Winnaarsmentaliteit

Ik kroop nog vrolijk door de woonkamer terwijl andere kinderen al liepen. Ik fietste net zonder zijwieltjes toen leeftijdsgenootjes al konden skeeleren. Ook was ik altijd de spreekwoordelijke sjaak met verstoppertje spelen of tikkertje, hoe hard ik ook mijn best deed. Te langzaam.

Nu heb ik gelukkig een groot voordeel: ik heb een chronisch gebrek aan winnaarsmentaliteit. Wel een kleine nuancering: in competitieverband met anderen. Mezelf uitdagen en steeds een tikkeltje beter willen zijn is een heel ander verhaal. Ik snap dan ook niks van mam die op de bank zit te juichen als PSV scoort of van mijn broertje, wiens kamer volstaat met schaak- en voetbaltrofeeën. Zelf heb ik alleen een zwemdiploma in mijn slaapkamer hangen, aan de muur gespijkerd door m’n vader.

Toch zijn er momenten dat zelfs ik fanatiek word. Neem die Olympische Winterspelen. Op de een of andere manier veranderen ze me in een fanatiek brullend monster… Lees verder…

4 Comments on “Winnaarsmentaliteit”

  1. Ik heb wel de pech dat ik een grote winnaarsmentaliteit heb. Of eigenlijk kan ik gewoon heel slecht tegen mijn verlies ;) Maar dat eerste klinkt natuurlijk beter.

  2. Wat fijn dat jij daar zo makkelijk mee kan omgaan, scheelt een hoop frustraties ;)
    Ik kan in wedstrijden en bijv spelletjes heel fanatiek worden, maar ik heb niet Zo’n winnaars mentaliteit. Meer: ik geef alles wat ik kan, maar ga niet over mijn grenzen heen. Zoiets. Kan er ook erg van genieten als ik andere er in op zie gaan. Koen had geen zilver gewonnen, maar goud verloren.

  3. Pingback: Terugblik februari 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: