De Uitslag

De zaal stinkt naar zweet en is afgeladen vol. Enigszins moeizaam baan ik me een weg naar een eenzame vrije plek op de derde rij.

Ik bekijk de mensenmassa om me heen. Opgetogen, gespannen, vermoeide en blije gezichten, opgelucht dat de verkiezingsweek erop zit, maar enigszins angstig voor de uitslag. Het moment waar ze weken naartoe hebben geleefd. Fanatiek voerden ze campagne: studenten werden op de campus vier dagen lang belaagd door blauwe en groene truien met laptops, kregen gadgets in hun handen gepropt en verkochten hun ziel voor een lolly of flesje water. Om over de virtuele stalking op social media maar niet te spreken.

Al snel wordt het stil in het zaal. De resultaten van de faculteits- en dienstraden verschijnen op het scherm. Af en toe klinkt er gejuich, de eerste tranen vallen bij de bekendmaking van de nieuwe faculteitsleden van Tilburg Law School. De aanwezige studenten klappen beleefd na elke uitslag, maar de spanning stijgt voelbaar. Stiekem draait het allemaal om die universiteitsraad. Al jaren heeft fractie SAM vijf zetels en fractie Front vier, herhaalt de geschiedenis zich dit jaar weer? De verkiezingscoördinator grapt achter de microfoon dat hij een korte pauze in wil lasten, maar ziet daar na protest uit de zaal toch maar vanaf.

Tergend langzaam scrolt hij omlaag, iedereen houdt zijn adem in. Lees verder…

3 Comments on “De Uitslag”

  1. Goed geschreven! Toch knap dat ik, hoewel ik niks met de universiteit van Tilburg heb, zowat bijna op het puntje van mijn stoel zat voor de uitslag :P.

  2. Ik zit niet eens op de universiteit en ik werd ook al overal bestookt met de vraag ‘Heb je al gestemd?’ Wordt er ieder jaar gestemd? Of is het eens in de zoveel jaar? Andere jaren heb ik er namelijk nooit iets van gemerkt. Heel leuk opgeschreven in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: