Zijn we echt zo oppervlakkig?

Het onderstaande filmpje circuleert al enkele dagen op Youtube. Het filmpje spreekt voor zich en komt erop neer dat we liever mensen helpen als ze een net pak dragen dan wanneer ze eruit zien als een zwerver. Het punt van het filmpje is duidelijk, maar zijn we echt zo oppervlakkig als uit het filmpje blijkt? Of komen er meer factoren bij kijken? Ik ben benieuwd wat jij vindt.

11 Comments on “Zijn we echt zo oppervlakkig?”

  1. Wauw, confronterend. Als ik heel eerlijk ben, zou ik precies hetzelfde reageren. Heel slecht. Maar goed, ik zou ook niet meteen op een goedgekleed iemand afrennen, puur omdat ik meer zo’n type ben dat wel even ‘de kat uit de boom kijkt’.

  2. Volgens mij heeft het niet zoveel te maken met niet willen helpen, maar wel met ons eigen veiligheidsgevoel. Als je iemand met een net pak benadert, ben je eigenlijk zeker dat je zelf niet aangevallen wordt… Allemaal vooroordelen natuurlijk, maar die zijn niet zo gemakkelijk weg te nemen.

  3. Dit is wel confronterend inderdaad. Laatst lag er ineens een toerist in het parkje waar ik en een paar vriendinnen in de zon zaten, we gingen gelijk naar hem toe en iedere paar minuten checkten we of hij nog ademde, hij was zijn roes aan het uitslapen… maar we voelden ons dus wel verantwoordelijk!

  4. wow.. vorige keer dat ik deze blogpost bekeek deed het filmpje het niet.. nu werkt het wel, en merk ik dat ik echt in shock ben.
    als er een zwerver valt is het natuurlijk minder gewoon om hem te helpen, zeker als meisje alleen, maar dit filmpje drukt ons toch weer even met de neus op de feiten, hoe overgevoelig onze wereld is voor uiterlijkheden

  5. Pingback: Terugblik mei 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: