Diary: week 7 – yoga, feest en Valentijn

Ik begon de week met een ‘maandagdate’ avond, ofwel de traditionele maandelijkse avond om met vier vriendinnen bij te kletsen. Het onderstaande plaatje past wel in dat beeld. We dineerden samen bij mij thuis, brachten elkaar op de hoogte van de laatste nieuwtjes en boekten ons weekendje weg. Na Utrecht en Zeeland is de bestemming voor dit jaar Drenthe. Langzaam tikken we alle provincies dus af. Kofferbak vol, met z’n vijven in een auto en gaan met die banaan. Can’t wait!

gigglinggang

Ook begon ik maandag met yoga-oefeningen, die ik uitvoer op een simpel matje in de woonkamer. Heerlijk! Hopelijk wordt het uiteindelijk een routine om dat dagelijks even een kwartiertje te doen.

Dinsdagochtend ging ik verder met de Grote Schoonmaak waar ik al eerder mee begonnen was. Ik ontdekte onder andere dat mijn stapel nog te lezen boeken hoger was dan ik dacht. Ook had ik nog genoeg ongelezen tijdschriften lezen. Whoeps. Where to start?

’s Middags was het party time met het Univers jubileumfeest bij het mooie Klasse theater, in de buurt van het Tilburgse stadscentrum. Dat begon om 15.30 uur met een aantal interessante sprekers over journalistieke onderwerpen, waarna we ons om 18.00 uur konden werpen op belegde broodjes, stukken pizza en worstenbroodjes. Om 19.00 uur betrad de stand-up pop band De Corona’s het podium. Ik kan me niet meer precies herinneren welke nummers ik allemaal heb aangevraagd, maar het waren er veel. Toen de tent sloot gingen we met een stuk of tien die hards nog door naar biercafé Kandinsky, om ook daar te borrelen tot de lichten aangingen. En dan te bedenken dat ik van tevoren oprecht van plan was om op tijd naar huis te gaan. Voor de duidelijkheid, de drank hieronder op de foto – gemaakt door Jane Peijen – was niet allemaal voor mij ;)

UniversBar

De volgende ochtend heerste er een staat van algehele brakheid op de redactie, maar hé, het is maar één keer feest. Langzaam druppelden de redactieleden binnen, om met een spanningsboog van een goudvis achter de computers te kruipen. Heel veel productiefs kreeg ik die dag niet gedaan, ik schreef er een blogje over. Om even een beeld te geven: in de pauze moest ik collega R. van een papieren slabbetje voorzien omdat het eten van een appelflap een hele opgave bleek. En ja, deze foto is geplaatst met toestemming ;) De held. Hij schreef trouwens een verslag over het Univers feest.

Appelflap

’s Middags moest ik langs Hans Anders omdat mijn lenzen niet fijn zaten. Gevolg: enorme duizeligheid. Ik bleek de verkeerde mee te hebben gekregen bij een eerdere controle door een systeemfout. Inmiddels gaat het met de goede lenzen in gelukkig wel wat beter. Verder kocht ik bij de V&D een afgeprijsde Moleskine agenda. Stiekem wil ik die al heel lang en ik kon hem nu gewoonweg niet laten liggen. Hij werkt erg fijn, ben er blij mee!

Moleskine

Donderdag was weer een normale werkdag bij Univers, waarbij ik onder andere een stuk schreef over de collegereeks van de aan Tilburg University verbonden criminoloog Jan van Dijk bij de Universiteit van Nederland. ’s Avonds zat ik vol spanning te wachten op Wie is de Mol, tot bleek dat er geen uitzending was door de Olympische Spelen. Bummer! Niet iedereen zit te wachten op zoveel sport jongens.. In plaats daarvan keek ik The Sweetest Thing, wat een verschrikkelijke film bleek te zijn.

Vrijdag was het Valentijnsdag. ’s Ochtends zette ik in een blogje allerlei leuke artikelen hierover op een rijtje en vond ik een leuk kaartje van Dionne in de bus. ’s Middags ging ik langs de huisarts voor die eerder genoemde duizeligheid en ’s avonds at ik met mijn ouders en broertje in De Zoete Kers om te vieren dat ik mijn bachelor heb gehaald. Een driegangenmenu met carpaccio, gevogelteragout en een ‘Zoete kers’, ofwel vanilleijs met warme kersen en chocoladekrullen. De slagroom liet ik maar even achterwege. Heerlijk!

ZoeteKersRagout.jpg

Ook waren er een heleboel rozen. Een prima 14 februari dus.

rozen

Zaterdagochtend sliep ik uit, lunchte met warme broodjes, keek met mijn ouders naar het super spannende short track en zondigde met friet en appeltaart. ’s Avonds bezocht ik met vriendinnetje I. het theater voor de show Sonneveld. ‘Het dorp’ blijft een prachtig nummer :)

appeltaart

Ook vanochtend sliep ik uit en draaide me nog drie keer om voordat ik mijn bed uitrolde. Heerlijk. Verder hoop ik vandaag weer wat nog openstaande klusjes af te kunnen strepen.

Wat zijn jouw zondagplannen?

10 Comments on “Diary: week 7 – yoga, feest en Valentijn”

  1. Ik ga een heerlijk lui dagje tegemoet. Er moeten nog een paar wasjes gedraaid worden en behoorlijk wat boodschappen ingeslagen worden maar verder helemaal niks!

    Nouja, ik ga hoog uit nog een klein rondje hardlopen. Als ik me er toe kan zetten..

  2. Klinkt als een fijn weekje. Ik heb ook lekker uitgeslapen vandaag. Zo dadelijk ga ik lekker een stuk hardlopen en daarna ga ik nog wat dingen voor school doen en wat luieren. Lekker :)

  3. Ziet er uit als een heerlijk weekje! En ja, zondag is steevast uitslapen hier, ook de enige dag dat het kan dus dan moet je er ook een beetje van profiteren, toch?

    • Nou, de laatste dagen heb ik veel naar de Olympische Spelen gekeken en ik moet dus enigszins op dat stukje terugkomen, want het was vaak rete spannend. Ik vind het echter wel jammer dat er zoveel voor die OS moet wijken. Beetje dubbel dus ;)

  4. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: