf er de komende maanden makkelijker toe zetten om weer meer te gaan bewegen.

#5 Beter prioriteiten stellen
Soms zijn de leukste dingen helaas niet de belangrijkste. Ik lees nu eenmaal liever blogjes dan dat ik de afwas doe of de kattenbak schoonmaak. Daardoor blijven er soms dingen liggen die ik allang had kunnen doen. Ik wil dus proberen om mijn to do lijstjes korter te houden en sneller dingen af te kunnen strepen.

Aan de ene kant wil ik dus hard blijven werken, leuke dingen blijven doen en kansen grijpen. Aan de andere kant ben ik toe aan meer rust en wil ik minder stress en vaker ‘nee’ kunnen zeggen. Balans lijkt hier dan ook het toverwoord. Als je daarvoor tips hebt, let me know!

Hoewel ik hier al vijf dingen heb genoemd die ik wil veranderen, is het belangrijkste het creëren van een positiever zelfbeeld. Ik ben altijd bezig met wat mensen van me vinden en ben me altijd heel bewust van mezelf. Dat kost ontzettend veel energie en is moeilijk af te leren. Werk aan de winkel dus!

Doe jij mee aan de Happy Challenge en heb jij deze opdracht al uitgevoerd?

9 Comments on “Happy Challenge: wat wil je veranderen?”

  1. Mooi omschreven en leuk om te lezen! En dat creëren van een positiever zelfbeeld is denk ik voor veel mensen herkenbaar. Ik ben zelf inmiddels blij met mezelf, maar het kost tijd.

  2. Je hebt je opsomming hier erg mooi omschreven. Ik denk dat de key om tijd te besparen en te kunnen rusten loslaten is. Dingen uit je hoofd leren zetten, niet aan tien dingen tegelijk denken. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben er zelf ook mee bezig, maar het gaat niet op 1-2-3.

  3. Goed geschreven! Je bent toch al heel goed bezig. Dat van een positief zelfbeeld herken ik. En the key is denk ik idd loslaten zoals hierboven al geschreven.

  4. Misschien moet je eens ’n sport zoeken die je écht leuk vindt? Ik kan me voorstellen dat het wel motiverend is om je conditie te voelen vooruit gaan, maar als je dat sporten zelf niet leuk vindt, wordt het na een tijdje wellicht toch demotiverend…
    Ik doe sinds ik naar de universiteit ga aan zumba. Ik dacht op voorhand dat ik het afschuwelijk zou vinden, want schudden met alles wat los en vast zit is helemaal mijn ding niet, maar tot mijn verbazing vind ik het echt wel plezant!
    En dat van het zelfbeeld is waarschijnlijk voor veel mensen herkenbaar – voor mij ook.

  5. Pingback: Bijlezen | SYLVIA KUIJSTEN

  6. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: