De Nom Nom Nom Tag

Ik zag de Nom Nom Nom tag een paar dagen geleden bij Iris langskomen en aangezien een van mijn bijnamen niet voor niets ‘Smullie’ is, besloot ik hem in te vullen. Voel je vrij om ‘m over te nemen!

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Olijven, geitenkaas, zongedroogde tomaten en ansjovis zijn lang niet bij iedereen geliefd. Ik vind ze echter heerlijk. Ik houd niet zo van snoepjes, dat is zo’n plakzooi. Ik krijg dan ook last van m’n kiezen, dus terwijl genoeg anderen zo een snoepzak wegwerken, sla ik liever over.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Het is geen culinair hoogstandje, maar dan moet ik hier wel gaan voor de Mexicaanse wraps! Met een berg crème fraîche ernaast. Heerlijk, ik zou ze gerust elke dag kunnen eten.

Wrap

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Oef, ik moet er niet aan denken om elke dag in een restaurant te eten. Ik eet met enige regelmaat een hapje buiten de deur, maar met een bord op schoot op de bank vind ik toch wel het meest relaxt. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor het tapas restaurant Me Gusta in Den Bosch :)

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
De naam is alvast makkelijk: de Smullie! :D Dan ga ik voor een dubbeldikke tosti met zalm, jonge kaas, rucola, pijnboompitjes en een laagje crème fraîche. Yum. Met een lichte salade ernaast.

Deel een handige kooktip.
Misschien vanzelfsprekend, maar zorg dat de basis altijd in je keukenkastje staat. Mijn kruidensetje is bijvoorbeeld goud waard.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Zo’n varken in de modder taart! En een regenboogtaart, hoe tof is dat? :)

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten?
Eten bestel ik eigenlijk nooit. Een vriend van me heeft ooit eens Grieks besteld toen ik er was en ik heb eens een pizza besteld bij New York Pizza, but that’s it. Ik eet wel met enige regelmaat buiten de deur. Dat is meestal tapas, sushi of een simpele studentenhap. Ik vind het echter uiteindelijk toch het fijnste om zelf te koken. Dat doe ik ook regelmatig samen met vrienden. Stiekem veel gezelliger (en goedkoper!) dan in een fancy restaurant.

Ben je ergens allergisch voor?
Nope! Niet dat ik weet tenminste. En ik lust ook vrijwel alles, dus ik ben een makkelijke eter. Ik houd alleen niet zo van pittig eten, daar krijg ik al snel traanogen van ;)

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Gele rijst! Ik vind het heerlijk. Ik heb het toevallig gisterenavond op met courgette, avocado, groene paprika, geitenkaas en jawel.. een saté schnitzel! Geloof me, het is een goddelijke combi. Ook lekker met tomaat, komkommer en guacamole zoals hieronder :)

Dinner

Wat is je favoriete toetje?
Ik ben echt gek op toetjes, dus het is vrij onmogelijk om hierin een keuze te maken. Dan ga ik denk ik maar voor vanille-ijs met warme kersen, slagroom en chocoladekrullen ;)

Wat is jouw lievelingseten op dit moment? Of hoe zou jouw favoriete broodje eruit zien?

7 Comments on “De Nom Nom Nom Tag”

  1. Leuke tag! Ik heb het inderdaad ook absoluut niet op zongedroogde tomaatjes en olijven. Bah. Ik ben de laatste tijd echt gek op alles met spinazie en champignons – oh en een flinke laag gesmolten kaas!

  2. Ik ga ook voor het vanille ijs ZONDER warme krieken WEL met chocoladekrullen. Al het voorgerecht en hoofdschotel gedoe laat ik momenteel aan me voorbij gaan

  3. Oeh, olijven! Als klein meisje was ik er al dol op, tot grote verbazing van de marktkraamverkoper die mij spontaan alle soorten wilde laten proeven. Wij hebben de varkentjes in de modder taart vorig jaar trouwens gemaakt voor de verjaardag van mijn zusje, die dol is op varkentjes. Was stukken makkelijker dan we hadden gedacht en ontzettend lekker. Zeker een keer maken dus. ;)

  4. Erg leuke tag! Ik krijg spontaan weer zin in burrito’s, yum! Ik heb de tag al een tijd bij m’n concepten staan, dus ik zal hem eens af maken ;-)

  5. Pingback: Terugblik mei 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: