Maastricht, wat moet ik zien?

Maastricht, als het goed is vanaf september mijn studentenstad. Volgende week ben ik er voor wat sightseeing, een bezoek aan de rechtenfaculteit en hopelijk wat zonnige momenten. Man, wat ben ik die regen beu.

Nu heb ik de mooiste stad van het zuiden al enkele malen bezocht, maar toch is er nog genoeg te zien. De hamvraag is nu ook: waar moet ik heen, wat moet ik zien en wat moet ik zeker doen? Als je dus tips hebt voor leuke (betaalbare) eettentjes, verborgen schattige winkeltjes of toffe musea, let me know!

Geef toe, dit is toch een fijn vooruitzicht? Als zo’n leeromgeving geen mooie punten op gaat leveren ;)

Bron [1] [2] [3]

14 Comments on “Maastricht, wat moet ik zien?”

  1. Ooh Mestreech…. Ik denk altijd weer met veel plezier terug aan de stad waar ik gestudeerd heb :-)

    Je kunt er super winkelen in de binnenstad en in het Stokstaatkwartier vindt je de mooiste boetiekjes. Verder is het Onze Lieve Vrouwe plein wat mij betreft het mooiste terras van Nederland. Voor de beste studentencafés moet je in en om de Platielstraat zijn en in het centrum zijn genoeg lekkere restaurantjes te vinden.

  2. Ik kan je niet helpen met tips, weet alleen van de keren dat ik er geweest ben dat het een erg leuke stad is. Die foto’s zien er idd ook niet vervelend uit!

  3. Ben er ook nog nooit geweest, dus kan je niet helpen.
    Maar wat een mooi gebouw! Daar zou ik ook wel willen studeren. :-)

  4. Ik was er zondag toevallig! Net buiten Maastricht, over de Belgische grens (10 minuten rijden vanaf station Maastricht) ligt Fort Eben-Emael. Een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog.

  5. Geen tips hier, ben zelf nog maar een keer in Maastricht geweest toen we op bezoek gingen bij een oud-tante toen ik een jaar of twaalf was. Het enige wat ik gezien heb was de snelweg en het bejaardenhuis.

  6. Pingback: Terugblik mei 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: