Wat er gebeurde tijdens carnaval..

Als geboren en getogen Brabantse behoor ik volgens een ongeschreven regel bijna een week lang volledig uit mijn dak te gaan tijdens Carnaval. Nu heb ik nooit echt veel met dat feest gehad en ging ik de afgelopen jaren dan ook standaard één avond hossen om toch iets van het feestgedruis mee te krijgen, maar me er verder afzijdig van te kunnen houden.

Dit jaar werd die ene avond iets uitgebreid. Zaterdagavond stond ik na een lange ochtend werken en weinig uren slaap in Tilburg te hupsen en springen op carnavalsmuziek tot de lichten om 04.30 uur aangingen. De avond in een notendop:

  • Ik leerde een Bulgaar de Macarena. Daarmee kreeg ik zelfs zijn metgezel – een stuurse Ier – aan het lachen.
  • Een half uur in de wachtrij voor een kroeg staan is normaal.
  • Het is me nog steeds een raadsel wat vrouwen zo lang op een toilet doen.
  • Er werd weer eens bevestigd dat ik na een stapavond nooit goed kan slapen. Om 05.00 uur ging het nachtlampje uit, om 08.30 uur was ik klaarwakker.
  • Je schoenen zijn na één avond al niet meer te redden. Dit is trouwens nat papier, al lijkt het op wat anders.. :P

Zondag was het tijd voor de optocht. Bij de Bagels & Beans gezellig lunchen én high tea’en met uitzicht op de stoet. Ideaal!

Maandagavond stonden we op het Heuvelplein voor ‘Kruikenstad zingt’. Veel foute Duitse nummers en teksten die regelmatig afweken van wat er op het elektronische meelees-scherm verscheen. Het mocht de pret niet drukken. De leukste nummers kwamen overigens van René Schuurmans, nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Daarna gingen we weer de kroeg in, waar we de bizar goed lijkende Jack Sparrow tegenkwamen die ons zaterdagavond ook al was opgevallen. Ditmaal gingen we om de beurt met ‘m op de foto. We waren overigens lang niet de enigen die dat deden. Als ‘ie geld voor elke foto had gevraagd, was hij slapend rijk geworden.

Dinsdagavond gingen we richting Dongen voor de lichtjesoptocht, erg mooi. Daarna bezochten we voor de laatste keer de kroeg en sloten we de avond af met pizza.

Al met al een erg geslaagde Carnaval met lieve vrienden én het leren kennen van leuke nieuwe mensen. Ik ga het geleende piratenpakje van vriendin L. missen ;)

10 Comments on “Wat er gebeurde tijdens carnaval..”

  1. Toch wel leuk, hé.. carnaval. Ik heb me ook heel goed vermaakt, maar ik ben voor de gelegenheid wel even weggetrokken uit Tilburg en terug gegaan naar mijn ouders in Zuid-Limburg. Brabants carnaval is niet aan mij besteed.

  2. Leuk dat je zo’n leuke carnaval hebt gehad! Mijn vriend en ik doen eigenlijk nooit aan carnaval, ik denk dat dat komt omdat wij er niet mee opgegroeid zijn ;)

  3. Ik heb nog nooit carnaval gevierd. Aan de ene kant lijkt het me heel leuk, maar aan de andere kant vind ik het zo eigenlijk ook wel prima. Jouw foto’s laten me op dit moment weer meer naar de “lijkt me heel leuk” kant gaan. ;)

  4. Ik kom van origine uit een grensgebied wat carnavallen betreft. Ik moet zeggen dat ik niet heel wild van dit feest ben maar dit is toch wel een erg gezellig blogje geworden.

  5. Pingback: Carnaval, Primark & Harrie | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: