Bezoektip: Muiderslot

Gisteren bezocht ik met pap het Muiderslot. Het kasteel stond al jaren op onze to do lijst, maar donderdagavond voegden we eindelijk de daad bij het woord en besloten de volgende ochtend richting Muiden te vertrekken.

We hadden mazzel: na de fikse regenbuien van afgelopen week kwamen we na een wandeling door de schattige binnenstad van Muiden in een stralend zonnetje bij het kasteel aan. Een korte wachttijd bij de kassa volgde, waarbij we al een blik van het kasteel op konden vangen. Niet verkeerd toch?

DSC00353

Na het ontvangen van de kassabon konden we bij een speciale automaat tickets halen voor de rondleiding, die elk half uur vanaf de binnenplaats begint. Nog mooi even tijd om buiten rond te lopen en een broodje te eten.

DSC00354

DSC00355

Het was gezellig druk, met opvallend veel kinderen. Meteen werd al duidelijk dat het kasteel daar ook wel enigszins op ingericht is, maar gelukkig is er ook voor volwassenen genoeg te zien.

DSC00357

DSC00361

Na een minuutje of twintig konden we ons melden bij de gids en begon de tour van pakweg een half uur door een aantal volledig ingerichte kamers van het kasteel. De enthousiaste gids betrok de aanwezige kinderen op een erg leuke manier bij de tour en ook de ouderen werden weer een beetje wijzer. Zo komt de uitdrukking ‘met klinkende munt betalen’ uit de tijd van P.C. Hooft, die 38 jaar in het slot woonde. De kinderen kregen een aantal munten, die ze dan op de grond moesten gooien om te horen welke munten echt waren.

DSC00365

DSC00362

DSC00364

DSC00367

Na de rondleiding aten we een hapje bij het Museumcafé en konden we de rest van het kasteel op eigen houtje verkennen. We beklommen de torens (pap en ik hebben beiden hoogtevrees, dus dat ging voetje voor voetje :P) en bekeken de exposities. Mooi opgezet met uitgebreide informatie, helemaal prima dus.

DSC00374

Tot slot maakten we nog een rondje door de tuinen, waarna we via de mooie haven en de schattige huisjes weer bij de parkeerplaats kwamen.

Praktische info
Toegangsprijs volwassenen: 13,50 euro (CJP: 9,00 euro), kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 11: 9,00 euro. Inclusief rondleiding.
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wel gesloten op bepaalde feestdagen.
Parkeertip: zet je auto neer bij parkeerplaats P2. Dan betaal je maar één euro per uur en loop je in tien minuutjes via een mooie route naar het kasteel. Veel beter dan veel betalen om je auto naast het kasteel neer te kunnen zetten en niets van het stadje te zien. Handige parkeerinformatie inclusief plattegrond van Muiden vind je hier.

Is het kasteel zijn geld waard? Jazeker!

9 Comments on “Bezoektip: Muiderslot”

  1. Pingback: Terugblik mei 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

  2. Pingback: Diary: trip Maastricht, Artis & ijs | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: