De ideale schrijfvakantie

Regelmatig zie ik advertenties voorbij komen over schrijfworkshops op een van de Waddeneilanden, over het werken aan je boek op een rustgevende wijngaard in Frankrijk of tot jezelf komen in de Oostenrijkse bergen. Hoewel ik daar een tikkeltje sceptisch tegenover sta, lijkt het me stiekem heerlijk om ergens in een huisje op een idyllische plek rustig te schrijven aan de manuscripten die al tijden op mijn digitale boekenplank liggen te verstoffen of te schaven aan eerder geschreven columns. Hoewel ik weet dat het échte schrijversleven behoorlijk afwijkt van het geromantiseerde beeld dat mensen vaak van schrijvers hebben, blijft ook bij mij dat beeld stiekem op mijn netvlies branden.

Italia!
Nu mijn bachelor is afgerond en ik een half jaar ‘vrij’ heb van de collegebanken, zou ik natuurlijk de daad bij het woord kunnen voegen en daadwerkelijk mijn koffer in kunnen pakken voor zo’n schrijfvakantie. Maar waar ga ik dan naartoe? De laatste tijd triggert een verblijf in Italië me steeds meer. De Italiaanse keuken, de gepassioneerde mensen, het lekkere weer en de prachtige natuur: wat wil je nog meer?

toscane

Toscane
Hoewel Rome, Venetië en Verona hoog op de wish list staan om te bezoeken, zou ik wel een tijdje in de natuur van Toscane willen verblijven, bij voorkeur in een mooi vakantiehuis. Een kingsize bed, idyllische patio, fijn zwembad, mooi uitzicht; dan zou die eerste roman er toch moeten komen! En om het plaatje dan maar compleet te maken: dan moet dat verhaal natuurlijk ook getypt worden op een oude typemachine. En m’n gitaar gaat mee, om ’s avonds wat te kunnen pingelen. Wie gaat er mee?

Wat zou jij ultieme vakantie zijn?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Charme & Quality.

20 Comments on “De ideale schrijfvakantie”

 1. Wat een droom lijkt dat me, toch dat verheerlijkte beeld wat direct in mijn hoofd de kop op steekt. Ik zou ook gaan voor the middle of nowhere anders zou ik me never kunnen concentreren op mijn schrijfwerk ;)

 2. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort verhaal dat je wil schrijven, maar ik denk dat het ook zeer inspirerend kan zijn om dichter bij de bevolking te gaan wonen. Daarvoor moet je natuurlijk naar armere landen…

 3. Ooh ja dit lijkt me ook zo heerlijk! Heb al wel een paar keer op het punt gestaan een huisje op Texel oid te boeken en gewoon alleen met mn laptop heen te gaan, maar de kosten hielden me ietwat tegen ;)

 4. Hup het klooster in! Het moet niet te leuk zijn toch? Stilte en afzondering zouden mij iig beter helpen dan een idyllisch landschap. Goed eten is natuurlijk wel een must. Ben benieuwd wat je gaat doen.

 5. Leuk geschreven! IK hou heel erg van Italië al zou ik niet in het hoogseizoen gaan ivm de warmte.. vorig jaar heb ik bij een local een kneuterig huisje gehuurd voor maar 200 euro. Heel goedkoop en zo fijn tussen de mensen. Heerlijk :)

 6. Ja, ja en nog een ja! Ik wil mee :).
  Ik zie ook dat beeld voor me, ah wat lijkt me dat geweldig. Wakker worden en even een yoga sessie doen. Grote bak thee erbij. *dreaming on*

  Jouw verhaal doet me ook denken aan de film Love Actually, waar die leukerd van de films Bridget Jones in zijn huisje zit om een boek te schrijven. Samen met zijn buitenlandse hulp die hij niet kan verstaan *zwijmel*.

 7. Ik heb ook altijd nog zo’n droom om een keer ver weg – natuurlijk in een mooie omgeving – te werken aan een project. Een paar weken alleen maar bezig zijn met een boek, lijkt me heerlijk zo’n schrijfvakantie!

 8. Lijkt me ook heerlijk om een paar dagen in een andere omgeving te zitten om te schrijven. Italië staat hoog bovenaan mijn lijstje (wil ooit ook een roadtrip door dit land maken). Maar ja, de kosten hè…

 9. Lekker! Vooral doen!

  Ergens op een heuvel in Spanje staat een hotel, een kasteel bijna. En als je er een kamer beneden hebt, heb je een schrijfterras waar je blij van wordt. Met de schrijfcursus erbij die ik daar geef (voorlopig doe ik alleen levensverhalen) ben je een week onder de pannen voor 785 euro (cursus, verblijf, ontbijt/lunch). Spanje geeft je tijd, rust en ruimte, dé schrijfingrediënten die je zoekt. Mocht het je interesse hebben: http://www.100jaarnavandaag.com/cursussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: