Dé stemwijzer voor al uw twijfels

Op moment van schrijven zit ik op mijn balkon. Beneden lopen mensen met gewichtige tred naar het stemlokaal in de basisschool tegenover me. ”Natuurlijk stem ik D66”, zegt een vrouw tegen haar metgezel. ”Ik twijfelde, maar ben toch voor GroenLinks gegaan”, hoor ik later een mannenstem zeggen. Zelf ben ik er allang uit, maar moet straks nog even mijn stempas tussen alle paperassen op mijn bureau slash eettafel vissen. Kat Chuck lijkt het allemaal niet veel uit te maken, hij is meer geïnteresseerd in de vlieg die al een kwartier onophoudelijk tegen het raam vliegt dan in onze landsbelangen.

Om me heen heb ik de laatste weken veel mensen horen twijfelen over hun keuze. Daarom bied ik op de valreep voor alle twijfelkontjes de ultieme en tevens briljante stemwijzer aan. Ook voor degenen die nog op zoek zijn naar hun eigen democratische ik. Invullen kan hier. Pas op, de uitslag is naar eigen zeggen bindend ;)

5 Comments on “Dé stemwijzer voor al uw twijfels”

  1. Ik woon nu tot de zomervakantie weer tijdelijk bij mijn ouders, dus ik sla dat hele stemmen even over. Al die gemeenteraadsleden zeggen me niets, kan er ook de moeite niet voor vinden om me er voor te interesseren. Een volgende keer maar weer :)

  2. Speld is een geniale site :P Maar ik ben echt een zwevende kiezer. Kijk puur naar wat mij voor de komende vier jaar het belangrijkste lijkt. Nu was dat duurzaamheid en het niet bouwen van grote moderne gebouwen in historische centra die 30 miljoen euro kosten. Dan bleef er 1 partij over in mijn gemeente. Dan ben je het niet met alles eens, maar met het belangrijkste. Hoop ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: