Wat zou jij kiezen als ‘laatste avondmaal’?

Een wat lugubere titel, right? Jaren geleden kwam ik eens een fotoreportage tegen van borden eten van death row gevangenen in Amerika. De fotograaf legde hun laatste maaltijden vast. Ik vond dat zodanig indrukwekkend dat het me altijd is bijgebleven. De site Bored Panda plaatste gisteren een soortgelijke fotoserie. Enkele plaatjes daarvan vind je hieronder.

no-seconds-inmate-last-meals-death-row-henry-hargreaves-3 no-seconds-inmate-last-meals-death-row-henry-hargreaves-10 no-seconds-inmate-last-meals-death-row-henry-hargreaves-11

Helaas kan ik de betreffende foto’s die ik toen zag niet meer terugvinden. Wel fascineert het blijkbaar meerdere mensen, want ook fotograaf James Reynolds maakte in 2011 een dergelijke serie. Bij hem bleven de namen van de gevangenen echter onbekend.

Ik ging me automatisch afvragen wat ik zou ‘bestellen’ of wat ik bijvoorbeeld zou kiezen als ik de rest van m’n leven dezelfde maaltijd zou moeten eten. Ik ben er echter nog niet uit.

Wat voor maaltijd zou jij kiezen?

19 Comments on “Wat zou jij kiezen als ‘laatste avondmaal’?”

  1. Ik ben bang dat ik dan geen hap door m’n keel zou kunnen krijgen. Maar… Waarschijnlijk iets van gevulde champignons. Ik ben ook gek op stokbrood/Turks brood met kruidenboter. Ik denk dat ik geen vlees oid zou nemen.

  2. Ik zou geen hap door mijn keel krijgen. Niks dus. Gewoon een beetje sniffen, voor me uit kijken, of, als ik er vrede mee zou hebben – je weet maar nooit – heel misschien een slagroomtaart met honderd kaarsjes.

  3. Daar wil ik ook nooit over na denken haha, maar als ik dan iets zou moeten kiezen zijn het frietjes en een lekker stukje gebraden pikante kip!

  4. Ooohh dat lijkt me echt naar als je je laatste maaltijd moet gaan kiezen! Ik zou dan spontaan geen honger meer hebben haha. Valt me op dat er weinig gevangenen groente hebben gekozen, zelf zou ik dat denk ik wel doen en van alles wat ik lekker vind een klein beetje willen hebben :)

  5. Zag die op Bored Panda ook voorbij komen. Heel bizar, dat iemand dat heeft gegeten voordat hij ter dood werd gebracht. Hoe cru wil je het hebben? Wel fascinerend ook daardoor.

  6. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: