Zou jij helpen?

Het jongetje op het onderstaande filmpje zit in de kou op de bus te wachten, zijn jas is gestolen. Een interessant Noors experiment om te kijken hoeveel mensen te hulp schieten. Owja, de jongen met de oranje muts aan het eind van het filmpje verdient een heel dikke knuffel, de held ;)

 

Nu laat het filmpje niet zien hoeveel mensen hem nu uiteindelijk wel en niet te hulp schoten (of dat wordt gezegd, maar ik spreek geen Noors, ik kom niet verder dan ‘takk’ :P). Wel laat het de vraag rijzen wat jij zou doen: zou jij hem helpen?

13 Comments on “Zou jij helpen?”

  1. Ik zou ‘m helpen. Net zoals de Noren, het zit in de Nederlandse cultuur (feminien) om zo’n jochie te helpen. Het is wel een belachelijk sterke clip van die hulporganisatie!

  2. Wat een prachtige video! Ik zou hem ook helpen. Je kunt trouwens de ondertiteling aanzetten in het Engels ;-) Er wordt niet gezegd hoeveel mensen hem hielpen. Wel een mooie manier om aandacht te vragen voor de kinderen in Syrië, die het ook koud hebben.

  3. Wat een ontzettend lief filmpje. Denk je echt dat mensen hem in NL ook zo snel helpen? Ik weet het niet hoor, vast wel de moeders/vaders en mensen met eenhart, maar je hebt genoeg respectloze, individuele harries. Denk dat er toch een groot deel hem gewoon negeert en op de telefoon blijft kijken. Maar misschien ben ik wat te negatief. Gelukkig nog nooit gezien.

  4. Pingback: Lezenswaardig | De beste blogs van februari 2014 | ..::Horstinkistan::..

  5. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: