Maastricht, werk & vakantieplannen

Week twee van de vrijwel gehele radiostilte op de blog. Maandag deed ik het nog rustig aan vanwege de fikse verkoudheid die me vorige week teisterde en maakte ’s middags vanwege het prachtige weer een zomerse salade. ’s Avonds verzamelden we met vijf vriendinnen bij vriendin C. om gezellig samen te eten en de activiteiten voor ons weekendje Drenthe in de zomer te bespreken. Dit ging nóg sneller dan voorgaande jaren, toch prettig dat we in grote lijnen allemaal hetzelfde leuk en interessant vinden. Des te meer tijd was er om het 50 tinten grijs spel te spelen, wijntjes te drinken en gezellig bij te kletsen.

Salade

Dinsdag ging ik met vriendin I. een dagje naar Maastricht omdat ik geïnteresseerd ben in de master Forensica, Criminologie & Rechtspleging en zij die master momenteel volgt. Hoe kun je alle info beter krijgen dan uit eerste hand? Tijdens de treinreis naar Eindhoven zat ik naast een prachtig ouder stel, wat heb ik gelachen!

whatsapp

In Eindhoven kon ik zo overstappen op de Intercity naar Maastricht, waar ik I. naar wat heen-en-weer gebel eindelijk in een coupé vond. Ik heb weinig Sherlock Holmes kwaliteiten, zullen we maar zeggen. Eenmaal op plaats van bestemming lunchten we bij Momus op het Vrijthof, liepen wat rond in de stad en bezochten daarna de rechtenfaculteit. Wat een fijn gebouw! Ook de student desk en bibliotheek vereerden we met een bezoekje, waarna we bij de espressobar Coffeelovers wachtten tot het college Cognitieve Contaminatie (een dure term voor het begrip ‘tunnelvisie’) begon. Erg interessante materie en prima te volgen.

Na het college gingen we met twee van I.’s studiemaatjes nog een hapje eten en was het tijd om naar huis te gaan. Ik vond het stiekem jammer om weer weg te moeten. Een prachtige stad, alles op loopafstand, de kleinschalige colleges, vriendelijke mensen en een fijne sfeer zorgden dat ik me meteen thuis voelde. Hoewel ook Tilburg de nodige internationale studenten kent, zijn die in Maastricht veel beter vertegenwoordigd en dat vind ik een pluspunt. Al die verschillende talen en dialecten geven net dat beetje extra. Ik vond het heerlijk om er volledig anoniem door de stad te lopen (zeker nadat ik een paar weken geleden de term ‘Bekende Tilburgse’ opgeplakt kreeg) en ik voelde me – in tegenstelling tot wat in Tilburg op de campus steeds vaker het geval is – met mijn 23 jaar geen oude student. De master blijkt vooral te bestaan uit leeftijdsgenoten en dat is toch wat anders dan de 20- en 21-jarigen met wie ik de afgelopen twee jaar voornamelijk college heb gevolgd. Het grootste minpunt? De reistijd en -kosten die erbij komen kijken, want de tijd van mijn heilige studenten OV-chipkaart is voorbij. Genoeg om over na te denken dus en een prima reden om binnenkort nog een keer af te reizen naar Limburg.

Woensdagochtend werkte ik bij de bakkerij, had ’s middags een afspraak en ging daarna terug naar Tilburg. Donderdag had ik een afspraak bij de haptonoom, werkte ik bij de Univers redactie en moest ’s avonds weer terug naar Drunen, om daar vrijdag en zaterdag weer bij de bakkerij te werken en zaterdagmiddag weer terug te keren naar Tilburg. Het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen. ’s Avonds lag ik met Chuck op de bank voor twee afleveringen CSI en kroop al vroeg tussen de lakens met een boek. De stapel nog te lezen boeken op mijn nachtkastje begint langzaamaan te krimpen.

Chuck1

Vandaag is het opruimdag, zowel qua mijn appartementje als het inkorten van het to-do lijstje die deze week akelige vormen begon aan te nemen. Heb jij nog wilde zondagplannen?

4 Comments on “Maastricht, werk & vakantieplannen”

  1. Leuk dat je in Maastricht bent geweest! Ik ben heel blij dat ik er vlak bij woon haha, ik vind het een leuke stad. En de Momus is toevallig toch wel een van m’n favoriete plekjes, ik kom er vaak!
    En dat Whatsapp deuntje haha, grappig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: