Leuke persoonlijkheidstest!

Ik houd van psychologische testjes. Kijken naar welke eigenschappen ik heb, wat mijn plus- en minpunten zijn, maar ook in hoeverre mijn persoonlijkheid matcht met bijvoorbeeld mijn sterrenbeeld.

Afgelopen week kwam ik via andere blogs de Humanmetrics Jung Typology Test tegen. Na het beantwoorden van 72 stellingen (je bent er zo doorheen) krijg je jouw uit vier letters bestaande formule. Mijn score is INFJ, ofwel ‘Introverted iNtuitive Feeling Judging’.

Mensen met de INFJ score:

 • Zijn idealisten en humanitair ingesteld.
 • Nemen vaak een onevenredig groot deel aan verantwoordelijkheid op zich.
 • Zijn oprecht geïnteresseerd in anderen en altijd bezorgd over hun relatie met betrekking tot anderen, zowel met individuen als met de maatschappij in het algemeen.
 • Ze worden hierdoor vaak onterecht aangemerkt als extrovert; vaak zijn ze juist introvert. Hun ware gevoelens delen ze enkel met een beperkt gezelschap bestaande uit familie, goede vrienden en duidelijke ‘soul mates’. Ze zijn erg selectief als het op vriendschappen aankomt.
 • Ze hebben de neiging om zich soms af te sluiten van iedereen, zelfs van intimi, om zo momenten voor zichzelf te hebben.
 • INFJ’s zijn zeldzaam en worden vaak verkeerd begrepen door mensen die geen ervaring hebben met dit ‘type’.
 • INFJ’s hebben door hun betrokkenheid en empatisch vermogen makkelijk inzicht in de goede en kwade intenties van anderen. Ze zijn altijd enigszins argwanend over de motieven van anderen en daarom niet gemakkelijk om de tuin te leiden. Ze zijn vaak sterk in non-verbale communicatie.
 • Dat empatisch vermogen heeft ook een keerzijde: het kan makkelijk stress en lichamelijke ongemakken veroorzaken.
 • Ook innerlijke conflicten zijn het INFJ type niet vreemd: de visie en het idealisme van de N en F factoren botsen nog wel eens met het praktische inzicht van J.
 • INFJ types kunnen zich gemakkelijk uiten op papier.
 • Ze zijn moeilijk in een hokje te plaatsen als het op carrière aankomt, maar zouden het goed doen op gebieden als onderwijs, psychologie en de creatieve beroepen.
 • Ze stellen het samenwerken naar een hoger doel boven politieke macht of persoonlijk succes.
 • Ze zetten zich graag in voor de onderdrukten en zijn hulpvaardig. Soms dromen ze er wel eens van om wraak te nemen voor degenen die onrecht is aangedaan.

Tjah, na het lezen van de uitslag stond ik even met m’n mond vol tanden. Het bovenstaande – een vrije vertaling van een veel langere Engelse tekst – klopt namelijk vrijwel precies.

Nu ben ik wel benieuwd: wat komt er bij jou uit? Maak je ook vaker van dit soort testjes?

23 Comments on “Leuke persoonlijkheidstest!”

 1. Ik heb ook hetzelfde als jou – ‘k ben wel heel erg blij dat jij die tekst al samengevat hebt. Zo’n lange lap! Ik zag er tegenop om het helemaal door te nemen, ‘k heb het nu even opgeslagen :-)
  ‘k Zag ook wel bij carrièremogelijkheden dat er zaken in stonden over de verzorgingssector, maar dat is nu wel absoluut mijn ding niet! ‘k Zie me daarin echt niet functioneren.

 2. Mh op een paar punten kwam er bij mij niet heel veel uit: hing een beetje tussen beide kanten in.
  Ik heb Psychologie gestudeerd en weet dus wie die Jung is, ben nooit zo van hem onder de inrduk ;) hoe dan ook: leuk testje en grappig dat ie bij jou helemaal klopt!

 3. Vind ik ook altijd super leuk om te doen! heb hem deze keer dan ook gedaan: ENFJ
  Extravert(11%) iNtuitive(38%) Feeling(25%) Judging(44%)

 4. Ik ben ook wel van de testjes en heb deze ook wel eens gedaan, maar weet eerlijk gezegd niet meer precies wat eruit kwam. Misschien nog maar weer eens een keertje doen…

 5. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 6. Pingback: Leuke persoonlijkheidstest II | SYLVIA KUIJSTEN

 7. Pingback: Wat voor persoonlijkheid ben jij? | SYLVIA KUIJSTEN

 8. Introvert(44%) iNtuitive(38%) Thinking(38%) Judging(1%)

  Het klopt wel vermoed ik, maar als ik hem nog 5x invul dan komt er vast telkens wat anders uit. Probleem zit in de vraagstelling die ik grotendeels niet kan beantwoorden en dus maar wat doe. Bijvoorbeeld een vraag of ik liever een boek lees of naar feestjes ga. Bij mij is dat niet het een of het ander, maar beide niet. Dwz ik heb een hekel aan boekenlezen en feestjes hoeven voor mij ook niet zo. Dus toch maar dat laatste. Maar als het had gestaan bloglezen ipv boekenlezen had ik daarvoor gekozen. ;-)

  • Haha, dat blijft natuurlijk het nadeel van die testen, het is niet zo zwart-wit. Al denk ik dat je het gros van de vragen wel telkens hetzelfde in zou vullen, dus dan zijn de verschillen miniem, zal ongetwijfeld over zijn nagedacht ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: