Speel nu voor rechter!

Hoe vaak wordt er niet geroepen dat een straf te laag is of dat een verdachte er te gemakkelijk vanaf komt? We hebben altijd wel wat aan te merken op het vonnis van rechters. Quest heeft nu een leuke test, waarbij je zelf kunt oordelen over drie zaken. Je krijgt de belangrijkste feiten over een diefstal met afpersing, een belediging en een echtscheiding. Wat het allemaal nog realistischer maakt, is dat al deze zaken daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en je dus kunt vergelijken hoe jij het er als rechter vanaf zou brengen. Klik op de zaak die je wilt beoordelen:

Het is een publiek geheim dat ik graag rechter wil worden, dus ik heb de testjes gelijk ingevuld. In de zaak van de echtscheiding en belediging oordeelde ik anders dan de rechter, in beide gevallen lichter. Dat verbaast me niet: er zijn eigenlijk te weinig feiten om tot een goede beoordeling te komen en als je niet bent overtuigd door het bewijs, dien je tot een vrijspraak te komen.

De zaak van de diefstal met afpersing wordt wat uitgebreider omschreven, hier kwam ik tot hetzelfde oordeel als de rechter.

Ben jij een rechter in de dop?

6 Comments on “Speel nu voor rechter!”

  1. Absoluut niet. Ik ben veel te vergevingsgezind. Bij de diefstal met afpersing koos ik zelfs voor de voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. Het is maar goed dat ik geen rechter ben haha.

  2. Uiteindelijk denk ik dat we allemaal het beter willen weten dan de rechtzaak zelf. Ik ben net zoals Daphne te vergevingsgezind en ik sta open voor tweede kansen. Hou mij dus maar ver genoeg weg van de rechtbank :)

  3. De eerste zaak heb ik even hoog geoordeeld als de rechter.
    De tweede zaak heb ik lichter geoordeeld, ik heb hem vrijgesproken. Hij weet wel dat het voor all cops are bastards staat, maar is het ook zo bedoeld?
    Bij de derde heb ik voor het samen bespreken gekozen, maar ik twijfelde tussen de echtscheiding uitspreken en dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: