Sorry, vergeten!

Ik vergeet vaak dingen. Een cadeautje kopen voor Moederdag, mijn OV-kaart als ik met de trein wil reizen of mijn agenda bij een vergadering. Ook vergat ik laatst mijn gepinde geld uit de automaat te pakken, gelukkig kwam ik er op tijd achter. Ik wijt het aan mijn chaotische schrijversbrein, maar hoe mooi die smoes ook lijkt, ik baal daar best van, want het is echt geen luiheid of onwil.

Ik vind het vervelend dat ik wel onthoud hoe de kat van de vriend van een vriend heet, maar dat een cadeautje voor mijn broertjes verjaardag last minute nog gekocht moet worden. Ik vind het rot dat ik wel de afspraken op mijn werk onthoud, maar vergeet het pakje op te halen waar mam om had gevraagd. Ik baal dat ik vergeet een blogje in te leveren voor een site, maar wel die koffiedate met een vriendin over vijf weken in mijn geheugen heb geprent. Steeds sla ik mezelf weer voor m’n kop als ik op de Univers redactie sta af te wassen of schoon te maken, terwijl de vaat en papierwerk zich thuis opstapelen, gewoon omdat ik het niet zie.

Dus lieve familie, vrienden, kennissen en anderen die ik nu vergeten ben: wees gerust, ik vind je echt wel belangrijk. Soms zit er gewoon even te veel in die bovenkamer van me en verdwijnen dingen geruisloos naar de verborgen hoekjes en gaatjes van de grijze massa in m’n hoofd. Ik kan niet voor niets niet zonder to-do-lijstjes. Uiteindelijk komt er echter vrijwel altijd het punt dat ik ’s nachts wakker schiet en me ineens weer herinner dat ik dingen nog moest doen.

Nu ik het er toch over heb: mam, ik ga straks dat lang verwachte pakketje voor je ophalen ;)

Herkenbaar?

14 Comments on “Sorry, vergeten!”

  1. Ikzelf heb daar gelukkig niet heel veel last van, maar mijn vriend daar in tegen weer wel. Afspraken met betrekking tot zijn eigen bedrijf vergeet hij nooit. Maar afspraken met mij vergeet hij altijd. Soms best vervelend. ;)

  2. Heel herkenbaar, maar net als bij Wendy niet bij mijzelf, maar vooral bij mijn vriend. Die moet alles, maar dan ook werkelijk alles, als een herinnering in zijn telefoon opslaan, omdat zijn geheugen een vergiet is. Hij heeft er geen problemen mee, maar ik daarentegen… ;-)

  3. Altijd als ik iets moet doen, schrijf ik het direct op in mijn deskplanner, anders kan ik het ook allemaal niet onthouden :). Dit helpt mij echt enorm, want ik heb mijn deskplanner altijd bij me en kijk er vaak in om te zien wat ik nog allemaal moet doen.

  4. Ooooh, als mijn hoofd niet op m’n lijf vast zou zitten, zou ik het waarschijnlijk een paar keer per week thuis laten slingeren. Of ergens anders, waar ik het dan niet meer kan vinden omdat ik vergeet waar ik het ook alweer neer heb gelegd. En dat terwijl ik mijn oude bankrekeningnummer en BSN zo kan opdreunen. Zucht.

  5. Eerlijk gezegd totaal niet herkenbaar, ik ben echt een wandelende agenda. Daarentegen vergeet ik wel heel vaak dingen die mensen me verteld hebben en dat vind ik echt heel vervelend. Het is niet dat ik niet luister maar ik sla sommige dingen gewoon niet op.

  6. Is het puur vergeten, of meer verstrooidheid? Daar heb ik ook geregeld last van, vooral als ik met mijn gedachten bij een ingewikkeld project zit.
    (PS: in deze context, wijd = wijt)

  7. Herkenbaar! Cadeaus en afspraken vergeet ik niet snel, maar mijn korte termijn geheugen is drie keer niks. Als je me naar de slaapkamer stuurt omdat ik de was moet doen (wasmand staat daar), dan sta ik in de slaapkamer eerst 10 minuten te denken wat ik daar ook alweer kwam doen…

  8. Pingback: Terugblik mei 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: